Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Tízből csak egy magyar vezetett ittasan tavaly

A magyar autósok európai viszonylatban is szabálykövetők egy felmérés szerint: hatalmas pozitívum, hogy tíz emberből csupán egy ült volánhoz alkoholfogyasztást követően 2017-ben.

A magyar tényleg dönt: vagy iszik, vagy vezet

A magyar autóvezetők európai szinten is kimagasló arányban tartják be a KRESZ szabályokat, azok közül is főként az alkoholtilalmat – hozta nyilvánosságra a La Libre Belgique belga újság egy kutatásra hivatkozva. A belga kutatóközpont tavalyi összesítő publikációja alapján a magyar sofőrök alig 11%-a vezetett alkoholfogyasztás után. Leginkább Csehország közelít meg minket, melyet Lengyelország (12%) és Norvégia (13%) kísér. A legtöbb alkoholt fogyasztó sofőr Spanyolországban (35%), Franciaországban (41%) és Belgiumban (42%) randalírozott. Nálunk előző évben a vezetők 62%-a lépte túl a megengedett sebességet, így a „dobogó” harmadik helyén állunk Csehország (61%) és Lengyelország (57%) előtt. A sebességkorlátozást Norvégiában (89%) és Finnországban (84%) nem tartották be a legtöbben.

A biztonsági öv és a mobilozás még probléma

Magyarország viszonylag jó helyezést ért el 51%-kal harmadikként a fáradtság miatt legkevésbé vezetők között. A magyaroknál a hollandok (46%) és britek (50%) vezettek kevésbé kimerülten, miközben ez az arány a norvégoknál (67%) és olaszoknál (70%) volt a legkiemelkedőbb. A biztonsági övet nem bekapcsoló sofőrök esetében a nem túl előkelő ötödik helyre kerültünk (55%), minket Görögország (15%), Olaszország (24%), Lengyelország és Portugália (53%) előzött meg. A legtöbb sofőr Dániában (82%) és Finnországban (86%) felejti el bekötni magát. Fontos megemlíteni, hogy telefont is sokan nyomkodnak vezetés közben; a briteknél volt legalacsonyabb ez az arány (22%), majd a hollandoknál (24%) és belgáknál (26%). Nálunk magyaroknál, a sofőrök 37%-a telefonált vezetés közben.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!