Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Tízből csak egy magyar vezetett ittasan tavaly

A magyar autósok európai viszonylatban is szabálykövetők egy felmérés szerint: hatalmas pozitívum, hogy tíz emberből csupán egy ült volánhoz alkoholfogyasztást követően 2017-ben.

A magyar tényleg dönt: vagy iszik, vagy vezet

A magyar autóvezetők európai szinten is kimagasló arányban tartják be a KRESZ szabályokat, azok közül is főként az alkoholtilalmat – hozta nyilvánosságra a La Libre Belgique belga újság egy kutatásra hivatkozva. A belga kutatóközpont tavalyi összesítő publikációja alapján a magyar sofőrök alig 11%-a vezetett alkoholfogyasztás után. Leginkább Csehország közelít meg minket, melyet Lengyelország (12%) és Norvégia (13%) kísér. A legtöbb alkoholt fogyasztó sofőr Spanyolországban (35%), Franciaországban (41%) és Belgiumban (42%) randalírozott. Nálunk előző évben a vezetők 62%-a lépte túl a megengedett sebességet, így a „dobogó” harmadik helyén állunk Csehország (61%) és Lengyelország (57%) előtt. A sebességkorlátozást Norvégiában (89%) és Finnországban (84%) nem tartották be a legtöbben.

A biztonsági öv és a mobilozás még probléma

Magyarország viszonylag jó helyezést ért el 51%-kal harmadikként a fáradtság miatt legkevésbé vezetők között. A magyaroknál a hollandok (46%) és britek (50%) vezettek kevésbé kimerülten, miközben ez az arány a norvégoknál (67%) és olaszoknál (70%) volt a legkiemelkedőbb. A biztonsági övet nem bekapcsoló sofőrök esetében a nem túl előkelő ötödik helyre kerültünk (55%), minket Görögország (15%), Olaszország (24%), Lengyelország és Portugália (53%) előzött meg. A legtöbb sofőr Dániában (82%) és Finnországban (86%) felejti el bekötni magát. Fontos megemlíteni, hogy telefont is sokan nyomkodnak vezetés közben; a briteknél volt legalacsonyabb ez az arány (22%), majd a hollandoknál (24%) és belgáknál (26%). Nálunk magyaroknál, a sofőrök 37%-a telefonált vezetés közben.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.