fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Az AC pumpa hiba egyértelmű jelei

Mini üzemanyag szivattyú

Mondhatjuk, hogy az üzemanyagpumpa a gépkocsik aortája, a legfontosabb üzemanyagot továbbító szerve, ami, ha meghibásodik, akkor bizony a lehető leggyorsabban cseréltetni kell egy autószerviz szerelőivel.. Máskülönben megeshet, hogy az Isten háta mögött ragadunk egy lerobbant autóval.

Az AC pumpáról általában

A pár évtizeddel ezelőtt gyártott, karburátort használó autókon az üzemanyagpumpa még egy mechanikusan hajtott szivattyúként létezett. Ez egy membrán működtetésével juttatta az üzemanyaghoz a motort. Viszont a nyolcvanas évek tájékán a gépkocsigyártók úgy gondolták, hogy ez a rendszer sokkal hatékonyabban és nem utolsó sorban olcsóbban működne, ha a mechanikusságát lecserélnék egy elektromos üzemanyagszivattyúra. Ez a szivattyú ma az AC pumpa névre hallgat, amit vagy az üzemanyagtankba vagy a tankon kívülre építenek az autókba.

Az AC pumpák meghibásodásának okai

Az elektromos szivattyúk legjellemzőbben kettő dologtól mennek tönkre. Az egyik az öregedés, a másik pedig az üzemanyagtankba bejutott szennyeződés. Amennyiben a kettő közül az egyik, vagy éppen mindkettő bekövetkezik, akkor a pumpát vezérlő motor teljesítménye elkezd hanyatlani, vagy megáll működni. Ennek következtében nem képes a megfelelő mennyiségű üzemanyag továbbadására. Az ok-okozat elvének megfelelően a szükségesnél kevesebb mennyiségű nafta miatt az erősen terhelt, magas fordulatszámon izzadó motor erőtlenné válik, és fináléként akár le is állhat.

Szerencsére a leállást tünet előzi meg, aminek a felismerésével megspórolhatunk egy nagyobb fejfájást a rossz pumpa által okozottnál. A meghibásodott AC pumpa tünetei egészen jól felismerhetők. Például a tankon kívülre szerelt elektromos szivattyú szivárogni kezd. Ez a szimptóma veszélyes, hiszen benzin kerül olyan alkatrészek közelébe, amelyek begyújthatják azt, nem beszélve a kívülről jövő véletlenekről: valami olyan kerül a pumpa közelébe, ami meggyújthatja a benzint. A szivárgásnak egyértelmű jele a motor üzemelése közben érezhető benzinszag. Ilyenkor érdemes az orrunk után menni, és/vagy keresni a benzinfolyás nyomát. Amennyiben megtaláltuk, és azt látjuk, hogy nem az üzemanyag-vezeték szakadt el, akkor a pumpánk beteg. Tehát ha arra gyanakszunk, hogy az AC pumpával van baj, akkor bizony a benzinfolyás egy egészen pontos ómen.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata