Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Dolgok, amikkel befellegzik a kocsid garanciájának

Új kocsik a garázsban

Öt év garancia! Hét év garancia! Néhány éve, ez sokszor azt is jelentette, hogy még garanciálisan visszavette volna a bank az autót, mert rengetegen nem tudták fizetni. Akkor még jobbára két év volt a garancia… De most, hogy más a hitelezés, máshogy állunk a garanciához is? Spoiler: nem biztos…

A garancialiberalizmus hátulütői

Elégedetten dörzsölte a fél ország a tenyerét, amikor 2009-ben az Európai Unió úgy döntött, nem jár a garancia elvesztésével az, ha a kötelező szervizt nem a márkaszervizben végeztetjük el. Hiszen a rosszindulatúak szerint a márkaszerviz „egyet jelent(ett)” azzal, hogy ugyanazt a munkát egyáltalán nem biztos, hogy jobb minőségben, de jóval drágábban végzik el. Miközben a független szerviz azt jelentette, ugyanazt a munkát nem biztos, hogy (rosszabb minőségben) elvégzik, és van lehetőség úgy is fizetni, hogy mindenki jól járjon. Mindkettőre voltak, vannak szabályerősítő kivételek, mégis, a többség, az átlagautós így állt a szervizkérdéshez. Rettegtünk, ha közeledett az évforduló, vagy, ha éppen a kilométeróra kezdett vészesen közelíteni, ahhoz a bizonyos számhoz. Egy idő után már megszoktuk a szervizkulcs jelét a műszerfalon, ám mindezt csak egy ideig lehetett halogatni – néha kicsit tovább, és ha szerencsénk volt, megúsztuk.

Amit semmiképpen se csináljunk, ha meg akarjuk tartani a garanciát

Mielőtt „megnézzük” ezt, kézifékezzünk: a garancia nem azt jelenti, hogy az első lökhárítótól a hátsóig minden garanciális teljes körűen. Ez az apró betűs részben „elrejtett szomorúság” nagyon fontos. Teljes körű garancia a főalkatrészekre vonatkozik. És hogy ezeket megtartsuk szükség van például arra, hogy a számlák, papírok meglegyenek. A vezetett szervizkönyv „gyári difó”, de kevés, kellenek ezek is. Ne „gondolkozzunk” azon, hogy szóljunk-e ha baj van. Szóljunk azonnal! Mi vagyunk a vevők, a szerelőnek, ha olyan, úgyis megvan rólunk a véleménye. Inkább mosolyogjanak rajtunk, hogy egy „csip-csup” hibával is begurulunk a szervizbe, semmint tréleren kelljen bevinni a verdát. Döntsük el azt is, elkezdjük-e tuningolni az autót. Ha igennel felelünk erre, akkor onnantól kezdve hátradőlhetünk: semmilyen garancia nem lesz érvényes, abszolút tiszta helyzet. Ugyanez a helyzet a szervizciklusokkal. Ha harmincezernél van a következő olajcsere, akkor nem akarjuk harmincötezerig kitolni azt. Amikor valamit cserélni kell, fontoljuk meg azt is, érdemes-e bemenni a márkaszervizbe, azaz ki bírjuk-e fizetni a cserealkatrészt, vagy megyünk a „szomszédba” utángyártottért. Ami lehet tényleg örök élet, meg egy nap, olcsóbbért, de az is lehet, két hónapig bírja. Akkor meg hova megyünk? Szakszervizbe semmiképpen. Marad egy másik szerviz, de a garanciapapírt valószínűleg ott is hiába lobogtatjuk.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata