fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Van, ahol olcsóbb dízelt tankolni, mint benzint

Hazánkban a benzin és a gázolaj ára között még mindig van különbség a legutóbbi emelést követően is: ahogy megszokhattuk, az átlagot figyelembe véve utóbbi a drágább. Azonban nem minden országban van ez így. Hol éri meg a jobban dízeles autóval nyaralni?

Emelt a MOL, de még így is messze vannak a görög árak

A közelmúltban többször is megemelte a MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. a benzin és a gázolaj árát hazánkban. A módosítás után az átlagos literenkénti benzinár 367, a gázolajár 371 forint körül mozog a hazai kutakon, de természetesen komoly eltéréseket tapasztalhatunk két töltőállomás között. Autópálya mellett például csak akkor tankoljunk, ha muszáj. Az áprilisi benzinár egyébként 1,4 százalékkal, a gázolaj ára pedig 0,6 százalékkal magasabb, mint tavaly ugyanekkor. Nem mindenhol van ez ugyanígy. Ha Görögországban nyaralunk, ott 1,52 eurót (472 forint) kérnek egy liter benzinért, a gázolaj viszont csak 1,49 euró (462 forint). Persze még így is borsosabbak az árak, mint nálunk.

Szerbiában a legolcsóbb a gázolaj – utánunk

Spanyolországban egy liter benzin 1,30 (404 forint), ugyanennyi gázolaj 1,20 euróba (373 forint) kerül átlagosan. Jelentősebb a különbség Svájcban, Szerbiában és Szlovéniában. A svájciaknál a benzin 1,59 (494 forint), a gázolaj csak 1,30 (404 forint) euró literenként – pedig az átlagkeresetben sajnos valamivel nagyobb a különbség hazánkhoz képest –, a szerbeknél ez a két szám 1,46 (454 forint), illetve 1,19 (370 forint), a szlovénoknál 1,43 (444 forint), illetve 1,26 euró (391 forint). Hazánkban egyébként a benzinár 2012 áprilisában érte el csúcsot, akkor egy liter átlagosan 454 forintba került, míg a gázolajért 2012 januárjában 449 forintot kértek. Sokkal szebb emlék, hogy 2016 februárjában csupán 298 forint volt egy liter benzin, egy hónappal korábban, januárban pedig 295 forintos literenkénti árral lehetett számolni a dízeles autóknál.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata