Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Volvót vezetsz? Van egy jó és egy rossz hírünk!

Magyarországon népszerű autómárkának számít a Volvo, amelyet bár a legtöbben még mindig svédnek gondolnak, valójában kínai tulajdonú gyártóról beszélünk. Nos, a Volvo hazai szerelmeseinek jó hír, hogy a vállalat 2018-ban rekordot döntött az eladásai terén 642 ezer 253 kocsival, az viszont közel sem az, hogy az üzemanyagot szállító vezeték lehetséges hibája miatt 219 ezer autót vissza kell hívnia a vállalatnak.

Újra rekordot döntött eladásaival a Volvo

Nemcsak hazánkban számít népszerű autómárkának a Volvo – derült ki a Volvo Cars közleményéből. A kínai tulajdonban lévő cég – amelyet a Geely csoport 2010-ben vett meg az amerikai Ford Motortól – ugyanis 2018-ban rekordot döntött autóeladásban, mivel összesen 642 ezer 253 kocsit értékesített. Ez 12,4 százalékos, dicséretes növekedést jelent a 2017-es 571 ezer 577 darabhoz képest, amelynek legfőképpen az az oka, hogy a mindig fajsúlyos kínai és egyesült államokbeli piacon egész évben hasított a márka. A rekorddöntés nem jelentett újdonságot a cég életében: sorozatban ötödik esztendeje adják át a múltnak a csúcsot minden év lezárásakor. Ami viszont újszerű, hogy az 1927-ben Svédországban alapított cég most először lépte át a hatszázezres lélektani határt. Csak hogy érezzük az arányokat: a 642 ezer 253 eladott kocsiból 130 ezer 593 Kínában talált gazdára, 98 ezer 263 pedig az USA-ban. Azért Európa sem panaszkodhat: ha az öreg kontinens számait együtt vizsgáljuk, akkor 317 ezer 838 eladott kocsiról kell beszélni, amelyben bőven találni magyar személygépkocsikat is.

Megrepedhet az üzemanyagot szállító vezeték, 219 ezer autót kell visszahívni

Nemcsak jó híreket kaptak viszont a márka rajongói, hanem rosszakat is, hiszen hivatalossá vált, hogy a Volvo Cars 219 ezer autót hív vissza egy megelőző javítás miatt. Erről a vállalat tájékoztatta a közvéleményt, azaz szó sincs kiszivárgott információról vagy eltitkolni akart adatokról. Ez a kényszerű cselekedet 2015-ös és 2016-os modelleket érint, az ok pedig az, hogy ezeknél állítólag könnyen repedések léphetnek fel az üzemanyagot szállító vezetékben, ennek pedig az üzemanyag szivárgása lehet a következménye a motortérben. Ami pedig, mondanunk sem kell, tragédiához vezethet. Szerencsére itt még nem tartunk, egyelőre senki nem jelzett hibát, sérülés sem történt, óvatosságból azonban mégis meghozta ezt a döntést a kínai cég. Úgy járnak el, ahogyan azt kell: a Volvo Cars minden cserét és javítást ingyen lát el ezzel kapcsolatban, azaz a kocsitulajdonosokat anyagi kár nem éri majd, csupán az idejükből kell áldozniuk.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson