Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mi a teendő, ha balesetet szenvedünk?

Összetört hátú kocsi

Az autózás korunk legelterjedtebb utazási formája, kényelmes és praktikus, azonban közel sem veszélytelen. Önhibánkon kívül is előfordulhat, hogy balesetet szenvedünk. Ahhoz, hogy kezelni tudjuk a kialakult helyzetet, sokszor különleges lélekjelenlét szükséges. Jó, ha tudjuk, hogy a törött autóból kiszállva mik a legfontosabb teendők és mik azok a feladatok, amik nem tűrnek egy perc halogatást sem.

Legfontosabb kötelezettségek

Akár egy koccanásos baleset is hathat sokkolóan, így a legfontosabb, hogy vegyünk egy nagy levegőt és próbáljunk meg higgadtan és összeszedetten cselekedni. Amennyiben úgy ítéljük meg, hogy a balesetet szenvedett autónk forgalom szempontjából veszélyes helyen tartózkodik, próbáljunk arrébb állni. Ha erre már nincs lehetőségünk, rakjuk ki egy jól látható helyre az elakadás jelző háromszöget, amely már minden kocsi alapfelszereltségében megtalálható. Abban az esetben, amikor konkrét személyi sérülés történt, a legfontosabb a szerencsétlenül járt személyek azonnali ellátása. Ha úgy ítéljük meg, hogy súlyos személyi sérülés történt, azonnal tárcsázzuk a mentők 112-es hívószámát. Biztosan meg fogják kérdezni a bejelentő nevét és a vele utazó személyek számát. Érdeklődni fognak a baleset pontos helyszínéről. Amennyiben hirtelen nem tudunk pontosan válaszolni, mondjuk el, hogy melyik település közelében tartózkodunk. Végül a baleset konkrétumairól fognak érdeklődni, kiemelten azzal, hogy hány érintett személy tartózkodik a helyszínen. Fontos, hogy mindaddig maradjunk vonalban, amíg a diszpécser azt nem mondja, hogy letehetjük a telefont. Személyi sérülés bejelentése után a mentősök hivatalból értesíteni fogják a rendőrséget is. Okos telefonunkra egyébként bármikor ingyenesen letölthetjük az Elsősegély nevű alkalmazást, ahol részletesen, lépésről lépésre elolvashatjuk, hogy mik a legsürgősebb teendők ilyen esetben.

Mindig szükség van a hivatalos szervekre?

Rendőrt és mentőt hívni csak abban az esetben kötelező, ha a balesetnek személyi sérültje is van. Ha nincs sérült, akkor nem áll fent ilyen irányú kötelezettségünk, azonban sok esetben hasznos lehet a hivatalos szervek tájékoztatása. Ennek főleg akkor van nagy jelentősége, ha a balesetet elszenvedők nem tudnak megállapodni a felelősség kérdéskörében. Ilyenkor döntő jelentőségűek a rendőrség helyszíni jegyzőkönyvébe rögzített adatok. Ha nem szükséges rendőri jelenlét, és lehetőségünk adódik rá, érdemes lefényképezni a helyszínt, több szögből, úgy, hogy a képeken minden érintett jármű, rendszám és sebesülés jól látható legyen. Rendőrségi jegyzőkönyv hiányában, a baleseti jegyzőkönyv kitöltése a legfontosabb lépés.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata