Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Az AC pumpa hiba egyértelmű jelei

Mini üzemanyag szivattyú

Mondhatjuk, hogy az üzemanyagpumpa a gépkocsik aortája, a legfontosabb üzemanyagot továbbító szerve, ami, ha meghibásodik, akkor bizony a lehető leggyorsabban cseréltetni kell egy autószerviz szerelőivel.. Máskülönben megeshet, hogy az Isten háta mögött ragadunk egy lerobbant autóval.

Az AC pumpáról általában

A pár évtizeddel ezelőtt gyártott, karburátort használó autókon az üzemanyagpumpa még egy mechanikusan hajtott szivattyúként létezett. Ez egy membrán működtetésével juttatta az üzemanyaghoz a motort. Viszont a nyolcvanas évek tájékán a gépkocsigyártók úgy gondolták, hogy ez a rendszer sokkal hatékonyabban és nem utolsó sorban olcsóbban működne, ha a mechanikusságát lecserélnék egy elektromos üzemanyagszivattyúra. Ez a szivattyú ma az AC pumpa névre hallgat, amit vagy az üzemanyagtankba vagy a tankon kívülre építenek az autókba.

Az AC pumpák meghibásodásának okai

Az elektromos szivattyúk legjellemzőbben kettő dologtól mennek tönkre. Az egyik az öregedés, a másik pedig az üzemanyagtankba bejutott szennyeződés. Amennyiben a kettő közül az egyik, vagy éppen mindkettő bekövetkezik, akkor a pumpát vezérlő motor teljesítménye elkezd hanyatlani, vagy megáll működni. Ennek következtében nem képes a megfelelő mennyiségű üzemanyag továbbadására. Az ok-okozat elvének megfelelően a szükségesnél kevesebb mennyiségű nafta miatt az erősen terhelt, magas fordulatszámon izzadó motor erőtlenné válik, és fináléként akár le is állhat.

Szerencsére a leállást tünet előzi meg, aminek a felismerésével megspórolhatunk egy nagyobb fejfájást a rossz pumpa által okozottnál. A meghibásodott AC pumpa tünetei egészen jól felismerhetők. Például a tankon kívülre szerelt elektromos szivattyú szivárogni kezd. Ez a szimptóma veszélyes, hiszen benzin kerül olyan alkatrészek közelébe, amelyek begyújthatják azt, nem beszélve a kívülről jövő véletlenekről: valami olyan kerül a pumpa közelébe, ami meggyújthatja a benzint. A szivárgásnak egyértelmű jele a motor üzemelése közben érezhető benzinszag. Ilyenkor érdemes az orrunk után menni, és/vagy keresni a benzinfolyás nyomát. Amennyiben megtaláltuk, és azt látjuk, hogy nem az üzemanyag-vezeték szakadt el, akkor a pumpánk beteg. Tehát ha arra gyanakszunk, hogy az AC pumpával van baj, akkor bizony a benzinfolyás egy egészen pontos ómen.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
<