fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Audi hangrendszer – a kifinomult hangtervezés

Világító Audi jel a sötétben

Személyre szabott hangzás érhető el minden Audi-modell számára. A német csúcsmárka a lehető legobjektívebb formában érzékelteti autóiban ügyfelei szubjektív hallási észlelését – erről adtak hírt az Audi hivatalos oldalán.

Az Audi célja, hogy a hangzás azonnali érzelmi impulzust nyújtson

Legyen szó rádiós műsorról, hegedűkoncert hanganyagáról, operarészletről, hip-hop zenéről vagy éppen figyelmeztető hangjelzésről, az Audi tervezői a legmagasabb elvárásokat is kielégítik. Céljuk a tökéletes hangzás megteremtése, mely azt az érzést kelti az utasokban, mintha teljesen körbevenné őket a zene. A tervezés során a mérce a középfrekvenciáknak az emberi elmére gyakorolt pozitív hatása volt. Az Audi célja, hogy a hangzás azonnali érzelmi impulzust nyújtson, valamint tiszta, pontos és dinamikus legyen. Sokan kiemelt figyelmet fordítanak autóvásárláskor a hangrendszernek, hiszen az autóban az emberek rendszeresen hallgatnak zenét. A Nemzetközi Hangrögzítő-ipari Szövetség (IFPI) megbízásából készített tanulmány is igazolja, hogy a zenerajongók 70 százaléka vezetés közben szeret zenét hallgatni. Ráadásul az autóban történő zenehallgatás csökkenti a stresszt.

Jellegzetes, mégis egyedi, személyre szabott Audi hangzás érhető el

Az ügyfelek jellemzően elvárják azt, hogy az autóban tapasztalható hangzás legalább az otthonukban található hangrendszer szintjét elérje. Természetesen ezt autókban elérni közel sem könnyű, hiszen az autók belső tere egy kifejezetten összetett akusztikus tér. Számos felület elnyeli vagy visszaveri a hangot, szóval különös figyelmet kell fordítani a hangszórók elhelyezésére. A tökéletes hangzás elérése érdekében az autókban lévő hangszórók mindegyike saját teljesítményszinttel rendelkezik. Ráadásul az Audi a jövőbeli modelleket már az új Prémium Elektromos Platformmal (Premium Platform Electric – PPE) látja el, mely lényegében egy csúcsminőségű mobil kommunikációs vevőegység. Ennek az eszköznek a célja a minőséget rontó jelátvételt feleslegessé tétele, mikor az utas az okostelefonjáról szeretne zenét streamelni Bluetooth kapcsolat segítségével. Az elektromos kompakt SUV modell Q4 e-tron esetében a márka és a Sonos együttműködik audioterületen. A Sonos márkára jellemző energikus hangzás kifejezetten jól illik az Audi kompakt modelljeihez. Mindez a különféle technológiai megoldások mellett a gyakorlott szakértők analizáló hallásának is köszönhető. Elmondható az Audiról, hogy a kifinomult hangtervezésnek köszönhetően eléri akusztikai céljait.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.

Tájékoztatjuk, hogy 2021.12.24. és 2022.01.02. között ZÁRVA tartunk. 2022.01.03-tól a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Üdvözlettel: KA csapata