Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Több utas, nagyobb terhelés

Többen egy autóban

Bár jóval környezetkímélőbb, és sokkal kevésbé unalmas utasokkal vágni neki egy hosszabb útnak, vagy eljutni nap, mint nap a munkahelyre, számítsunk rá: az autó gyorsabban amortizálódik. Ennek megfelelően kell figyelni a szervizeltetésre, hiszen emberéletekért felelünk.

Kínos, ha megbüntet a rendőr az utasok előtt

Van, aki dolgozni menet veszi fel sorban az ismerősöket, hogy ne mindenki külön autóban menjen egyedül, van, aki sokat ingázik települések között, és telekocsizásra adja a fejét. Gazdaságosabb megosztani az üzemanyagot, kevésbé szennyezzük a környezetet, ha tele van az autó, és a plusz pénz is jól jön egy-egy fuvarért – viszont az időszakos szervizelésre nagyon oda kell figyelni, mert sok ember célba jutása múlik rajtunk. Mondhatjuk, hogy az életükért is felelős a sofőr, ezért alapvető, hogy rendszeres időközönként nézesse át szervizben az autót. A műszerfalon felvillanó hibajelzésekre reagáljon, cserélje le a különböző folyadékokat időben, a téli gumit nyárira, az elhasználódottat újra. Legyen meg minden kötelező felszerelés, működjenek a lámpák, mert elég kínos, ha megállít a rendőr a közúton, autópályán, és megbüntet az utasok szeme láttára. Arra is gondolni kell, hogy a nagyobb tömeg nagyobb terhelést ró az alkatrészekre is, és a fogyasztást is megnövelheti. Amikor az autós szaklapok nyaralásra indulóknak adnak tanácsot, szinte mindig megemlítik, hogy ne pakolják túl feleslegesen a kocsit, hiszen 100 kiló többletsúly 0,6 literrel több fogyasztást is jelenthet. Nem csak az emberekre mondják, hogy minél nehezebb, annál többet eszik.

Az alkatrészek jobban kopnak, a belső jobban koszolódik

Nagyobb tömeget lefékezni is nehezebb, a többletsúly jobban megterheli a fékrendszert. Egy felelősségteljes sofőr nem indul el kopott fékbetétekkel, féktárcsákkal, elhasználódott fékfolyadékkal, különösen akkor nem, ha utasokat is szállít. A lengéscsillapítók elhasználódása is függvénye a terhelésnek és a megtett kilométereknek – telekocsizásnál valószínű, hogy kilométerre is sokat megy az autó. Ha a lengéscsillapítók túlságosan elhasználódnak, csökken az úttartás, és láthatóan jobban kopnak a gumik is. Az utasokkal teli autó könnyebben lesodródik az útról. Az autóbelsőn is nyomot fog hagyni, hogy folyamatosan használják. A szőnyegek, üléshuzatok jobban kopnak, gyorsabban koszolódnak – bár egy kisgyerek vagy egy szőrhullató kutya után sokkal rosszabbul nézhetnek ki a textilek. Végezetül, bár úgyis tudják, de megemlítjük: vezessenek fokozott óvatossággal, mindig az útviszonyoknak és az időjárásnak megfelelően, hiszen emberéletekért felelnek. Lehet, hogy nem annyiért, mint egy buszsofőr, de egy élet is élet.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson