Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Volvót vezetsz? Van egy jó és egy rossz hírünk!

Magyarországon népszerű autómárkának számít a Volvo, amelyet bár a legtöbben még mindig svédnek gondolnak, valójában kínai tulajdonú gyártóról beszélünk. Nos, a Volvo hazai szerelmeseinek jó hír, hogy a vállalat 2018-ban rekordot döntött az eladásai terén 642 ezer 253 kocsival, az viszont közel sem az, hogy az üzemanyagot szállító vezeték lehetséges hibája miatt 219 ezer autót vissza kell hívnia a vállalatnak.

Újra rekordot döntött eladásaival a Volvo

Nemcsak hazánkban számít népszerű autómárkának a Volvo – derült ki a Volvo Cars közleményéből. A kínai tulajdonban lévő cég – amelyet a Geely csoport 2010-ben vett meg az amerikai Ford Motortól – ugyanis 2018-ban rekordot döntött autóeladásban, mivel összesen 642 ezer 253 kocsit értékesített. Ez 12,4 százalékos, dicséretes növekedést jelent a 2017-es 571 ezer 577 darabhoz képest, amelynek legfőképpen az az oka, hogy a mindig fajsúlyos kínai és egyesült államokbeli piacon egész évben hasított a márka. A rekorddöntés nem jelentett újdonságot a cég életében: sorozatban ötödik esztendeje adják át a múltnak a csúcsot minden év lezárásakor. Ami viszont újszerű, hogy az 1927-ben Svédországban alapított cég most először lépte át a hatszázezres lélektani határt. Csak hogy érezzük az arányokat: a 642 ezer 253 eladott kocsiból 130 ezer 593 Kínában talált gazdára, 98 ezer 263 pedig az USA-ban. Azért Európa sem panaszkodhat: ha az öreg kontinens számait együtt vizsgáljuk, akkor 317 ezer 838 eladott kocsiról kell beszélni, amelyben bőven találni magyar személygépkocsikat is.

Megrepedhet az üzemanyagot szállító vezeték, 219 ezer autót kell visszahívni

Nemcsak jó híreket kaptak viszont a márka rajongói, hanem rosszakat is, hiszen hivatalossá vált, hogy a Volvo Cars 219 ezer autót hív vissza egy megelőző javítás miatt. Erről a vállalat tájékoztatta a közvéleményt, azaz szó sincs kiszivárgott információról vagy eltitkolni akart adatokról. Ez a kényszerű cselekedet 2015-ös és 2016-os modelleket érint, az ok pedig az, hogy ezeknél állítólag könnyen repedések léphetnek fel az üzemanyagot szállító vezetékben, ennek pedig az üzemanyag szivárgása lehet a következménye a motortérben. Ami pedig, mondanunk sem kell, tragédiához vezethet. Szerencsére itt még nem tartunk, egyelőre senki nem jelzett hibát, sérülés sem történt, óvatosságból azonban mégis meghozta ezt a döntést a kínai cég. Úgy járnak el, ahogyan azt kell: a Volvo Cars minden cserét és javítást ingyen lát el ezzel kapcsolatban, azaz a kocsitulajdonosokat anyagi kár nem éri majd, csupán az idejükből kell áldozniuk.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata