Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Mit tegyünk, ha út közben felvillan a hűtőrendszer piros fénye?

Ha a nyári nap melegétől felforrósodott aszfaltcsíkon, valahol az isten háta mögött kigyullad a hűtőrendszer hibáját jelző piros lámpa a műszerfalon, azonnal álljunk meg és kapcsoljuk ki a motort. Mi a teendő, ha útközben hibásodik meg a hűtőrendszerünk? Először is: semmi pánik. Viszont rögtön álljunk meg, ott ahol vagyunk. Ha az autópályán, akkor ott, a leálló sávban. Azonnal kapcsoljuk ki a motort. Még mielőtt bármit tennénk, gondoskodjunk az álló autóra figyelmeztető jelzésekről. Kellő távolságban, tehát vagy 100 méterre a piros háromszöget is tegyük ki! Tanácsos a fényvisszaverő mellényt is felvenni, főleg sötétben. Az utasok semmi esetre se maradjanak a kocsiban, szálljanak ki és menjenek az autósztrádától biztonságos távolságba, ha meleg van, és találnak, akkor árnyékba.

A forróságban különösen fontos a hideg fej

Először vegyük alaposan szemügyre a motorház tetejét, mielőtt kinyitnánk. Ha belőle füst vagy forró pára száll fel, akkor ne nyissuk ki azonnal, várjuk meg, amíg a motor kihűl. Óvatossan, mert könnyen leforrázhatjuk magunkat. Ne felejtsük el a hűtővíz forrás pont fölötti hőmérsékleten is lehet. Amikor végre benézhetünk a motorház teteje alá, akkor az első azt ellenőrizni, hogy van e hűtővíz és mennyi a rendszerben. Ha a minimum jel alatt van, akkor szerencsénkre csak utána kell tölteni. Ha nincs nálunk hűtőfolyadék sem desztillált víz, lehet ásványvizet is használni, de ezt követően, amint csak lehet cseréljük le a hűtőfolyadékot. Ha egy csepp folyadék sincs a hűtőrendszerben és látjuk az elfolyás nyomát is a hőcserélő radiátoron, vagy valamelyik vezetéken, akkor csak az autómentő és egy szakértő csapat segíthet rajtunk.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.