Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Az autóklíma karbantartása

Autóklíma kapcsoló a műszerfalon

Nem kell messzire visszautaznunk az időben, amikor is a legtöbb autó esetében a lehúzott ablak jelentette a légkondicionálást. Napjainkban szinte már nem is gyártanak gépjárművet a szeretett hűtőberendezés nélkül. Ha szeretnénk sokáig élvezni áldásos hatását, jó, ha tisztában vagyunk azzal, hogy az alkatrészek folyamatos karbantartásra szorulnak. Nem éri meg spórolni, hiszen sok esetben az egészségünk a tét.

Miért veszélyes az elhanyagolt légkondicionáló?

A mai modern autók klímája nem csak a hűtésről gondoskodik, ennél jóval összetettebb munkát végez. Amellett, hogy fenntartja az általunk kívánt hőmérsékletet, alacsonyabb páratartalmat biztosít, továbbá tisztán tartja az utasteret a portól és a pollenektől. A legmodernebb berendezések már ionizálásra is képesek, azaz negatív részecskék segítségével megtisztítják a levegőt a nemkívánatos mikroorganizmusoktól. Ha egy forró napon, elindítjuk autónkban a klímát, gyakran érezhetünk furcsa, poshadt szagokat, nos, ez esetben az orrunk tökéletesen jelzi, hogy valami nincs rendben. Az esetek döntő többségében a légkondicionáló berendezés kondenzvizében elszaporodott baktérium okozza a kellemetlen szagokat. Ez a víz kitűnő táptalajjal szolgál a különböző kórokozók számára, így ilyenkor egy pillanatig se habozzunk, azonnal intézkedjünk a rendszer tisztításáról! Az autóklíma tisztításra számtalan lehetőség és módszer kínálkozik, itt tényleg csak a csak pénztárcánk szabhat határt, hiszen az otthoni megoldásoktól kezdve, a legújabb technikákon át számtalan lehetőséggel találkozhatunk.

Karbantartás, de hol?

Időszakos klímafertőtlenítésre több metódus is létezik, az egyszerűbbekhez még különösebb szerelői képességek sem szükségesek. Egyszerűen ki kell emelnünk a szennyeződésekkel telített pollenszűrőt, majd az utastér légbeömlőibe kell nyomni a fertőtlenítő habot egy vékony csövön át. Ennek van egy kisebb kockázata is, hiszen a hab akár a hifit vagy egyéb elektronikát is elérhet. A másik opció a spray, melyet letekert ablakoknál kell a kocsiban elhelyezni, majd a gombnyomás hatására a benne lévő gáz eloszlik az utastérben. Az időközben benyomott légkondicionáló berendezés pedig fertőtleníti magát a kifújt gáz és a levegő keringtetésével. Természetesen az erre szakosodott szervizek jobb eszközöket használnak. Nyilván ezek drágább megoldások, azonban a profi munka legtöbbször megéri az árát, hiszen alaposabb, mint bármi, amit az otthoni kellékekkel megvalósíthatunk. A jelenleg legelterjedtebb módszer az ózonos tisztítás, amelynek a tökéletes tisztítás mellett további előnye, hogy mivel nem vegyszer semmilyen káros anyagot nem hagy gépjárművünkben.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson