Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Aki biztosra megy, az az összerékmeghajtásra szavaz

A tomboló télben, havas, latyakos utakon macerás a vezetés, nehezebben halad az autó. Ha homokos mellékútra tévedünk, ami épp egy órája ázott szét, bizony egy masszívabb pocsolyával is meggyűlhet a bajunk. Egy összkerekes autóval azonban megúszhatjuk, hogy kétségbe esve kérjük meg arra járókelőket, tolják meg kocsinkat, és legyenek nyakig sárosak a kedvünkért.

Így húz ki a sárból a négykerék-meghajtás

Egyre több autógyártó áll rá arra, hogy négykerék-meghajtású autókat készítsen, erre pedig Magyarországon is egyre többen vevők. Ez jó irány, hiszen természetesen többet kell fizetni egy ilyen autóért, cserébe azonban biztonságosabb, mint a kétkerekes kocsik. Mikor is van szükség rá? Ha laza a talaj, havas, sáros az út, olyankor egy hagyományos meghajtású kocsinak még egy morcosabb pocsolyával is meggyűlhet a baja, elakadhat a sárban. Hívni kell a segítséget, embereket, akik megtolják az autót, és egyben vállalják, hogy a kipörgő kerék beteríti őket sárral. Összkerékmeghajtás esetén azonban jó eséllyel akad majd egy kerék, amelyik megfelelően tapad az útra, megkapaszkodik és kilendíti a kocsit a nehéz szituációból. Ez a meghajtás azonban nem azért került a családi autókba, hogy terepen száguldozzunk velük, ezt ne feledjük. A kétkerék-meghajtású autókkal csak nehezen jutunk fel egy komolyabb emelkedőre, ha havas és jeges az út. Ha valamiért megállunk a kocsival az emelkedőn, megeshet, hogy nem is tudunk tovább indulni.

Nem kötelező, csak erősen ajánlott

A négykerék-meghajtás tehát az emelkedőn történő elindulásnál és ívmenetben is hatalmas segítség. Így a motor nyomatéka több irányban oszlik szét, ez megkönnyíti a dolgát. Autós tesztek bizonyítják, hogy a teljesen átlagos felületen véghezvitt szlalomozás esetén is érezhető volt a nagyobb menetstabilitás az összkerekes kocsinál. Azonos sebességnél ugyanaz a márka nem csúszott meg sehol. Fontos tudni, hogy összkerékmeghajtás nem kötelező, de nem is létszükség a mindennapos közlekedésben. Az azonban vitathatatlan, hogy nagyobb biztonságot ad, leginkább azoknak, akik családostól utaznak valahova. Olyankor, ha télen a csúszós utakon visszük valahova a családot, nincs jobb, mint a 4X4-es autó. Az árát hamar visszahozza, ezért mindenkinek csak ajánlani tudjuk. Figyelem! Sokan élnek abban a tévhitben, hogy az összkerékmeghajtás miatt nincs szükség téli gumikra. Nos, ők tévednek, ahogy azok is, akik azt hiszik, hogy mindenhonnan kiszabadítja őket az autójuk „képessége”. Nincs igazuk, tartsunk magunknál hóláncot, összecsukható hólapátot, ha olyan helyre megyünk, ahol jól jöhetnek.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata