Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Visszafordíthatatlannak tűnik az elektromos autók térhódítása

Volvo plug-in hibrid autó

Hazánkban évről évre látható az elektromos és plug-in hibrid meghajtású autók térhódítása, míg például Norvégiában március hónapban 100 eladott kocsiból már 58 volt tisztán elektromos. Visszafordíthatatlanul ebbe az irányba halad a piac.

Egyre sűrűbben látni zöld rendszámos kocsikat

Valószínűleg senkinek nem okoz meglepetést, de továbbra is csalhatatlan jelek utalnak arra, hogy az elektromos autózásé a jövő – hazánkban és Európában biztosan. Kezdjük egy hazai adattal, hiszen minket mégiscsak az érint leginkább: a friss mérések is megállapították, hogy a folyamatosan bővülő magyar autópiac legszembetűnőbb jelensége az elektromos és plug-in hibrid meghajtású autók térhódítása. Nem kell ehhez messzire menni: a nagyvárosokban egyre nehezebb úgy eljutni a munkahelyünkre, vagy mondjuk bevásárolni, hogy az ember ne fusson bele egy zöld rendszámos kocsiba. Ez ugyebár az elektromos meghajtás egyezményes jelzése. A különböző autómárkák sorra jelentik be elektromos modelljeiket, ez volt a márciusi Genfi Autószalon egyik legfőbb témája, de például április elsején a BMW is azzal viccelődött – vagyis véresen komolyan állították, és csak később jelentették be a tréfát… –, hogy kifejlesztették a holdfény erejével éjszaka is tölthető elektromos kocsikat. Szóval minden jel arra irányul, hogy a magyar utakon is folyamatosan nő majd a zöld rendszámok aránya, amely a környezetvédelem szempontjából is jelentős előrelépés.

2025-ben lesz a totális norvég átállás

Európában ugyanez a helyzet, a „legdurvábban” a norvégoknál látszik a folyamat visszafordíthatatlansága. Egyetlen adattal elég ezt szemléltetni: a márciusban eladott új autók között 58 százalék volt tisztán elektromos meghajtású. Ez még náluk is rekord, pedig évek óta a norvégok az élharcosai ennek a fejlődésnek. 2018-ban például 31,2 százalékkal nőtt az eladott elektromos autók aránya – egyetlen év alatt ez elképesztő szám. Persze nagyon nincs is választásuk a derék északiaknak, hacsak nem akarnak széllel szemben próbálkozni. Kiváló ösztönző rendszer működik az országban, több adó- és díjkedvezmény is jár azoknak, akik ezt a közlekedési módot választják. A leginkább csalogató példa az autópályadíj alóli mentesség és az ingyenes parkolási lehetőség bárhol, bármikor. A végcél Norvégiában a teljes elektromosság, azaz hogy 2025-től már egyetlen benzines vagy dízel meghajtású új autót se lehessen eladni náluk. Ettől mi, magyarok még messze vagyunk, de ahogy nő a töltőpontok száma, és ahogy beépül a köztudatba ez a lehetőség, új válik egyre népszerűbbé az elektromos autózás.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata