Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

A jövő egyik nagy találmánya lehet a konvojozás

Nem tudja, mi az a konvojozás? Egy olyan módszer, amely lehetővé teszi, hogy az önvezető járművek zárt alakban közlekedjenek, növelve ez által az utak áteresztő képességét. Valószínűleg a közeljövő egyik legnagyobb újítása lesz.

Négy jármű, egy sofőr

A világon a vezető nehéztehergépkocsi- és autóbusz-gyártók közé tartozó Scania úgy gondolja, hogy a fenntartható fuvarozás a jövőben számos megoldás együttes használatával válik megvalósíthatóvá. A konvojozás az egyik ilyen, amely a logisztika, valamint a fuvarozási rendszerek optimalizálásának egyik leghatékonyabb módja. Ez egy olyan módszer, amely lehetővé teszi, hogy a járművek szorosan zárt alakban közlekedjenek az utakon, növelve az utak áteresztő képességét. A Scania sok éve fejleszti a technológiát, és élenjáró helyet foglal el az önvezető járművek kutatása, illetve fejlesztése terén, hogy a következő szintre emelje a konvojozást. A svéd cég legutóbbi tesztjén négy tehergépkocsi szorosan együtt haladt egy sorban. Az első jármű volt a vezér, és ennek vezetője az egyetlen, aki manuálisan vezet. A rendszer vezeték nélküli kommunikációt használ, így a tehergépkocsik kis követési távolsággal is biztonságosan haladhattak a vezér mögött.

Felkészült a váratlan helyzetek kezelésére

A teszt során azt is bemutatták, hogy a tehergépkocsik hogyan alkalmazkodnak, ha egy személyautó beáll közéjük. Maguktól létrehoznak egy közt, ahová a személyautó beállhat, majd miután távozik a konvojból, a teherautók felzárkóznak egymáshoz. Fékteszteket is végrehajtottak, hogy megmutassák a rendszer hatékony reakcióját, amikor a vezérjármű fékez. A próbák során a technológia hatékonynak bizonyult. Nemcsak egy járműként irányította a négy tehergépkocsit egy szoros, félig önvezető konvojban, hanem azt is igazolta, hogy felkészült a váratlan, életszerű „közbeszólások” kezelésére. Minden egyes teszt egy lépéssel közelebb viszi a konvojozást a közúti autópályákhoz. A cég álláspontja, hogy három éven belül nagyszabású kísérleti teszteket szeretnének látni az utakon.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson