fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Visszafordíthatatlannak tűnik az elektromos autók térhódítása

Volvo plug-in hibrid autó

Hazánkban évről évre látható az elektromos és plug-in hibrid meghajtású autók térhódítása, míg például Norvégiában március hónapban 100 eladott kocsiból már 58 volt tisztán elektromos. Visszafordíthatatlanul ebbe az irányba halad a piac.

Egyre sűrűbben látni zöld rendszámos kocsikat

Valószínűleg senkinek nem okoz meglepetést, de továbbra is csalhatatlan jelek utalnak arra, hogy az elektromos autózásé a jövő – hazánkban és Európában biztosan. Kezdjük egy hazai adattal, hiszen minket mégiscsak az érint leginkább: a friss mérések is megállapították, hogy a folyamatosan bővülő magyar autópiac legszembetűnőbb jelensége az elektromos és plug-in hibrid meghajtású autók térhódítása. Nem kell ehhez messzire menni: a nagyvárosokban egyre nehezebb úgy eljutni a munkahelyünkre, vagy mondjuk bevásárolni, hogy az ember ne fusson bele egy zöld rendszámos kocsiba. Ez ugyebár az elektromos meghajtás egyezményes jelzése. A különböző autómárkák sorra jelentik be elektromos modelljeiket, ez volt a márciusi Genfi Autószalon egyik legfőbb témája, de például április elsején a BMW is azzal viccelődött – vagyis véresen komolyan állították, és csak később jelentették be a tréfát… –, hogy kifejlesztették a holdfény erejével éjszaka is tölthető elektromos kocsikat. Szóval minden jel arra irányul, hogy a magyar utakon is folyamatosan nő majd a zöld rendszámok aránya, amely a környezetvédelem szempontjából is jelentős előrelépés.

2025-ben lesz a totális norvég átállás

Európában ugyanez a helyzet, a „legdurvábban” a norvégoknál látszik a folyamat visszafordíthatatlansága. Egyetlen adattal elég ezt szemléltetni: a márciusban eladott új autók között 58 százalék volt tisztán elektromos meghajtású. Ez még náluk is rekord, pedig évek óta a norvégok az élharcosai ennek a fejlődésnek. 2018-ban például 31,2 százalékkal nőtt az eladott elektromos autók aránya – egyetlen év alatt ez elképesztő szám. Persze nagyon nincs is választásuk a derék északiaknak, hacsak nem akarnak széllel szemben próbálkozni. Kiváló ösztönző rendszer működik az országban, több adó- és díjkedvezmény is jár azoknak, akik ezt a közlekedési módot választják. A leginkább csalogató példa az autópályadíj alóli mentesség és az ingyenes parkolási lehetőség bárhol, bármikor. A végcél Norvégiában a teljes elektromosság, azaz hogy 2025-től már egyetlen benzines vagy dízel meghajtású új autót se lehessen eladni náluk. Ettől mi, magyarok még messze vagyunk, de ahogy nő a töltőpontok száma, és ahogy beépül a köztudatba ez a lehetőség, új válik egyre népszerűbbé az elektromos autózás.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.

Tájékoztatjuk, hogy 2021.12.24. és 2022.01.02. között ZÁRVA tartunk. 2022.01.03-tól a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Üdvözlettel: KA csapata