Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Bemutatták a megújult Suzuki Vitarát

Harmincadik születésnapját ünnepli a Suzuki Vitara, így senkit nem ért meglepetésként, hogy a jelenleg 2015 óta piacon lévő negyedik generációs modell némi ráncfelvarráson esett át. A Vitara külső megjelenésével eddig sem volt baj, azonban a minimális változtatások és biztonságtechnikai fejlesztések még tovább javították a minőséget.

10 éves garancia?!

Talán a legszembetűnőbb külső változás, hogy az S-Crosshoz hasonlóan a Vitara is új hűtőrácsot kapott. Az ötlet nem mindenkinek nyerte el a tetszését, de összességében megállapíthatjuk, hogy így talán kicsit még divatosabbá vált. Annyi hátránya viszont lett, hogy az eredeti hűtőráccsal szélesebb, robusztusabb megjelenése volt a frissítés előtti szériának. A leendő vásárlók kétféle motor közül választhatnak. A közvetlen befecskendezéses K14C turbómotor már nem számít újdonságnak, azonban innentől elérhető lesz egy szintén közvetlen befecskendezéses K10C turbómotor is. Az új motor megtervezésekor a Suzuki mérnökei különösen nagy figyelmet fordítottak arra, hogy a megfelelő teljesítmény mellé környezettudatos működési elv társuljon. A háromhengeres, soros konfigurációnak köszönhetően alacsony károsanyag-kibocsájtás és barátságos üzemanyag-fogyasztás jellemzi. Ami egészen megdöbbentő, hogy a gyártó nem kevesebb, mint 10 éves garanciát biztosít az új vásárlóknak. Persze, ha figyelmesen elolvassuk a vásárlási feltételeket láthatjuk, hogy a mindenre kiterjedő garancia csak a 3 év, míg a 10 év csak a motorra, a turbófeltöltős üzemanyagrendszerre és a váltóra vonatkozik. Természetesen a garancia érvényesítésének vannak bizonyos kritériumai, hiszen csak azok élhetnek vele, akik a gépjármű szervizelései során megfelelnek a Suzuki jótállási előírásainak.

Egyedi fejlesztések

Beülve az autóba sokat kell nézelődnünk, hogy észrevegyük az apró változtatásokat. A műszerfal puha műanyag borítást kapott, leglátványosabb elemén, azaz az infotainment-képernyőn és annak vezérlésén nem történt semmi változtatás. A továbbfejlesztett biztonsági rendszereknek köszönhetően nagy segítséget kapnak a vezetők. A tökéletes precizitással működő két érzékelős fékasszisztens, azaz a DSBS felváltotta az eddig használt radaros fékrásegítőt. A DSBS fejlett rendszere egylencsés kamerát és lézersugaras radart alkalmaz annak érdekében, hogy mielőbb észlelje a hirtelen feltűnő gyalogosokat. További extra, hogy az új fejlesztésű modellekben már elérhető a sávelhagyásra figyelmeztető és a jelzőtábla-felismerő funkció is. A Suzuki által forgalmazott autók közül az új Vitara az első modell, amiben már megtalálható a holttérfigyelő rendszer.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata