fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Mi a teendő, ha balesetet szenvedünk?

Összetört hátú kocsi

Az autózás korunk legelterjedtebb utazási formája, kényelmes és praktikus, azonban közel sem veszélytelen. Önhibánkon kívül is előfordulhat, hogy balesetet szenvedünk. Ahhoz, hogy kezelni tudjuk a kialakult helyzetet, sokszor különleges lélekjelenlét szükséges. Jó, ha tudjuk, hogy a törött autóból kiszállva mik a legfontosabb teendők és mik azok a feladatok, amik nem tűrnek egy perc halogatást sem.

Legfontosabb kötelezettségek

Akár egy koccanásos baleset is hathat sokkolóan, így a legfontosabb, hogy vegyünk egy nagy levegőt és próbáljunk meg higgadtan és összeszedetten cselekedni. Amennyiben úgy ítéljük meg, hogy a balesetet szenvedett autónk forgalom szempontjából veszélyes helyen tartózkodik, próbáljunk arrébb állni. Ha erre már nincs lehetőségünk, rakjuk ki egy jól látható helyre az elakadás jelző háromszöget, amely már minden kocsi alapfelszereltségében megtalálható. Abban az esetben, amikor konkrét személyi sérülés történt, a legfontosabb a szerencsétlenül járt személyek azonnali ellátása. Ha úgy ítéljük meg, hogy súlyos személyi sérülés történt, azonnal tárcsázzuk a mentők 112-es hívószámát. Biztosan meg fogják kérdezni a bejelentő nevét és a vele utazó személyek számát. Érdeklődni fognak a baleset pontos helyszínéről. Amennyiben hirtelen nem tudunk pontosan válaszolni, mondjuk el, hogy melyik település közelében tartózkodunk. Végül a baleset konkrétumairól fognak érdeklődni, kiemelten azzal, hogy hány érintett személy tartózkodik a helyszínen. Fontos, hogy mindaddig maradjunk vonalban, amíg a diszpécser azt nem mondja, hogy letehetjük a telefont. Személyi sérülés bejelentése után a mentősök hivatalból értesíteni fogják a rendőrséget is. Okos telefonunkra egyébként bármikor ingyenesen letölthetjük az Elsősegély nevű alkalmazást, ahol részletesen, lépésről lépésre elolvashatjuk, hogy mik a legsürgősebb teendők ilyen esetben.

Mindig szükség van a hivatalos szervekre?

Rendőrt és mentőt hívni csak abban az esetben kötelező, ha a balesetnek személyi sérültje is van. Ha nincs sérült, akkor nem áll fent ilyen irányú kötelezettségünk, azonban sok esetben hasznos lehet a hivatalos szervek tájékoztatása. Ennek főleg akkor van nagy jelentősége, ha a balesetet elszenvedők nem tudnak megállapodni a felelősség kérdéskörében. Ilyenkor döntő jelentőségűek a rendőrség helyszíni jegyzőkönyvébe rögzített adatok. Ha nem szükséges rendőri jelenlét, és lehetőségünk adódik rá, érdemes lefényképezni a helyszínt, több szögből, úgy, hogy a képeken minden érintett jármű, rendszám és sebesülés jól látható legyen. Rendőrségi jegyzőkönyv hiányában, a baleseti jegyzőkönyv kitöltése a legfontosabb lépés.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.

Tájékoztatjuk, hogy 2021.12.24. és 2022.01.02. között ZÁRVA tartunk. 2022.01.03-tól a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Üdvözlettel: KA csapata