Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Az autóklíma karbantartása

Autóklíma kapcsoló a műszerfalon

Nem kell messzire visszautaznunk az időben, amikor is a legtöbb autó esetében a lehúzott ablak jelentette a légkondicionálást. Napjainkban szinte már nem is gyártanak gépjárművet a szeretett hűtőberendezés nélkül. Ha szeretnénk sokáig élvezni áldásos hatását, jó, ha tisztában vagyunk azzal, hogy az alkatrészek folyamatos karbantartásra szorulnak. Nem éri meg spórolni, hiszen sok esetben az egészségünk a tét.

Miért veszélyes az elhanyagolt légkondicionáló?

A mai modern autók klímája nem csak a hűtésről gondoskodik, ennél jóval összetettebb munkát végez. Amellett, hogy fenntartja az általunk kívánt hőmérsékletet, alacsonyabb páratartalmat biztosít, továbbá tisztán tartja az utasteret a portól és a pollenektől. A legmodernebb berendezések már ionizálásra is képesek, azaz negatív részecskék segítségével megtisztítják a levegőt a nemkívánatos mikroorganizmusoktól. Ha egy forró napon, elindítjuk autónkban a klímát, gyakran érezhetünk furcsa, poshadt szagokat, nos, ez esetben az orrunk tökéletesen jelzi, hogy valami nincs rendben. Az esetek döntő többségében a légkondicionáló berendezés kondenzvizében elszaporodott baktérium okozza a kellemetlen szagokat. Ez a víz kitűnő táptalajjal szolgál a különböző kórokozók számára, így ilyenkor egy pillanatig se habozzunk, azonnal intézkedjünk a rendszer tisztításáról! Az autóklíma tisztításra számtalan lehetőség és módszer kínálkozik, itt tényleg csak a csak pénztárcánk szabhat határt, hiszen az otthoni megoldásoktól kezdve, a legújabb technikákon át számtalan lehetőséggel találkozhatunk.

Karbantartás, de hol?

Időszakos klímafertőtlenítésre több metódus is létezik, az egyszerűbbekhez még különösebb szerelői képességek sem szükségesek. Egyszerűen ki kell emelnünk a szennyeződésekkel telített pollenszűrőt, majd az utastér légbeömlőibe kell nyomni a fertőtlenítő habot egy vékony csövön át. Ennek van egy kisebb kockázata is, hiszen a hab akár a hifit vagy egyéb elektronikát is elérhet. A másik opció a spray, melyet letekert ablakoknál kell a kocsiban elhelyezni, majd a gombnyomás hatására a benne lévő gáz eloszlik az utastérben. Az időközben benyomott légkondicionáló berendezés pedig fertőtleníti magát a kifújt gáz és a levegő keringtetésével. Természetesen az erre szakosodott szervizek jobb eszközöket használnak. Nyilván ezek drágább megoldások, azonban a profi munka legtöbbször megéri az árát, hiszen alaposabb, mint bármi, amit az otthoni kellékekkel megvalósíthatunk. A jelenleg legelterjedtebb módszer az ózonos tisztítás, amelynek a tökéletes tisztítás mellett további előnye, hogy mivel nem vegyszer semmilyen káros anyagot nem hagy gépjárművünkben.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata