fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

A levegős fék jelei

Corrado fék légtelenítése

Olyankor, amikor levegő kerül a fékrendszerbe, legtöbbször a fékpedál felpuhulását érezhetjük. A fékhatás ténylegesen csak többszöri pedálnyomás után jelentkezik. A levegős féket fékjavítással, vagyis légtelenítéssel tudják orvosolni a szervizekben, ám, ha az nem segít, akkor viszont a teljes fékhidraulika rendszert át kell nézni, megvizsgálni a fékfolyadék minőségét.

A legjellemzőbb jelek

Amikor azt tapasztalod, hogy a fék egyre puhábban működik, a fékpedál gyors, egymás utáni benyomásra, pumpálására felkeményedik a fék, minden bizonnyal levegő került a fékrendszerbe. Leggyakrabban a fékbetét cseréjét követően szokott ez előfordulni. Ellenkező esetben, azaz keményebb fékpedál esetén is beszélhetünk levegős fékről. Bármelyiket is tapasztalod, a fékrendszer légtelenítése jelentheti a megoldást a problémára.

Fékek légtelenítése házilag

A fék légtelenítését házilag is el lehet végezni kellő hozzáértéssel és tapasztalattal rendelkezőknek (de csak is akkor!), két ember kell hozzá. Egy, aki légtelenít a féknél, és egy, aki a fékpedált pumpálgatja. A műveletsor kezdéseként vedd le a fékmunkahenger legmagasabb pontján elhelyezkedő légtelenítő csőcsavar sapkáját, és húzz rá egy átlátszó műanyag csövet. Még ezt megelőzendő azonban rakj a csavarra egy megfelelő méretű csillagkulcsot (ne villáskulcsot vagy crova dugókulcsot!). Az elején még csak egy picit mozgasd meg a csavart, és szólj a segédednek, hogy nyomja be a fékpedált. Majd ellent tartva nyisd tovább a csavart óvatosan, lassan, és várd meg a fékfolyadék bekerülését a csőbe. Ilyenkor a levegős fékmunkahenger szörcsögni kezd, utána pedig buborékmentesen halad felfelé a fékfolyadék a csőben. Pár centiméteres folyadék magasságnál zárd el a csavart. Ilyenkor már légtelenítetted is az adott hengert. A másik három keréknél is ismételd meg a lépéseket, a jobb hátsónál kezdve. Miután mindegyikkel végeztél, és mégis puha marad a fék, akkor bizony nem a munkahengerben alakult ki légbuborék, hanem valahol a csővezetékben. Ebben az esetben kizárólag a fékfolyadék cseréje orvosolhatja a gondot.

Fékolaj cseréhez töltsd fel a tartályt az új folyadékkal, majd a jobb hátsó keréknél nyisd meg a légtelenítő csavart. A műanyag cső alá helyezz egy kisebb edényt, s szólj a segédednek, hogy nyomja meg a fékpedált, és tartsa is úgy. Ilyenkor minimális fékolajnak kell folynia az edénybe. Ha ez megtörtént, zárd el a csavart, a segéded pedig engedje fel a féket, majd pumpálja fel keményre. Újból nyisd meg a légtelenítő csavart, és nyomkodtasd meg többször a pedált megint. A pedál alsó holtpontja előtt kell szólnia a segédednek, ha itt tart, zárd el. Ezt mindaddig folytassátok, amíg az új olajat meg nem látod. Ezután ismételd meg a műveletet a bal hátsó keréknél, majd a két elsőnél, de az új olaj betöltését hagyd ki! Akkor vagy teljesen kész a légtelenítéssel, ha a fékfolyadék szintjét a minimum és maximum jel közé állítottad be a tartályban.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata