fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Aki biztosra megy, az az összerékmeghajtásra szavaz

A tomboló télben, havas, latyakos utakon macerás a vezetés, nehezebben halad az autó. Ha homokos mellékútra tévedünk, ami épp egy órája ázott szét, bizony egy masszívabb pocsolyával is meggyűlhet a bajunk. Egy összkerekes autóval azonban megúszhatjuk, hogy kétségbe esve kérjük meg arra járókelőket, tolják meg kocsinkat, és legyenek nyakig sárosak a kedvünkért.

Így húz ki a sárból a négykerék-meghajtás

Egyre több autógyártó áll rá arra, hogy négykerék-meghajtású autókat készítsen, erre pedig Magyarországon is egyre többen vevők. Ez jó irány, hiszen természetesen többet kell fizetni egy ilyen autóért, cserébe azonban biztonságosabb, mint a kétkerekes kocsik. Mikor is van szükség rá? Ha laza a talaj, havas, sáros az út, olyankor egy hagyományos meghajtású kocsinak még egy morcosabb pocsolyával is meggyűlhet a baja, elakadhat a sárban. Hívni kell a segítséget, embereket, akik megtolják az autót, és egyben vállalják, hogy a kipörgő kerék beteríti őket sárral. Összkerékmeghajtás esetén azonban jó eséllyel akad majd egy kerék, amelyik megfelelően tapad az útra, megkapaszkodik és kilendíti a kocsit a nehéz szituációból. Ez a meghajtás azonban nem azért került a családi autókba, hogy terepen száguldozzunk velük, ezt ne feledjük. A kétkerék-meghajtású autókkal csak nehezen jutunk fel egy komolyabb emelkedőre, ha havas és jeges az út. Ha valamiért megállunk a kocsival az emelkedőn, megeshet, hogy nem is tudunk tovább indulni.

Nem kötelező, csak erősen ajánlott

A négykerék-meghajtás tehát az emelkedőn történő elindulásnál és ívmenetben is hatalmas segítség. Így a motor nyomatéka több irányban oszlik szét, ez megkönnyíti a dolgát. Autós tesztek bizonyítják, hogy a teljesen átlagos felületen véghezvitt szlalomozás esetén is érezhető volt a nagyobb menetstabilitás az összkerekes kocsinál. Azonos sebességnél ugyanaz a márka nem csúszott meg sehol. Fontos tudni, hogy összkerékmeghajtás nem kötelező, de nem is létszükség a mindennapos közlekedésben. Az azonban vitathatatlan, hogy nagyobb biztonságot ad, leginkább azoknak, akik családostól utaznak valahova. Olyankor, ha télen a csúszós utakon visszük valahova a családot, nincs jobb, mint a 4X4-es autó. Az árát hamar visszahozza, ezért mindenkinek csak ajánlani tudjuk. Figyelem! Sokan élnek abban a tévhitben, hogy az összkerékmeghajtás miatt nincs szükség téli gumikra. Nos, ők tévednek, ahogy azok is, akik azt hiszik, hogy mindenhonnan kiszabadítja őket az autójuk „képessége”. Nincs igazuk, tartsunk magunknál hóláncot, összecsukható hólapátot, ha olyan helyre megyünk, ahol jól jöhetnek.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata