Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Az autó felkészítése a nyaralásra

A nyaralás előtt a szállás lefoglalás és az útvonal megtervezés és becsomagoláson túl biztos mindenki önfeledten szeretne pihenni. Így érdemes az autót is felkészíteni az útra. Hol kezdjük az autó átvizsgálását? Ha magunk szeretnénk átvizsgálni, s nincs szükségünk az autószerviz autószerelőinek szakértelmére, akkor mindjárt kezdhetjük a kerekeknél. Rendben van-e a gumiabroncs? Vizsgáljuk meg a mintázat mélységét, légnyomást megfelelő értékét. Ilyen hosszú utak előtt érdemes végig gondolni, hogy mikor is vettük a gumikat. Tíz évesnél idősebbel ugyanis több ezer kilométeres útra elindulni a forró aszfalton, és az autópályákon órákon át az egész családdal a hatunk mögött nagy sebességgel hajtani nagyon kockázatos lehet. Vegyük ezt nagyon komolyan!

A mindenféle folyadékok és a lámpák

A kerekek után az autóban található mindenféle folyadékok ellenőrzése következik. Ezt tennék a autószervizben is. Hűtőfolyadék, fékfolyadék, kenőolaj. Ha valamennyit rendben találtuk, akkor gondoskodjunk, hogy legyen mindegyikből az úton tartalék nálunk, ha utána kell tölteni, ne az út szélén kelljen értük kilométereket gyalogolni. Az ablakmosó ugyancsak folyadék, de ezt az ablaktörlő lapát és az ablaktörlő gumi állapotával együtt kell ellenőrizni. Apróság, de nagyon nagy baj lehet abból, ha az autópályán a felvert vízpárában rosszul működő ablaktörlővel kell megpróbálni nagy sebességgel nyomulni előre. A legvégén még két fontos dolog: a fényforrások, a külső és belső égők, tompított, reflektor, irányjelző, féklámpa és vészjelző. A másik: az útra érvényes, megfelelő biztosítás megkötése. És már indulhatunk is.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.