Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A Seat Tarraco már a nevével is tiszteletet parancsol

A Seat tartja magát sok évtizedes hagyományához, miszerint minden új modell egy spanyol város nevét kapja. A Tarraco sem lesz kivétel ez alól. Egyvalamiben azonban mégis ki fog lógni a sorból, ez nem más, mint a mérete.

Kis városból nagy autó

Tarraco vagy Tarragora egy ókori alapítású, jelenleg körülbelül 130 ezer fős tengerparti spanyol város Barcelonától mintegy 100 kilométerre, délnyugatra. A település gazdaságában kiemelkedő szerepet tölt be borexport, továbbá nem elhanyagolható a különféle elektronikai eszközök gyártása sem. A város neve vélhetően nem az imént ismertetett tényadatok miatt lesz hamarosan híres, inkább azért, mert a Seat erről a városról nevezte el legújabb modelljét. A névválasztás egyébként egy 140 ezer fős közönségszavazáson dőlt el. Az autósvilágot folyamatosan nyomon követők előtt régóta nyílt titok volt, hogy a Seat kínálatában hamarosan meg fog jelenni egy, az eddigieknél testesebb divatterepjáró. Most be is igazolódott a hír, ugyanis lehullt a lepel az új modellről. A Volkswagen-csoporthoz tartozó spanyol márka az utóbbi években kicsit háttérbe szorult, így érthető okokból nem elégedtek meg az Ateca SUV és az Arona bejelentésével. A Seat Tarracot Németországban, azon belül is Wolfsburg városában fogják készíteni, a tényleges gyártási folyamatok vélhetően ez év végén fognak elkezdődni. Az adott esetben akár hét személy szállítására is alkalmas autó a Volkswagen csoport MQB A+ platformjára, továbbá a VW Tiguan Allspace-re épül. Hossza 4,73 méter lesz, így pontosan 4 centiméterrel lesz hosszabb a Skoda Kodiaq-nál.

Nem csak a méter számított

A Tarraco a már említett 4,73 méteres hosszával rendkívül tágas utasteret biztosít. Alapvetően ötüléses, ám hétüléses kivitelben is megvásárolható. A belső a szokásos, talán kicsit erősen fogalmazva, a fapados Seat dizájnt tükrözi, bár némi egyedi vonalvezetést is tartalmaz. A műszerfal közepére nyolccolos érintőképernyős multimédiás fejegység került, ami opcionálisan gesztusokkal is vezérelhető. 150 lóerős teljesítménnyel számolhat, aki az 1,5 literes TSI benzinmotort választja, a 2 literes TSI motor pedig 190 lóerőt tud leadni. A dízel változat 2,0 literes TDI-vel, 150 vagy akár 190 lóerővel is rendelhető lesz. A 150 lóerős verzió hatfokozatú kéziváltóval, az erősebb változat kizárólag automataváltóval kapható majd. Utalást ugyan tettek rá, hogy különböző alternatív hajtások is lesznek, azonban erről pontos részleteket még nem árultak el. A Tarraco európai kezdőárát 30 ezer euróban, azaz 9,7 millió forint körül szabták meg.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata