Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Útmutató az autóüvegek tisztításához

Szélvédő mosó lány

Az úton autózva elengedhetetlen, hogy biztosítsuk a kellő láthatóságot. Sajnos, még a legkisebb maszat is befolyásolja a megfelelő kilátást, pláne ha gyorsan hajtasz vagy neccesebb helyzetbe kerülsz. Mindemellett lássuk be, az embert az autója, és annak tisztasága, külleme alapján is meghatározzák. Az autó üvegfelületeinek tisztán tartása tehát nem csak a saját biztonságodat és komfortodat növeli, de a többi autósét is. Cikkünkben most az autóüvegek hatékony tisztításához szedtük össze nektek tippjeinket.

Tippek a külső üvegfelületek tisztításához

 • Az üvegek tisztítását mindig a külső felületekkel kezdd. Először is mosd meg az autót, ezzel túl leszel a munka nehezén, vagyis a bogarak és madárürülékek, egyéb szennyeződések eltávolításán a szélvédőről, ablakokról.
 • Lehetőleg árnyékba húzódva mosd le a kocsid, de legalábbis alacsony hőmérsékletű vízzel, hogy az üvegtisztító folyadék vagy a víz könnyebben eltávolíthassa a szennyeződéseket. Ha túl meleg az autó, túl hamar elpárolog a folyadék, sőt akár még foltokat is hagyhat.
 • Készíts össze minden kelléket a tökéletes végeredményhez: üvegtisztító folyadékot egy szórófejes flakonban, kettő tiszta mikroszálas kendőt, víz-hozzáférhetőséget, egy szivacsot, egy vödröt és ha szükséges, egy jó ablaktörlőgumi tisztítót.
 • A szélvédő külső tisztítása előtt ne felejtsd el felhajtani az ablaktörlő karokat. Spricceld a tisztítószert közvetlenül az üvegfelületre. Nem viszi le a bogarakat? Használj kimondottan erre a célra kifejlesztett eltávolító folyadékot!
 • Szakszerű mozdulatokkal végezz csíkmentes törlést. Először indulj fentről lefelé függőleges irányú mozdulattal, majd után vízszintesen is töröld át ugyanazt a felületet.
 • Egyszerre csak a felét fújd, és töröld le az első és hátsó szélvédőnek is, hogy ne száradhasson rá közben a folyadék az üvegre.
 • Töröld le az oldalsó üvegeket is kívülről, s ha már a kocsi oldalán vagy, ne felejtsd el tisztítószeres szivaccsal áttörölni a fényszórókat és visszapillantó tükröket sem. Ha megvagy mindennel, száraz mikroszálas törlőkendővel is töröld át a felületeket.
 • Végezetül az ablaktörlő gumipengéit is tisztítsd meg, majd töröld őket szárazra. Nem árt a teljes kart, s a csatlakozót is megtakarítani a karok felemelésével. Hagyd őket megszáradni, s csak utána tedd vissza őket.

Tippek a belső üvegfelületek tisztításához

 • A belső üvegfelületekre mindig csak akkor térj át, ha végeztél a külsőkkel. Így könnyebben veszed majd észre a belső maszatokat, ujjlenyomatokat és egyéb szennyeződéseket.
 • Kövesd az autómosó cégek taktikáját, és mindig kezdj az utasoldali üveggel, erről az oldalról könnyebben hozzáférsz a kormánykerék mögötti üvegfelülethez.
 • A belső felületek takarításához használj másik mikroszálas kendőt, ne azt, amivel a külsőket törölted. Ne dőlj be az olyan hagyományos módszereknek, mint az újságpapír vagy a papír zsebkendő, ezek ugyanis nyomokat hagyhatnak az üvegen.
 • A külső felületekkel ellentétben itt ne az üvegre, hanem inkább a rongyra fújd a tisztítószert. Ezzel elkerülheted, hogy a műszerfalra és egyéb műanyag felületekre is kerüljön belőle, s foltot hagyjon rajtuk. Ha nincs üvegtisztító folyadékod, megteszi a meleg víz is, de semmiképp se forró, mert az kárt okozhat az üvegen.
 • A jó öreg körkörös mozdulatok helyett itt is felülről lefelé törölj, majd vízszintesen, egyik oldalról a másikra, így nem fogsz annyi csíkot hagyni.

Amint kívül és belül is áttöröltél, megtisztítottál minden üvegfelületet, ne felejtsd el feltölteni az ablaktörlő folyadékot sem, hogy mindig tisztán tarthasd útközben is a szélvédődet.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata