Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Új szupertöltő: 450 kW, csupán 15 perc a 80% töltöttségig

A BMW és a Porsche közös fejlesztésének eredménye egy teljesen új technológia, mellyel az elektromos autókat villámgyorsan, akár negyed óra alatt is fel lehet tölteni. A két töltőfejet tartalmazó kísérleti töltőállomást a németországi Jettingen-Scheppach-ban állították fel.

Még alig akad autó, amit tölteni tud

A legújabb típusú szupertöltő egyik feje 450, míg a másik 175 kW leadására képes, de egyelőre kevés az olyan autó, mely ekkora teljesítményt kezelni tud. Éppen ezért a bemutatón a Porsche egy kísérleti autóján mutatták be az új gyorstöltést. A Fastcharger elnevezésű villanykúton a 90 kWh-ás akkumulátorba 400 kW feletti teljesítménnyel áramlott az energia, ezzel új rekordot állítottak fel. A szériagyártású elektromos autók jelenleg még nem igazán vannak felkészülve ilyen energiamennyiség fogadására, de néhány éven belül ez a módszer is elterjedhet. Napjainkban a töltőpontok teljesítménye 3,6 és 22 kW között mozog, a gyorstöltők általában 50 kW-osak. A típusspecifikus Tesla hálózata a maga 120 kW-jával már az erősebb ligában játszik. A legerősebb töltők teljesítménye eléri a 350 kW-ot, de az ilyen nagyteljesítményű áramforrások egyelőre csak néhány szerencsésebb országban érhetőek el. Az Egyesült Államokban, San Franciscoban például a napokban adtak át két 350kW-os töltőegységet.

Verseny az idővel

A 450 kW teljesítményű szupertöltő a 10 százalékra lemerült akkumulátort körülbelül negyed óra alatt tölti fel 80 százalékra, ami szintén rekord a most elérhető áramforrások között. A Porsche kísérleti gépjárművének hatótávját például 3 perc alatt 100 kilométerrel lehet megnövelni. Az új töltővel tehát jelentősen csökkenteni lehet a „tankolással” eltöltött időt, mely eddig egy negatív érv volt az elektromos autókkal szemben. Ha belegondolunk abba, hogy negyed óra alatt 500 kilométernyi töltés juthat az arra alkalmas autóba, akkor szinte teljesen versenyben vagyunk az átlagos üzemanyagot használó autósokkal, ugyanis a benzinkutakon eltöltött idő egy felmérés szerint 15 és 20 perc között van. Az Fastcharger-ek elterjedésére azonban sajnos még várni kell. Ahhoz, hogy akár Németországban is jelentős mennyiségben legyenek elérhetők a szupergyors töltőknek még néhány év biztosan kell. Aki azonban Jettingen-Scheppach környékén jár, az most ingyenesen veheti igénybe a jelenlegi leggyorsabb töltési lehetőséget. Akkor se essünk pánikba, ha az autónk nem kezeli a 450 kW-ot, hiszen a Fastcharger szoftvere automatikusan gépjárművünk maximális áramfelvételi kapacitásához állítja be a töltés erejét.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata