fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Az elektromos üzemanyag-befecskendezés

Minden autótulajdonos tisztában van vele, hogy ahhoz, hogy a jármű működésbe léphessen, szükség van üzemanyagra. Az üzemanyagot mi kell bevinnünk, ezért nem árt, ha tisztában vagyunk azzal, hogyan is működik a rendszer. Hogyha ez megvan, a potenciális meghibásodásokat is sokkal jobban kordában tudjuk tartani.

A karburátortól a befecskendezésig

Hogyha régebbi típusú járművekről beszélünk, akkor bizonyára a karburátor is szóba jön. Viszont, a mai követelmények szerint már nem használhatók személygépjárművekhez, hanem inkább csak bizonyos típusú motorokban, robogókban alkalmazzák. Az 1950-es évektől kezdődően a karburátorokat az üzemanyag befecskendező váltotta fel. Hogyha össze kéne hasonlítanunk a kettő működését, akkor azt mondhatnánk, hogy a befecskendező legnagyobb előnye a karburátorral szemben az, hogy a benzin mennyisége sokkal pontosabban szabályozható. Mivel minden hengerbe ugyanolyan mennyiségű üzemanyagot lehet adagolni, a motor teljesítményét sokkal hatékonyabban ki lehet aknázni. Ráadásul az sem egy elhanyagolható szempont, hogy a befecskendező használata miatt a motor sokkal gyorsabban reagál a pedálmozgásokra. Azonban, hogy ez a rendszer ilyen jó működhessen, sok időnek és kísérleti fázisnak kellett eltelnie. Azonban ma már létezik egy olyan biztos fajta, amelyet minden autóba alkalmazhatnak.

Mi utalhat a befecskendező meghibásodására?

Azonban, amiért ez egy jól bevált rendszer, az még nem jelenti azt, hogy nem hibásodik meg. Sajnos, amelyik alkatrészek gyakran vannak használatban, azok biztosan meg fognak hibásodni előbb, vagy utóbb, akár az elhasználódás következtében is. Ennek meghibásodására legtöbbször az a jelenség hívja fel a figyelmet, hogy az autó nem indul egy egyből a túl hidegben, vagy melegben (vagy egyáltalán nem indul). A másik leggyakoribb jelenség, amikor az autó feltűnően sokat kezd fogyasztani. Ha az autó alapjáraton ingadozik, az szintén erre a problémára utalhat. Szerencsésebb esetben olyan autónk van, amely rendelkezik ön-diagnosztikai programmal, és képes kijelezni a hibát. Ha azonban nem, akkor érdemes minél hamarabb elvinni egy szervizbe, mert ez a probléma az idő múlásával csak fokozódhat. Az autószerelő műhelyekben azonban nagyon hamar segíteni tudnak a problémán. Az egyetlen baj csak az árral van, főleg akkor, ha a szerelő előírja a teljes cserét. Viszont, ez egy olyan probléma, amelynek orvosolását nem szabad halogatni.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.

Tájékoztatjuk, hogy 2021.12.24. és 2022.01.02. között ZÁRVA tartunk. 2022.01.03-tól a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Üdvözlettel: KA csapata