fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

A fékfolyadék-szivárgás lehetséges helyei

Fékfolyadék tartály az autóban

Nem ritka látvány, hogy egy sofőr kérdőn, esetleg bosszús tekintettel áll parkoló, vagy éppen lerobbant kocsija mellett, és azon töri a fejét, hogy vajon a kocsi melyik alkatrészéből került oda egy nem várt tócsa. A probléma megfejtéséhez először szükséges megállapítani, hogy milyen folyadékkal állunk szemben. Ha ez sikerül, a hiba forrását is könnyebben tudjuk azonosítani.

A jellegzetes színek segíthetnek

Az esetek többségében valószínűleg elfolyt fagyállóval fogunk találkozni. Természetesen ez sem ad okot arra, hogy örüljünk, azonban nincs szó megoldhatatlan feladatról, valószínűleg a hűtőrendszer hibásodott meg. Tekintve, hogy a fagyálló felelős a motor megfelelő hőmérsékleten tartásáért, nem árt, ha nem folyik el az összes, hiszen az a motor túlmelegedését eredményezné. Ha azt látjuk, hogy csak kis mennyiség folyt el, akkor is keressük fel egy autószervizt, hiszen elképzelhető, hogy a fagyálló szivárgása fokozódni fog. A fagyállót egyébként könnyű felismerni, legtöbbször jellegzetes zöld, vörös, kék vagy sárga színe van. Ha maró, záptojásszagú folyadékot veszünk észre, akkor több mint valószínű, hogy az akkumulátorral lesz a probléma, ugyanis kifolyt belőle a sav. Gyakran találkozhatunk olajfoltokkal is. Ilyenkor több lehetőséggel kell számolnunk. Ha szennyezett, sötét olajat látunk a kocsink alatt, akkor az motorolaj lesz. Ha világosabb színű, kevésbé zavaros olajfoltot veszünk észre, vélhetően fékfolyadékra, esetleg hidraulikaolajra gyanakodhatunk. Tekintve, hogy a fékfolyadék arra hivatott, hogy fenntartsa a hidraulikus nyomást a fékrendszerben, vesztesége a teljes fékrendszer meghibásodását is könnyen eredményezheti. Ezt éppen ezért illik a lehető legkomolyabban venni.

A víz is nagy fejtörést okozhat

Amennyiben vízfoltot azonosítunk, nehezebb lehet a problémás rész megtalálása. Legjobban akkor járunk, ha kondenzvízzel találkozunk, ez ugyanis nem jelent problémát, hiszen a kondenzvíz a klíma működésének kísérő jelensége, főleg akkor, ha párás a levegő. Szerencsére, az autók alatti vízfoltok többségét ennek tulajdoníthatjuk. Itt a víz mindig tiszta, ha zavaros vizet látunk, akkor másra gyanakodhatunk. Az egyik lehetőség, hogy megsérült az ablakmosó folyadéktartálya, és innen ered a szivárgás. Nem vészes probléma, az autónk továbbra is üzemképes marad, azonban nem árt, ha van mivel letisztítanunk a szélvédőt, így gondoskodjunk a hiba orvoslásáról. A másik opció, hogy a hűtőrendszer hibásodott meg, ami már jóval problémásabb, így ez esetben haladéktalanul keressük fel autószervizünket.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.

Tájékoztatjuk, hogy 2021.12.24. és 2022.01.02. között ZÁRVA tartunk. 2022.01.03-tól a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Üdvözlettel: KA csapata