Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Van, ahol olcsóbb dízelt tankolni, mint benzint

Hazánkban a benzin és a gázolaj ára között még mindig van különbség a legutóbbi emelést követően is: ahogy megszokhattuk, az átlagot figyelembe véve utóbbi a drágább. Azonban nem minden országban van ez így. Hol éri meg a jobban dízeles autóval nyaralni?

Emelt a MOL, de még így is messze vannak a görög árak

A közelmúltban többször is megemelte a MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. a benzin és a gázolaj árát hazánkban. A módosítás után az átlagos literenkénti benzinár 367, a gázolajár 371 forint körül mozog a hazai kutakon, de természetesen komoly eltéréseket tapasztalhatunk két töltőállomás között. Autópálya mellett például csak akkor tankoljunk, ha muszáj. Az áprilisi benzinár egyébként 1,4 százalékkal, a gázolaj ára pedig 0,6 százalékkal magasabb, mint tavaly ugyanekkor. Nem mindenhol van ez ugyanígy. Ha Görögországban nyaralunk, ott 1,52 eurót (472 forint) kérnek egy liter benzinért, a gázolaj viszont csak 1,49 euró (462 forint). Persze még így is borsosabbak az árak, mint nálunk.

Szerbiában a legolcsóbb a gázolaj – utánunk

Spanyolországban egy liter benzin 1,30 (404 forint), ugyanennyi gázolaj 1,20 euróba (373 forint) kerül átlagosan. Jelentősebb a különbség Svájcban, Szerbiában és Szlovéniában. A svájciaknál a benzin 1,59 (494 forint), a gázolaj csak 1,30 (404 forint) euró literenként – pedig az átlagkeresetben sajnos valamivel nagyobb a különbség hazánkhoz képest –, a szerbeknél ez a két szám 1,46 (454 forint), illetve 1,19 (370 forint), a szlovénoknál 1,43 (444 forint), illetve 1,26 euró (391 forint). Hazánkban egyébként a benzinár 2012 áprilisában érte el csúcsot, akkor egy liter átlagosan 454 forintba került, míg a gázolajért 2012 januárjában 449 forintot kértek. Sokkal szebb emlék, hogy 2016 februárjában csupán 298 forint volt egy liter benzin, egy hónappal korábban, januárban pedig 295 forintos literenkénti árral lehetett számolni a dízeles autóknál.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata