Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A fékfolyadék-szivárgás lehetséges helyei

Fékfolyadék tartály az autóban

Nem ritka látvány, hogy egy sofőr kérdőn, esetleg bosszús tekintettel áll parkoló, vagy éppen lerobbant kocsija mellett, és azon töri a fejét, hogy vajon a kocsi melyik alkatrészéből került oda egy nem várt tócsa. A probléma megfejtéséhez először szükséges megállapítani, hogy milyen folyadékkal állunk szemben. Ha ez sikerül, a hiba forrását is könnyebben tudjuk azonosítani.

A jellegzetes színek segíthetnek

Az esetek többségében valószínűleg elfolyt fagyállóval fogunk találkozni. Természetesen ez sem ad okot arra, hogy örüljünk, azonban nincs szó megoldhatatlan feladatról, valószínűleg a hűtőrendszer hibásodott meg. Tekintve, hogy a fagyálló felelős a motor megfelelő hőmérsékleten tartásáért, nem árt, ha nem folyik el az összes, hiszen az a motor túlmelegedését eredményezné. Ha azt látjuk, hogy csak kis mennyiség folyt el, akkor is keressük fel egy autószervizt, hiszen elképzelhető, hogy a fagyálló szivárgása fokozódni fog. A fagyállót egyébként könnyű felismerni, legtöbbször jellegzetes zöld, vörös, kék vagy sárga színe van. Ha maró, záptojásszagú folyadékot veszünk észre, akkor több mint valószínű, hogy az akkumulátorral lesz a probléma, ugyanis kifolyt belőle a sav. Gyakran találkozhatunk olajfoltokkal is. Ilyenkor több lehetőséggel kell számolnunk. Ha szennyezett, sötét olajat látunk a kocsink alatt, akkor az motorolaj lesz. Ha világosabb színű, kevésbé zavaros olajfoltot veszünk észre, vélhetően fékfolyadékra, esetleg hidraulikaolajra gyanakodhatunk. Tekintve, hogy a fékfolyadék arra hivatott, hogy fenntartsa a hidraulikus nyomást a fékrendszerben, vesztesége a teljes fékrendszer meghibásodását is könnyen eredményezheti. Ezt éppen ezért illik a lehető legkomolyabban venni.

A víz is nagy fejtörést okozhat

Amennyiben vízfoltot azonosítunk, nehezebb lehet a problémás rész megtalálása. Legjobban akkor járunk, ha kondenzvízzel találkozunk, ez ugyanis nem jelent problémát, hiszen a kondenzvíz a klíma működésének kísérő jelensége, főleg akkor, ha párás a levegő. Szerencsére, az autók alatti vízfoltok többségét ennek tulajdoníthatjuk. Itt a víz mindig tiszta, ha zavaros vizet látunk, akkor másra gyanakodhatunk. Az egyik lehetőség, hogy megsérült az ablakmosó folyadéktartálya, és innen ered a szivárgás. Nem vészes probléma, az autónk továbbra is üzemképes marad, azonban nem árt, ha van mivel letisztítanunk a szélvédőt, így gondoskodjunk a hiba orvoslásáról. A másik opció, hogy a hűtőrendszer hibásodott meg, ami már jóval problémásabb, így ez esetben haladéktalanul keressük fel autószervizünket.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata