Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Autókölcsönzési kisokos

Slusszkulcs a kézben

Az autóbérlés egy praktikus és alapjában véve nem túl bonyolult művelet. Van konkrétan olyan, aki saját autó megvásárlása helyett „életvitelszerűen” bérautóval közlekedik. Mégis mi a pontos bérlési folyamat, van-e valami speciális igénye az autókölcsönző cégnek? Rövid írásunkban ezt fogjuk megmutatni.

Amit tőlünk kérhetnek

Bár vállalatonként változhatnak az adategyeztetésre vonatkozó igények, az esetek döntő többségében ugyanazokat az okiratokat szükséges bemutatni. Az első és legfontosabb okmány az érvényes személyi igazolvány és amennyiben nem uniós országon is áthaladunk, az útlevél. Bérlési szándékunk előtt győződjünk meg róla, hogy az említett irataink nem jártak-e le, így egy igen kellemetlen élményt spórolhatunk meg magunknak. Autóbérléshez szükségünk van egy érvényes és minimum egy éves jogosítványra is. A legtöbb cég nem ad ki autót olyan vezetőnek, aki még nem rendelkezik egy éves vezetői rutinnal. Fontos, hogy a nem latin betűkkel kiállított jogosítvánnyal rendelkező sofőröknek rendelkezniük kell nemzetközi vezetői engedéllyel is. Készítsük be az Adó és a Taj kártyánkat is, továbbá legyen nálunk az Állandó lakcím igazolásáról a lakcímkártya. Általában elegendő a betöltött 18. életév, azonban vannak olyan cégek, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy a sofőr elmúljon legalább 21 éves. A letét biztosításához rendelkeznünk kell dombornyomott bankkártyával, ami lehet Amex, Visa, vagy MasterCard is. Minden esetben fontos kikötés, hogy a kölcsönautót csak és kizárólag az a személy vezetheti, aki a bérleti szerződésen meg van nevezve. Amennyiben külföldi magánszemély bérel autót Magyarországon, rendelkeznie kell útlevéllel és érvényes jogosítvánnyal, tartózkodási vagy állandó lakcímmel, a már említett dombornyomású bankkártyával és esetükben elengedhetetlen követelmény a betöltött 21. életév.

Mit kérjünk, és mire figyeljünk?

Alaposan térképezzük fel a lehetséges kölcsönző cégek kínálatát, gondoljuk végig, hogy tartunk-e igényt extra felszereltségre. Kérdezzünk rá pontosan, hogy szükséges-e kauciót fizetnünk, és ha igen akkor mennyit. Általában, az itt megállapított összeget zárolják a bankszámlánkon, ezt a zárolást természetesen az autó visszaszolgáltatásakor megszüntetik. A bérlés előtt alaposan olvassuk át a foglalási feltételeket, egyes esetekben előfordulhat, hogy a végleges ár eltér a foglaláskor feltüntetett költségektől. Ami nagyon fontos, hogy ha már úton vagyunk, és valami probléma van a gépjárművel, ne kezdjük el mi megbarkácsolni. A nagy autókölcsönző cégek már rendelkeznek 0-24 órás autó assistance szolgálattal, így probléma esetén azonnal értünk küldenek egy csereautót.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata