Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Az üzemanyag befecskendező tisztítása

Sok ember van, aki nem fordít kellő figyelmet az autója tisztítására. Azonban nagyon sok az olyan is, aki csak azt hiszi, hogy figyelmet fordít rá, és kihagyja azokat a fontos részeket, amelyeket amúgy nem lenne szabad. Ez legtöbbször nem a hanyagságnak, hanem a tudatlanságnak köszönhető.

Mi okozza a szennyeződést?

Fontos, hogy a járműtulajdonos tisztában legyen azzal, hogy nem csak azokat a részeket kell takarítani, amelyek nagyok és látszanak, hanem azokat is, amelyek kisebbek és jobban el vannak rejtve. Az egyik ilyen legfontosabb összetevő az üzemanyag befecskendező. Bár látszólag nem megy olyan könnyen tönkre, a sok lerakódás következtében mégis meghibásodhat. Ez a lerakódás általában a benzin miatt keletkezik. Az üzemanyagban levő adalékanyagok a használat során kiválnak, és olyan lerakódásokat hoznak létre, amelyek nagyon makacsak, és egy idő után már az eltávolításuk is lehetetlen lesz. Ez az iszapszerű, ragacsos jellegű dolog maradandóan megkárosítja az üzemanyag befecskendezőt, és ha az ember nem törődik vele, akkor az súlyos következményekkel járhat. Ez a következmény pedig nem a feljavítás, hanem a teljes csere lesz, ami azért elég drága mulatság, úgyhogy mindenképpen megéri odafigyelni erre a – szó szerint – apró részletre is. Viszont az is megtörténhet, hogy az injektor szivárog, és akkor már nem oldható meg a probléma egy puszta tisztítással, hanem jóval több és összetettebb intézkedésekre lesz szükség.

Hogyan takaríthatjuk ki?

Mindezek felvetik a kérdést, hogy akkor hogyan is előzhető meg a probléma, és melyek azok a módszerek, amelyek segítségével kordában tudjuk tartani az esetleges makacs lerakódásokat. A válasz már eddig is benne volt az előző bekezdésben: csakis folyamatos odafigyeléssel és tisztítással. Viszont, hogyan végezzük el a tisztítást? Hogyha értünk egy kicsit hozzá, és megvannak a megfelelő eszközeink, felszereléseink és tisztítószereink ahhoz, hogy szétszedjük és megtisztítsuk az autó eldugott részeit, akkor mindenképpen megéri nekifogni otthoni környezetben, mert így sokkal olcsóbban jövünk ki. Feltéve persze, ha értünk is hozzá valamennyit… Viszont abban az esetben, ha nem, akkor tanácsos inkább szakértőre bízni a dolgot. A szervizek mindegyikében foglalkoznak ilyen jellegű munkálatokkal, úgyhogy attól nem kell félnünk, hogy a problémánk orvosolatlan marad. Azonban, az anyagi fele már jóval kellemetlenebb kérdés, mert sokszor nagyon nagy összegeket elkérnek az ilyen jellegű munkálatokért.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.