Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

E-mail üzenet írása

Árajánlat, időpont kérés

Új autó garanciális és kötelező szervizelése

Magyarországon hatályban lévő EU szabályzat alapján minden új autó minimum két év garanciával kerül eladásra. Ez gyártónként lehet több is, akár hét év is. Új autó vásárlása esetén ajánlott figyelmesen átolvasni a garancia feltételeit, ha valami mégsem teljesen egyértelmű, a szalonban szívesen segít nekünk az eladóval. Ugyanis az autógyártó által előírt kötelező autószerviz időpontoktól, vagy megtett kilométerektől való legkisebb eltérés is garanciavesztéssel jár. Minden elvégzett autószerviz munka, köztük az autó gyárilag előírt kötelező szervizelése bekerül a szervizkönyvbe. Ez igen fontos lehet az autó eladása során, továbbá rendszeresen szervizelt jármű a biztonságos vezetést is szolgálja. A garanciális idő lejárta után is érdemes rendszeresen betartani a kötelező szerviz periódust, mivel ezek elmulasztása később más meghibásodásokra lehetnek visszavezethetők, ami jelentősen csökkentheti az autó értékét.

Az autó garanciális javításának további feltételei

A kötelező szervizelés betartása mellett még más előírásoktól eltérő üzemeltetés is garanciavesztéssel járhat. Oda kell figyelnünk a gyártó által előírt üzemanyag használatára és megadott olajszint rendszeres ellenőrzésére. Alacsony olajszint károsítja a motort, ezért a gyártó által előírt olajjal pótoljuk, rendszeres olajfogyás esetén pedig vigyük autószervizbe. Az Európai Bizottság rendelete alapján 2010.06.01. napjától az új autók kötelező szervizelését, olajcseréjét és karbantartása bármely független autószervizben is érvényesíthető, ez már nem a gyári garancia feltétele. Viszont a garanciális javításokat az autógyártó megszabhatja, hogy csak márkaszervize végezhesse, mivel annak költségét az autógyártó fizeti. Szegeden a Kovács Autó  Bosch Car Service független autószerviz, mégis márkaszerviz szintű felszereltséggel és szolgáltatásokkal várja az új autó tulajdonosokat még garanciális időn belül is!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat