Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Tényleg jó a vadriasztó?

Az elektromos vadriasztó csökkentheti a váratlan, súlyos károkat okozó balesetek számát ezekkel az állatokkal. Nem nyújt száz százalékos védelmet, de ha csak egyszer menti az életünket, az is éppen elég.

A vadriasztó működési elve

A vadriasztó olyan nagy teljesítményű elektromos berendezés, ami az állatok által hallható frekvencián sugároz hanghullámokat a kocsi elé. Mindezt olyan távolságra teszi, hogy még időben el tudja riasztani az állatokat. Sokan kritizálják az eszközt, felesleges befektetésnek tartják. Pedig az elektromos síp nem jelentős befektetés és, ha csak egyszer menti meg a tulajdonosa életét, akkor biztosan megérte a ráfordított pénzt. A síp az állatnak bántó, figyelmeztető hangot ad, az elgondolás szerint vészjelzés számára, hogy baj van, ettől menekül. Ehhez azonban mindig be kell kapcsolni, sokan elfelejtik élesíteni indulásnál.  Leginkább az őzek, szarvasok, vaddisznók elriasztására találták ki. Nem véletlenül, egy velük való találkozás hatalmas anyagi károkat okozhat.

Nem jelent biztos védelmet

Sokan a rágcsálók elűzésére is használnak magas frekvenciás készülékeket, de bebizonyosodott, hogy felismerik a hang állandóságát és hamar megtanulják, hogy ehhez nem társul veszély, majd figyelmen kívül hagyják. A vadak is kitanulhatják a jelzést, ráadásul az út mellett elvonuló járművek hangját is megszokhatják. A riasztó tehát nem garancia, fontos, hogy figyelni kell, ez nem könnyű, hiszen mehetünk akár 50 kilométeres óránkénti sebességgel, de egy hirtelen felbukkanó állat ekkora sebességnél is komoly veszélyforrást jelenthet. A vadriasztó tehát nem akadályozhatja meg az ütközést az állatokkal minden esetben, de megkönnyíti a baleset megelőzését. Ehhez azonban az is kell, hogy mi is mindent elkövessünk saját autónk és az állatok megkímélése érdekében. Mindig éberen kell tehát vezetnünk, betartva a sebességkorlátozást, és figyelve arra, hogy minden fényszórónk tökéletesen működjön.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.