Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Miért kell alvázszám az ajánlatkéréshez?

Kocsi alvázszáma

A legtöbb autószerviz el szokta kérni a forgalmi másolatát, adatait a pontos árajánlat elkészítéséhez. De vajon miért biztosabb ez a módszer? Biztosan szükség van minden benne lévő adatra? Cikkünkben utánajárunk, miért is fontos pontosan ismerni az autó gyártási idejét, alvázszámát, motorkódját és egyéb adatait. Lássuk hát!

Nem csak a gyártási év, a hónap is számíthat

Ha próbáltál már alkatrészt rendelni az autódhoz, bizonyára találkoztál már valamelyik lambdaszonda, kerékagy vagy másik termék leírásában egy jelzéssel, hogy az adott termék az autó modelljének pontosan melyik évjáratához való (év/hónaptól év/hónapig). Azért fontos a hónapot is tudni, mert előfordulhat, hogy abban az évben, amikor a kocsidat gyártották, a gyártó épp megváltoztatott, kicserélt egy alkatrészt az eredeti, elsőnek használthoz képest. Ha nem ismersz erre vonatkozó információt, akkor a legegyszerűbb módja, hogy kiderítsd, érintett-e a kocsid ebben, hogy alkatrész rendelés előtt kiszereled az érintett alkatrészt, és a termékfotó, valamint a termékleírás alapján összehasonlítod a webáruházban, boltban talált darabbal. Természetesen, ha autószervizbe viszed az autódat, ott nem kell ilyenekkel bajlódni, ők a pontos gyártási év, hónap, valamint a többi, forgalmiban található információ alapján garantáltan be tudják azonosítani a kellő terméket.

Az autógyártó igazából bármikor frissítheti a modellekben alkalmazott alkatrészeket valamilyen probléma miatt, vagy mondjuk költséghatékonysági okokból. Nem elegendő tehát csak a modell típusát és a gyártási évet megadnod ahhoz, hogy kellően pontos árajánlatot kapj. Ahogy már említettük, a gyártási év mellett a hónapot is tudnod kell – ezt az információt egyébként, ha nincs nálad épp a forgalmi, akkor a vezetőülés felőli ajtó keretén is megtalálhatod némely típusokban. Nyisd ki a sofőroldali kocsiajtót, és nézd meg, van-e a kereten, a zár alatt egy fémcímke. Ha találsz, ezen valószínűleg mindenféle infót megtalálsz a kocsidról, de a gyártási időt biztosan. Ezt keresd meg, mielőtt felhívnád a szerelőt vagy az autószervizt időpontot kérés előtt.

Az alvázszám elengedhetetlen a kellő alkatrészek kiválasztásához

Az alkatrész-vásárlás, illetve az autószervizben történő időpontkérés másik elengedhetetlen elemei a motorkód és az alvázszám. Ezeknél is előfordulhat például, hogy egy adott évjáratú modellnél is különböző VIN számmal látta el a gyártó a példányokat. Ha mondjuk a 2001-es évjáratú Mercedes-Benz E320-adhoz keresel lengőkart, de nem egyeztetsz alvázszám alapján, akkor lehet, hogy egy, a tiédtől különböző méretű lengőkart rendelnek le a kocsihoz, mert az adott évben valamikor a Mercedes másik típust kezdett el alkalmazni bennük. Érdemes lehet az autód alvázszámát elmentened a telefonodban, vagy az autóban kéznél tartani egy korábbi szervizszámlát vagy az autó biztosítási papírját, amin feltehetőleg szerepel a VIN szám is. Az adatok pontos egyeztetésével tehát nem csak időt és pénzt, de energiát is spórolhatsz.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata