Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Az elektromos üzemanyag-befecskendezés

Minden autótulajdonos tisztában van vele, hogy ahhoz, hogy a jármű működésbe léphessen, szükség van üzemanyagra. Az üzemanyagot mi kell bevinnünk, ezért nem árt, ha tisztában vagyunk azzal, hogyan is működik a rendszer. Hogyha ez megvan, a potenciális meghibásodásokat is sokkal jobban kordában tudjuk tartani.

A karburátortól a befecskendezésig

Hogyha régebbi típusú járművekről beszélünk, akkor bizonyára a karburátor is szóba jön. Viszont, a mai követelmények szerint már nem használhatók személygépjárművekhez, hanem inkább csak bizonyos típusú motorokban, robogókban alkalmazzák. Az 1950-es évektől kezdődően a karburátorokat az üzemanyag befecskendező váltotta fel. Hogyha össze kéne hasonlítanunk a kettő működését, akkor azt mondhatnánk, hogy a befecskendező legnagyobb előnye a karburátorral szemben az, hogy a benzin mennyisége sokkal pontosabban szabályozható. Mivel minden hengerbe ugyanolyan mennyiségű üzemanyagot lehet adagolni, a motor teljesítményét sokkal hatékonyabban ki lehet aknázni. Ráadásul az sem egy elhanyagolható szempont, hogy a befecskendező használata miatt a motor sokkal gyorsabban reagál a pedálmozgásokra. Azonban, hogy ez a rendszer ilyen jó működhessen, sok időnek és kísérleti fázisnak kellett eltelnie. Azonban ma már létezik egy olyan biztos fajta, amelyet minden autóba alkalmazhatnak.

Mi utalhat a befecskendező meghibásodására?

Azonban, amiért ez egy jól bevált rendszer, az még nem jelenti azt, hogy nem hibásodik meg. Sajnos, amelyik alkatrészek gyakran vannak használatban, azok biztosan meg fognak hibásodni előbb, vagy utóbb, akár az elhasználódás következtében is. Ennek meghibásodására legtöbbször az a jelenség hívja fel a figyelmet, hogy az autó nem indul egy egyből a túl hidegben, vagy melegben (vagy egyáltalán nem indul). A másik leggyakoribb jelenség, amikor az autó feltűnően sokat kezd fogyasztani. Ha az autó alapjáraton ingadozik, az szintén erre a problémára utalhat. Szerencsésebb esetben olyan autónk van, amely rendelkezik ön-diagnosztikai programmal, és képes kijelezni a hibát. Ha azonban nem, akkor érdemes minél hamarabb elvinni egy szervizbe, mert ez a probléma az idő múlásával csak fokozódhat. Az autószerelő műhelyekben azonban nagyon hamar segíteni tudnak a problémán. Az egyetlen baj csak az árral van, főleg akkor, ha a szerelő előírja a teljes cserét. Viszont, ez egy olyan probléma, amelynek orvosolását nem szabad halogatni.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata