Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Többet fogyaszt az autó, mint a katalógus szerint? A hiba a mérésben van!

A legtöbb autós, ha a fogyasztásról van szó, már szinte nem is hisz a katalógusok adatainak, hiszen köztudott, hogy ezeket az autógyárak manipulálják. Erre a hatóságok is felfigyeltek, így 2018 szeptemberétől bevezettek egy új, egyetemes számítási módszert, a WLTP-t. Az új előírás szerinti elvégzett vizsgálati adatok már jóval közelebb állnak az autók valós fogyasztásához.

A régi rendszert könnyű volt kijátszani

A kilencvenes évek óta használt NEDC – New European Driving Cycle – rendszer elavultságát szinte mindegyik autógyártó kihasználta. A fő probléma az volt, hogy a régi rendszerben azonos sebességváltási pontokat alkalmaztak minden autónál, tehát nem számított az autó motorjának hengerűrtartalma és teljesítménye; nem vették figyelembe az eltérő műszaki paraméterű járművek sajátosságait. Szintén probléma volt, hogy a NEDC szerinti méréseket egyetlen tizenegy kilométeres tesztút megtételével végezték el, melynél az átlagsebesség 34, a maximális sebesség pedig 120 kilométer/óra volt. Könnyű volt így a valósnál akár harminc – ötven százalékkal kisebb fogyasztást elérni, hiszen ügyes szoftveres programozással előre felkészülhettek a megmérettetésre. A régi mérési rendszer – hiába frissítették az évek során többször – nem alkalmazkodott a modern vezetési körülményekhez, ezért teljesen alkalmatlanná vált a valós fogyasztási adatok megállapítására.

Az új rendszer életszerűbb

A WLTP – Worlwide Harmonised Lightweight Test Procedure – nem csupán az előbb felsorolt tényezőket veszi figyelembe. Dinamikus mérési ciklusban vizsgálják az autókat, a teszt során az átlagsebességet 46,5 kilométer / órára, a legnagyobb sebességet 131kilométer / órára emelték. Mivel az elmúlt évtizedekben a nagyvárosokban megnőtt a forgalom, így az új szabvány sokkal több városi araszolást mér, mint az előző. A fix sebességváltási pontok helyett a gépjárművek tömegét és teljesítményét figyelembe véve határozzák meg a váltási pontokat, így minden egyes autónál az egyedi paraméterek alakítják a fogyasztást. Minden típusnál figyelembe veszik a rendelhető extrák jelentette fogyasztási eltéréseket is. A kapott értékeket egy tól-ig határtartományba illesztik, így azt is könnyen ellenőrizhetjük, hogy a nagyobb felszereltséggel járó többletfogyasztás hogyan alakul az egyes típusoknál. Mi, autóvásárlók mindenképpen nyerünk az új rendszer kötelezővé tételével, hiszen végre a valósághoz – legalább minimálisan – közelítő adatokat láthatunk ezentúl az autók prospektusaiban.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.