Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Az üzemanyag befecskendező tisztítása

Sok ember van, aki nem fordít kellő figyelmet az autója tisztítására. Azonban nagyon sok az olyan is, aki csak azt hiszi, hogy figyelmet fordít rá, és kihagyja azokat a fontos részeket, amelyeket amúgy nem lenne szabad. Ez legtöbbször nem a hanyagságnak, hanem a tudatlanságnak köszönhető.

Mi okozza a szennyeződést?

Fontos, hogy a járműtulajdonos tisztában legyen azzal, hogy nem csak azokat a részeket kell takarítani, amelyek nagyok és látszanak, hanem azokat is, amelyek kisebbek és jobban el vannak rejtve. Az egyik ilyen legfontosabb összetevő az üzemanyag befecskendező. Bár látszólag nem megy olyan könnyen tönkre, a sok lerakódás következtében mégis meghibásodhat. Ez a lerakódás általában a benzin miatt keletkezik. Az üzemanyagban levő adalékanyagok a használat során kiválnak, és olyan lerakódásokat hoznak létre, amelyek nagyon makacsak, és egy idő után már az eltávolításuk is lehetetlen lesz. Ez az iszapszerű, ragacsos jellegű dolog maradandóan megkárosítja az üzemanyag befecskendezőt, és ha az ember nem törődik vele, akkor az súlyos következményekkel járhat. Ez a következmény pedig nem a feljavítás, hanem a teljes csere lesz, ami azért elég drága mulatság, úgyhogy mindenképpen megéri odafigyelni erre a – szó szerint – apró részletre is. Viszont az is megtörténhet, hogy az injektor szivárog, és akkor már nem oldható meg a probléma egy puszta tisztítással, hanem jóval több és összetettebb intézkedésekre lesz szükség.

Hogyan takaríthatjuk ki?

Mindezek felvetik a kérdést, hogy akkor hogyan is előzhető meg a probléma, és melyek azok a módszerek, amelyek segítségével kordában tudjuk tartani az esetleges makacs lerakódásokat. A válasz már eddig is benne volt az előző bekezdésben: csakis folyamatos odafigyeléssel és tisztítással. Viszont, hogyan végezzük el a tisztítást? Hogyha értünk egy kicsit hozzá, és megvannak a megfelelő eszközeink, felszereléseink és tisztítószereink ahhoz, hogy szétszedjük és megtisztítsuk az autó eldugott részeit, akkor mindenképpen megéri nekifogni otthoni környezetben, mert így sokkal olcsóbban jövünk ki. Feltéve persze, ha értünk is hozzá valamennyit… Viszont abban az esetben, ha nem, akkor tanácsos inkább szakértőre bízni a dolgot. A szervizek mindegyikében foglalkoznak ilyen jellegű munkálatokkal, úgyhogy attól nem kell félnünk, hogy a problémánk orvosolatlan marad. Azonban, az anyagi fele már jóval kellemetlenebb kérdés, mert sokszor nagyon nagy összegeket elkérnek az ilyen jellegű munkálatokért.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.03.29-2024.04.01. között  ZÁRVA tart. 2024.04.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata