fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Tízből csak egy magyar vezetett ittasan tavaly

A magyar autósok európai viszonylatban is szabálykövetők egy felmérés szerint: hatalmas pozitívum, hogy tíz emberből csupán egy ült volánhoz alkoholfogyasztást követően 2017-ben.

A magyar tényleg dönt: vagy iszik, vagy vezet

A magyar autóvezetők európai szinten is kimagasló arányban tartják be a KRESZ szabályokat, azok közül is főként az alkoholtilalmat – hozta nyilvánosságra a La Libre Belgique belga újság egy kutatásra hivatkozva. A belga kutatóközpont tavalyi összesítő publikációja alapján a magyar sofőrök alig 11%-a vezetett alkoholfogyasztás után. Leginkább Csehország közelít meg minket, melyet Lengyelország (12%) és Norvégia (13%) kísér. A legtöbb alkoholt fogyasztó sofőr Spanyolországban (35%), Franciaországban (41%) és Belgiumban (42%) randalírozott. Nálunk előző évben a vezetők 62%-a lépte túl a megengedett sebességet, így a „dobogó” harmadik helyén állunk Csehország (61%) és Lengyelország (57%) előtt. A sebességkorlátozást Norvégiában (89%) és Finnországban (84%) nem tartották be a legtöbben.

A biztonsági öv és a mobilozás még probléma

Magyarország viszonylag jó helyezést ért el 51%-kal harmadikként a fáradtság miatt legkevésbé vezetők között. A magyaroknál a hollandok (46%) és britek (50%) vezettek kevésbé kimerülten, miközben ez az arány a norvégoknál (67%) és olaszoknál (70%) volt a legkiemelkedőbb. A biztonsági övet nem bekapcsoló sofőrök esetében a nem túl előkelő ötödik helyre kerültünk (55%), minket Görögország (15%), Olaszország (24%), Lengyelország és Portugália (53%) előzött meg. A legtöbb sofőr Dániában (82%) és Finnországban (86%) felejti el bekötni magát. Fontos megemlíteni, hogy telefont is sokan nyomkodnak vezetés közben; a briteknél volt legalacsonyabb ez az arány (22%), majd a hollandoknál (24%) és belgáknál (26%). Nálunk magyaroknál, a sofőrök 37%-a telefonált vezetés közben.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata