Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Audi hangrendszer – a kifinomult hangtervezés

Világító Audi jel a sötétben

Személyre szabott hangzás érhető el minden Audi-modell számára. A német csúcsmárka a lehető legobjektívebb formában érzékelteti autóiban ügyfelei szubjektív hallási észlelését – erről adtak hírt az Audi hivatalos oldalán.

Az Audi célja, hogy a hangzás azonnali érzelmi impulzust nyújtson

Legyen szó rádiós műsorról, hegedűkoncert hanganyagáról, operarészletről, hip-hop zenéről vagy éppen figyelmeztető hangjelzésről, az Audi tervezői a legmagasabb elvárásokat is kielégítik. Céljuk a tökéletes hangzás megteremtése, mely azt az érzést kelti az utasokban, mintha teljesen körbevenné őket a zene. A tervezés során a mérce a középfrekvenciáknak az emberi elmére gyakorolt pozitív hatása volt. Az Audi célja, hogy a hangzás azonnali érzelmi impulzust nyújtson, valamint tiszta, pontos és dinamikus legyen. Sokan kiemelt figyelmet fordítanak autóvásárláskor a hangrendszernek, hiszen az autóban az emberek rendszeresen hallgatnak zenét. A Nemzetközi Hangrögzítő-ipari Szövetség (IFPI) megbízásából készített tanulmány is igazolja, hogy a zenerajongók 70 százaléka vezetés közben szeret zenét hallgatni. Ráadásul az autóban történő zenehallgatás csökkenti a stresszt.

Jellegzetes, mégis egyedi, személyre szabott Audi hangzás érhető el

Az ügyfelek jellemzően elvárják azt, hogy az autóban tapasztalható hangzás legalább az otthonukban található hangrendszer szintjét elérje. Természetesen ezt autókban elérni közel sem könnyű, hiszen az autók belső tere egy kifejezetten összetett akusztikus tér. Számos felület elnyeli vagy visszaveri a hangot, szóval különös figyelmet kell fordítani a hangszórók elhelyezésére. A tökéletes hangzás elérése érdekében az autókban lévő hangszórók mindegyike saját teljesítményszinttel rendelkezik. Ráadásul az Audi a jövőbeli modelleket már az új Prémium Elektromos Platformmal (Premium Platform Electric – PPE) látja el, mely lényegében egy csúcsminőségű mobil kommunikációs vevőegység. Ennek az eszköznek a célja a minőséget rontó jelátvételt feleslegessé tétele, mikor az utas az okostelefonjáról szeretne zenét streamelni Bluetooth kapcsolat segítségével. Az elektromos kompakt SUV modell Q4 e-tron esetében a márka és a Sonos együttműködik audioterületen. A Sonos márkára jellemző energikus hangzás kifejezetten jól illik az Audi kompakt modelljeihez. Mindez a különféle technológiai megoldások mellett a gyakorlott szakértők analizáló hallásának is köszönhető. Elmondható az Audiról, hogy a kifinomult hangtervezésnek köszönhetően eléri akusztikai céljait.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata