Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Több utas, nagyobb terhelés

Többen egy autóban

Bár jóval környezetkímélőbb, és sokkal kevésbé unalmas utasokkal vágni neki egy hosszabb útnak, vagy eljutni nap, mint nap a munkahelyre, számítsunk rá: az autó gyorsabban amortizálódik. Ennek megfelelően kell figyelni a szervizeltetésre, hiszen emberéletekért felelünk.

Kínos, ha megbüntet a rendőr az utasok előtt

Van, aki dolgozni menet veszi fel sorban az ismerősöket, hogy ne mindenki külön autóban menjen egyedül, van, aki sokat ingázik települések között, és telekocsizásra adja a fejét. Gazdaságosabb megosztani az üzemanyagot, kevésbé szennyezzük a környezetet, ha tele van az autó, és a plusz pénz is jól jön egy-egy fuvarért – viszont az időszakos szervizelésre nagyon oda kell figyelni, mert sok ember célba jutása múlik rajtunk. Mondhatjuk, hogy az életükért is felelős a sofőr, ezért alapvető, hogy rendszeres időközönként nézesse át szervizben az autót. A műszerfalon felvillanó hibajelzésekre reagáljon, cserélje le a különböző folyadékokat időben, a téli gumit nyárira, az elhasználódottat újra. Legyen meg minden kötelező felszerelés, működjenek a lámpák, mert elég kínos, ha megállít a rendőr a közúton, autópályán, és megbüntet az utasok szeme láttára. Arra is gondolni kell, hogy a nagyobb tömeg nagyobb terhelést ró az alkatrészekre is, és a fogyasztást is megnövelheti. Amikor az autós szaklapok nyaralásra indulóknak adnak tanácsot, szinte mindig megemlítik, hogy ne pakolják túl feleslegesen a kocsit, hiszen 100 kiló többletsúly 0,6 literrel több fogyasztást is jelenthet. Nem csak az emberekre mondják, hogy minél nehezebb, annál többet eszik.

Az alkatrészek jobban kopnak, a belső jobban koszolódik

Nagyobb tömeget lefékezni is nehezebb, a többletsúly jobban megterheli a fékrendszert. Egy felelősségteljes sofőr nem indul el kopott fékbetétekkel, féktárcsákkal, elhasználódott fékfolyadékkal, különösen akkor nem, ha utasokat is szállít. A lengéscsillapítók elhasználódása is függvénye a terhelésnek és a megtett kilométereknek – telekocsizásnál valószínű, hogy kilométerre is sokat megy az autó. Ha a lengéscsillapítók túlságosan elhasználódnak, csökken az úttartás, és láthatóan jobban kopnak a gumik is. Az utasokkal teli autó könnyebben lesodródik az útról. Az autóbelsőn is nyomot fog hagyni, hogy folyamatosan használják. A szőnyegek, üléshuzatok jobban kopnak, gyorsabban koszolódnak – bár egy kisgyerek vagy egy szőrhullató kutya után sokkal rosszabbul nézhetnek ki a textilek. Végezetül, bár úgyis tudják, de megemlítjük: vezessenek fokozott óvatossággal, mindig az útviszonyoknak és az időjárásnak megfelelően, hiszen emberéletekért felelnek. Lehet, hogy nem annyiért, mint egy buszsofőr, de egy élet is élet.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata