Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Bemutatták a megújult Suzuki Vitarát

Harmincadik születésnapját ünnepli a Suzuki Vitara, így senkit nem ért meglepetésként, hogy a jelenleg 2015 óta piacon lévő negyedik generációs modell némi ráncfelvarráson esett át. A Vitara külső megjelenésével eddig sem volt baj, azonban a minimális változtatások és biztonságtechnikai fejlesztések még tovább javították a minőséget.

10 éves garancia?!

Talán a legszembetűnőbb külső változás, hogy az S-Crosshoz hasonlóan a Vitara is új hűtőrácsot kapott. Az ötlet nem mindenkinek nyerte el a tetszését, de összességében megállapíthatjuk, hogy így talán kicsit még divatosabbá vált. Annyi hátránya viszont lett, hogy az eredeti hűtőráccsal szélesebb, robusztusabb megjelenése volt a frissítés előtti szériának. A leendő vásárlók kétféle motor közül választhatnak. A közvetlen befecskendezéses K14C turbómotor már nem számít újdonságnak, azonban innentől elérhető lesz egy szintén közvetlen befecskendezéses K10C turbómotor is. Az új motor megtervezésekor a Suzuki mérnökei különösen nagy figyelmet fordítottak arra, hogy a megfelelő teljesítmény mellé környezettudatos működési elv társuljon. A háromhengeres, soros konfigurációnak köszönhetően alacsony károsanyag-kibocsájtás és barátságos üzemanyag-fogyasztás jellemzi. Ami egészen megdöbbentő, hogy a gyártó nem kevesebb, mint 10 éves garanciát biztosít az új vásárlóknak. Persze, ha figyelmesen elolvassuk a vásárlási feltételeket láthatjuk, hogy a mindenre kiterjedő garancia csak a 3 év, míg a 10 év csak a motorra, a turbófeltöltős üzemanyagrendszerre és a váltóra vonatkozik. Természetesen a garancia érvényesítésének vannak bizonyos kritériumai, hiszen csak azok élhetnek vele, akik a gépjármű szervizelései során megfelelnek a Suzuki jótállási előírásainak.

Egyedi fejlesztések

Beülve az autóba sokat kell nézelődnünk, hogy észrevegyük az apró változtatásokat. A műszerfal puha műanyag borítást kapott, leglátványosabb elemén, azaz az infotainment-képernyőn és annak vezérlésén nem történt semmi változtatás. A továbbfejlesztett biztonsági rendszereknek köszönhetően nagy segítséget kapnak a vezetők. A tökéletes precizitással működő két érzékelős fékasszisztens, azaz a DSBS felváltotta az eddig használt radaros fékrásegítőt. A DSBS fejlett rendszere egylencsés kamerát és lézersugaras radart alkalmaz annak érdekében, hogy mielőbb észlelje a hirtelen feltűnő gyalogosokat. További extra, hogy az új fejlesztésű modellekben már elérhető a sávelhagyásra figyelmeztető és a jelzőtábla-felismerő funkció is. A Suzuki által forgalmazott autók közül az új Vitara az első modell, amiben már megtalálható a holttérfigyelő rendszer.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.