Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Százból három kocsi már elektromos lesz az év végére

2019-ben várhatóan 2,7 millió elektromos autót adnak el világszerte, ezzel három százalékra nő az ilyen típusú kocsik aránya a teljes autóparkot figyelembe véve. Az úttörőnek Kína számít, amely tavaly több mint egymillió elektromos autót értékesített.

Kína, USA, Norvégia

Az elektromos autóké a jövő – néhány éve még lehetett legyinteni a térnyerésükre, ám már annyi jelentős autógyártó szállt be a versengésbe, hogy nem kérdés, a következő években forradalmi módon nőhet a környezetvédelmi szempontból is előnyösebb autók száma. A CAM német autóipari kutatóintézet közölt adatokat a témáról: az egész világra vetítve tavaly 2,1 millió elektromos autót értékesítettek, ez a szám a becslések szerint 2,7 millióra nő idén. Ahogyan nő az eladott kocsik száma, természetesen úgy javul az arányuk az összképet nézve is. Jelenleg a világ autóinak 2,4 százaléka dicsekedhet ilyen meghajtással, egy év múlva pedig ez várhatóan felkúszik 3,1 százalékra. Ez azt jelenti, hogy minden száz autóból három elektromos meghajtással közlekedik majd az utakon. Az úttörőnek Kína számít, amely tavaly több mint egymillió elektromos kocsi eladásáról adott hírt, két év alatt szinte megduplázva az ide vonatkozó számokat. Az ázsiai országban már most büszkélkedhetnek: náluk 4,5 százalék az elektromos kocsik aránya a közlekedésben. A kínaiak mögött az Egyesült Államok következik: az USA-ban 360 ezer ilyen autót értékesítettek 2018-ban, míg az európai országok közül Norvégia az úttörő, náluk 73 ezer villanyautó kelt el tavaly.

Belehúz a Volkswagen

A németeknél is javulnak a számok, 24 százalékos emelkedést regisztráltak tavaly, darabszámban kifejezve pedig 68 ezer elektromos kocsit értékesítettek. Mivel a német utakon minden ötvenedik kocsi elektromos (azaz százból kettő), nem csoda, hogy a Volkswagen is komolyan veszi az ide vonatkozó fejlesztéseket. Nem állnak azonban meg a hazai piacon: nemrég közölték, hogy 800 millió dollárból fejlesztenek az amerikai Tennessee államban található gyárukban, ahol a fő profil az elektromos autók gyártása lesz. Mivel az USA a második volt tavaly az eladásokban, az ötletük abszolút életszerűnek tűnik. A vállalat tervei szerint 2022-től indul a gyártás, szóval beletelik majd pár évbe, mire a német márka modelljei ellepik az amerikai utakat. A cégcsoport felszálló ágban van, hiszen tavaly minden márkát összevetve 10,8 millió kocsit adtak el, ami egy százalékos növekedést jelent egy év alatt. A Volkswagenhez tartozik a Skoda, a Seat, a Porsche és a Lamborghini is, ezek mind rekordot döntöttek 2018-ban. A Tennessee állambeli üzemben 2011 óta gyárt a cég, és ez a fejlesztés is jelzi, komolyan gondolják pozíciójukat az amerikai piacon.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata