Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A Seat Tarraco már a nevével is tiszteletet parancsol

A Seat tartja magát sok évtizedes hagyományához, miszerint minden új modell egy spanyol város nevét kapja. A Tarraco sem lesz kivétel ez alól. Egyvalamiben azonban mégis ki fog lógni a sorból, ez nem más, mint a mérete.

Kis városból nagy autó

Tarraco vagy Tarragora egy ókori alapítású, jelenleg körülbelül 130 ezer fős tengerparti spanyol város Barcelonától mintegy 100 kilométerre, délnyugatra. A település gazdaságában kiemelkedő szerepet tölt be borexport, továbbá nem elhanyagolható a különféle elektronikai eszközök gyártása sem. A város neve vélhetően nem az imént ismertetett tényadatok miatt lesz hamarosan híres, inkább azért, mert a Seat erről a városról nevezte el legújabb modelljét. A névválasztás egyébként egy 140 ezer fős közönségszavazáson dőlt el. Az autósvilágot folyamatosan nyomon követők előtt régóta nyílt titok volt, hogy a Seat kínálatában hamarosan meg fog jelenni egy, az eddigieknél testesebb divatterepjáró. Most be is igazolódott a hír, ugyanis lehullt a lepel az új modellről. A Volkswagen-csoporthoz tartozó spanyol márka az utóbbi években kicsit háttérbe szorult, így érthető okokból nem elégedtek meg az Ateca SUV és az Arona bejelentésével. A Seat Tarracot Németországban, azon belül is Wolfsburg városában fogják készíteni, a tényleges gyártási folyamatok vélhetően ez év végén fognak elkezdődni. Az adott esetben akár hét személy szállítására is alkalmas autó a Volkswagen csoport MQB A+ platformjára, továbbá a VW Tiguan Allspace-re épül. Hossza 4,73 méter lesz, így pontosan 4 centiméterrel lesz hosszabb a Skoda Kodiaq-nál.

Nem csak a méter számított

A Tarraco a már említett 4,73 méteres hosszával rendkívül tágas utasteret biztosít. Alapvetően ötüléses, ám hétüléses kivitelben is megvásárolható. A belső a szokásos, talán kicsit erősen fogalmazva, a fapados Seat dizájnt tükrözi, bár némi egyedi vonalvezetést is tartalmaz. A műszerfal közepére nyolccolos érintőképernyős multimédiás fejegység került, ami opcionálisan gesztusokkal is vezérelhető. 150 lóerős teljesítménnyel számolhat, aki az 1,5 literes TSI benzinmotort választja, a 2 literes TSI motor pedig 190 lóerőt tud leadni. A dízel változat 2,0 literes TDI-vel, 150 vagy akár 190 lóerővel is rendelhető lesz. A 150 lóerős verzió hatfokozatú kéziváltóval, az erősebb változat kizárólag automataváltóval kapható majd. Utalást ugyan tettek rá, hogy különböző alternatív hajtások is lesznek, azonban erről pontos részleteket még nem árultak el. A Tarraco európai kezdőárát 30 ezer euróban, azaz 9,7 millió forint körül szabták meg.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.