fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Autókölcsönzési kisokos

Slusszkulcs a kézben

Az autóbérlés egy praktikus és alapjában véve nem túl bonyolult művelet. Van konkrétan olyan, aki saját autó megvásárlása helyett „életvitelszerűen” bérautóval közlekedik. Mégis mi a pontos bérlési folyamat, van-e valami speciális igénye az autókölcsönző cégnek? Rövid írásunkban ezt fogjuk megmutatni.

Amit tőlünk kérhetnek

Bár vállalatonként változhatnak az adategyeztetésre vonatkozó igények, az esetek döntő többségében ugyanazokat az okiratokat szükséges bemutatni. Az első és legfontosabb okmány az érvényes személyi igazolvány és amennyiben nem uniós országon is áthaladunk, az útlevél. Bérlési szándékunk előtt győződjünk meg róla, hogy az említett irataink nem jártak-e le, így egy igen kellemetlen élményt spórolhatunk meg magunknak. Autóbérléshez szükségünk van egy érvényes és minimum egy éves jogosítványra is. A legtöbb cég nem ad ki autót olyan vezetőnek, aki még nem rendelkezik egy éves vezetői rutinnal. Fontos, hogy a nem latin betűkkel kiállított jogosítvánnyal rendelkező sofőröknek rendelkezniük kell nemzetközi vezetői engedéllyel is. Készítsük be az Adó és a Taj kártyánkat is, továbbá legyen nálunk az Állandó lakcím igazolásáról a lakcímkártya. Általában elegendő a betöltött 18. életév, azonban vannak olyan cégek, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy a sofőr elmúljon legalább 21 éves. A letét biztosításához rendelkeznünk kell dombornyomott bankkártyával, ami lehet Amex, Visa, vagy MasterCard is. Minden esetben fontos kikötés, hogy a kölcsönautót csak és kizárólag az a személy vezetheti, aki a bérleti szerződésen meg van nevezve. Amennyiben külföldi magánszemély bérel autót Magyarországon, rendelkeznie kell útlevéllel és érvényes jogosítvánnyal, tartózkodási vagy állandó lakcímmel, a már említett dombornyomású bankkártyával és esetükben elengedhetetlen követelmény a betöltött 21. életév.

Mit kérjünk, és mire figyeljünk?

Alaposan térképezzük fel a lehetséges kölcsönző cégek kínálatát, gondoljuk végig, hogy tartunk-e igényt extra felszereltségre. Kérdezzünk rá pontosan, hogy szükséges-e kauciót fizetnünk, és ha igen akkor mennyit. Általában, az itt megállapított összeget zárolják a bankszámlánkon, ezt a zárolást természetesen az autó visszaszolgáltatásakor megszüntetik. A bérlés előtt alaposan olvassuk át a foglalási feltételeket, egyes esetekben előfordulhat, hogy a végleges ár eltér a foglaláskor feltüntetett költségektől. Ami nagyon fontos, hogy ha már úton vagyunk, és valami probléma van a gépjárművel, ne kezdjük el mi megbarkácsolni. A nagy autókölcsönző cégek már rendelkeznek 0-24 órás autó assistance szolgálattal, így probléma esetén azonnal értünk küldenek egy csereautót.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata