Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Vetélytársat kapott a Tesla a Volkswagen új modelljeivel

Volkswagen iD 4 a sötétben

A Tesla Model 3 vetélytársa – a sajtóban így mutatták be a Volkswagen új elektromos autóit, az ID.4 CROZZ, valamint az ID.4 X elektromos városi terepjárókat. Ez a fejlesztés meghatározó lépés a német autógyártó életében, amely hosszútávon is vezető szerepre tör a legnagyobb piacon, Kínában.

Hatalmas piacra próbál betörni a Volkswagen

A dízelbotrány az utóbbi évek legnagyobb horderejű ügye volt az autóiparban, amely csúnyán rajtaragadt a német Volkswagenen. A brand megítélésén csorba esett, nem is kicsi, amit biztos, hogy csakis hosszú évek munkájával tudnak majd kijavítani. Ehhez például nem rossz módszer, hogy elkezdték hatalmas mértékben fejleszteni az elektromos meghajtású autóik gyártását, amelyek éppen a káros dízelek helyett lehetnek hosszú távú megoldások az autóipar számára. Ezen az úton jelent mérföldkövet, hogy Kínában bemutatták elektromos városi terepjáróikat, amelyek az ID.4 CROZZ, valamint az ID.4 X neveket kapták. Nem véletlen, hogy az ázsiai országra esett a választás a bemutató szervezésekor, itt próbál ugyanis leginkább betörni a német márka az elektromos szegmensbe. Hogy miért? Például mert nincs ennél nagyobb autóipari piac jelenleg a világon, sem az elektromos járművek tekintetében, sem pedig általánosságban, a személyautókra vetítve.

Az árképzéssel üzentek a Teslának

Ami a most bemutatott modelleket illeti, a hatótávolsággal elég szépen magukra vonták a figyelmet: egyetlen töltéssel 550 kilométert ígérnek azoknak, akik megvásárolják a kocsit. Egyébként nem csupán két autóról, két új modellről van szó, hanem egy modellcsalád első tagjairól. A következő három évben további hat ID gördül le a gyártósorokról, nyolcfősre bővítve a kollekciót. Hogy ez a család boldog család lesz-e, azt még nem tudni, mindenesetre a tervek merészek, a Tesla babérjaira törnek. A VW a sajtó szerint a most bemutatott két modellt egyértelműen a Tesla Model 3 konkurenciájának szánja, vetélytársként pozícionálja. A cél pedig a modellcsaláddal az, hogy a Volkswagen legyen Kína elsőszámú gyártója az elektromos autók piacán. Üzentek is a Teslának, méghozzá az árképzéssel: pontos összeget nem említettek, de azt bejelentették, hogy a végösszeg 250 ezer jüan alatt lesz – milyen érdekes, hogy a Model 3 éppen 249 ezer 900 jüanba kerül Kínában. Ez az ár egyébként forintra átváltva 11 és félmillió körül mozog. A Volkswagen az ID család mellett sem unatkozik, a digitalizáció jegyében ugyanis összesen tizenöt különféle, egyaránt megújuló energiával működő modellt terveznek a kínai piacra dobni 2025-ig.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.03.29-2024.04.01. között  ZÁRVA tart. 2024.04.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata