Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Miért kell alvázszám az ajánlatkéréshez?

Kocsi alvázszáma

A legtöbb autószerviz el szokta kérni a forgalmi másolatát, adatait a pontos árajánlat elkészítéséhez. De vajon miért biztosabb ez a módszer? Biztosan szükség van minden benne lévő adatra? Cikkünkben utánajárunk, miért is fontos pontosan ismerni az autó gyártási idejét, alvázszámát, motorkódját és egyéb adatait. Lássuk hát!

Nem csak a gyártási év, a hónap is számíthat

Ha próbáltál már alkatrészt rendelni az autódhoz, bizonyára találkoztál már valamelyik lambdaszonda, kerékagy vagy másik termék leírásában egy jelzéssel, hogy az adott termék az autó modelljének pontosan melyik évjáratához való (év/hónaptól év/hónapig). Azért fontos a hónapot is tudni, mert előfordulhat, hogy abban az évben, amikor a kocsidat gyártották, a gyártó épp megváltoztatott, kicserélt egy alkatrészt az eredeti, elsőnek használthoz képest. Ha nem ismersz erre vonatkozó információt, akkor a legegyszerűbb módja, hogy kiderítsd, érintett-e a kocsid ebben, hogy alkatrész rendelés előtt kiszereled az érintett alkatrészt, és a termékfotó, valamint a termékleírás alapján összehasonlítod a webáruházban, boltban talált darabbal. Természetesen, ha autószervizbe viszed az autódat, ott nem kell ilyenekkel bajlódni, ők a pontos gyártási év, hónap, valamint a többi, forgalmiban található információ alapján garantáltan be tudják azonosítani a kellő terméket.

Az autógyártó igazából bármikor frissítheti a modellekben alkalmazott alkatrészeket valamilyen probléma miatt, vagy mondjuk költséghatékonysági okokból. Nem elegendő tehát csak a modell típusát és a gyártási évet megadnod ahhoz, hogy kellően pontos árajánlatot kapj. Ahogy már említettük, a gyártási év mellett a hónapot is tudnod kell – ezt az információt egyébként, ha nincs nálad épp a forgalmi, akkor a vezetőülés felőli ajtó keretén is megtalálhatod némely típusokban. Nyisd ki a sofőroldali kocsiajtót, és nézd meg, van-e a kereten, a zár alatt egy fémcímke. Ha találsz, ezen valószínűleg mindenféle infót megtalálsz a kocsidról, de a gyártási időt biztosan. Ezt keresd meg, mielőtt felhívnád a szerelőt vagy az autószervizt időpontot kérés előtt.

Az alvázszám elengedhetetlen a kellő alkatrészek kiválasztásához

Az alkatrész-vásárlás, illetve az autószervizben történő időpontkérés másik elengedhetetlen elemei a motorkód és az alvázszám. Ezeknél is előfordulhat például, hogy egy adott évjáratú modellnél is különböző VIN számmal látta el a gyártó a példányokat. Ha mondjuk a 2001-es évjáratú Mercedes-Benz E320-adhoz keresel lengőkart, de nem egyeztetsz alvázszám alapján, akkor lehet, hogy egy, a tiédtől különböző méretű lengőkart rendelnek le a kocsihoz, mert az adott évben valamikor a Mercedes másik típust kezdett el alkalmazni bennük. Érdemes lehet az autód alvázszámát elmentened a telefonodban, vagy az autóban kéznél tartani egy korábbi szervizszámlát vagy az autó biztosítási papírját, amin feltehetőleg szerepel a VIN szám is. Az adatok pontos egyeztetésével tehát nem csak időt és pénzt, de energiát is spórolhatsz.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.