fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

A Seat Tarraco már a nevével is tiszteletet parancsol

A Seat tartja magát sok évtizedes hagyományához, miszerint minden új modell egy spanyol város nevét kapja. A Tarraco sem lesz kivétel ez alól. Egyvalamiben azonban mégis ki fog lógni a sorból, ez nem más, mint a mérete.

Kis városból nagy autó

Tarraco vagy Tarragora egy ókori alapítású, jelenleg körülbelül 130 ezer fős tengerparti spanyol város Barcelonától mintegy 100 kilométerre, délnyugatra. A település gazdaságában kiemelkedő szerepet tölt be borexport, továbbá nem elhanyagolható a különféle elektronikai eszközök gyártása sem. A város neve vélhetően nem az imént ismertetett tényadatok miatt lesz hamarosan híres, inkább azért, mert a Seat erről a városról nevezte el legújabb modelljét. A névválasztás egyébként egy 140 ezer fős közönségszavazáson dőlt el. Az autósvilágot folyamatosan nyomon követők előtt régóta nyílt titok volt, hogy a Seat kínálatában hamarosan meg fog jelenni egy, az eddigieknél testesebb divatterepjáró. Most be is igazolódott a hír, ugyanis lehullt a lepel az új modellről. A Volkswagen-csoporthoz tartozó spanyol márka az utóbbi években kicsit háttérbe szorult, így érthető okokból nem elégedtek meg az Ateca SUV és az Arona bejelentésével. A Seat Tarracot Németországban, azon belül is Wolfsburg városában fogják készíteni, a tényleges gyártási folyamatok vélhetően ez év végén fognak elkezdődni. Az adott esetben akár hét személy szállítására is alkalmas autó a Volkswagen csoport MQB A+ platformjára, továbbá a VW Tiguan Allspace-re épül. Hossza 4,73 méter lesz, így pontosan 4 centiméterrel lesz hosszabb a Skoda Kodiaq-nál.

Nem csak a méter számított

A Tarraco a már említett 4,73 méteres hosszával rendkívül tágas utasteret biztosít. Alapvetően ötüléses, ám hétüléses kivitelben is megvásárolható. A belső a szokásos, talán kicsit erősen fogalmazva, a fapados Seat dizájnt tükrözi, bár némi egyedi vonalvezetést is tartalmaz. A műszerfal közepére nyolccolos érintőképernyős multimédiás fejegység került, ami opcionálisan gesztusokkal is vezérelhető. 150 lóerős teljesítménnyel számolhat, aki az 1,5 literes TSI benzinmotort választja, a 2 literes TSI motor pedig 190 lóerőt tud leadni. A dízel változat 2,0 literes TDI-vel, 150 vagy akár 190 lóerővel is rendelhető lesz. A 150 lóerős verzió hatfokozatú kéziváltóval, az erősebb változat kizárólag automataváltóval kapható majd. Utalást ugyan tettek rá, hogy különböző alternatív hajtások is lesznek, azonban erről pontos részleteket még nem árultak el. A Tarraco európai kezdőárát 30 ezer euróban, azaz 9,7 millió forint körül szabták meg.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata