Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Vetélytársat kapott a Tesla a Volkswagen új modelljeivel

Volkswagen iD 4 a sötétben

A Tesla Model 3 vetélytársa – a sajtóban így mutatták be a Volkswagen új elektromos autóit, az ID.4 CROZZ, valamint az ID.4 X elektromos városi terepjárókat. Ez a fejlesztés meghatározó lépés a német autógyártó életében, amely hosszútávon is vezető szerepre tör a legnagyobb piacon, Kínában.

Hatalmas piacra próbál betörni a Volkswagen

A dízelbotrány az utóbbi évek legnagyobb horderejű ügye volt az autóiparban, amely csúnyán rajtaragadt a német Volkswagenen. A brand megítélésén csorba esett, nem is kicsi, amit biztos, hogy csakis hosszú évek munkájával tudnak majd kijavítani. Ehhez például nem rossz módszer, hogy elkezdték hatalmas mértékben fejleszteni az elektromos meghajtású autóik gyártását, amelyek éppen a káros dízelek helyett lehetnek hosszú távú megoldások az autóipar számára. Ezen az úton jelent mérföldkövet, hogy Kínában bemutatták elektromos városi terepjáróikat, amelyek az ID.4 CROZZ, valamint az ID.4 X neveket kapták. Nem véletlen, hogy az ázsiai országra esett a választás a bemutató szervezésekor, itt próbál ugyanis leginkább betörni a német márka az elektromos szegmensbe. Hogy miért? Például mert nincs ennél nagyobb autóipari piac jelenleg a világon, sem az elektromos járművek tekintetében, sem pedig általánosságban, a személyautókra vetítve.

Az árképzéssel üzentek a Teslának

Ami a most bemutatott modelleket illeti, a hatótávolsággal elég szépen magukra vonták a figyelmet: egyetlen töltéssel 550 kilométert ígérnek azoknak, akik megvásárolják a kocsit. Egyébként nem csupán két autóról, két új modellről van szó, hanem egy modellcsalád első tagjairól. A következő három évben további hat ID gördül le a gyártósorokról, nyolcfősre bővítve a kollekciót. Hogy ez a család boldog család lesz-e, azt még nem tudni, mindenesetre a tervek merészek, a Tesla babérjaira törnek. A VW a sajtó szerint a most bemutatott két modellt egyértelműen a Tesla Model 3 konkurenciájának szánja, vetélytársként pozícionálja. A cél pedig a modellcsaláddal az, hogy a Volkswagen legyen Kína elsőszámú gyártója az elektromos autók piacán. Üzentek is a Teslának, méghozzá az árképzéssel: pontos összeget nem említettek, de azt bejelentették, hogy a végösszeg 250 ezer jüan alatt lesz – milyen érdekes, hogy a Model 3 éppen 249 ezer 900 jüanba kerül Kínában. Ez az ár egyébként forintra átváltva 11 és félmillió körül mozog. A Volkswagen az ID család mellett sem unatkozik, a digitalizáció jegyében ugyanis összesen tizenöt különféle, egyaránt megújuló energiával működő modellt terveznek a kínai piacra dobni 2025-ig.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson