Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Nyártól ingyenes a KRESZ-tanfolyam és -vizsga

Nyár óta ingyenes a sikeresen teljesített KRESZ-tanfolyam és -vizsga a húsz évnél fiatalabb sofőrök számára. A díjat utólag téríti meg az állam, de ezt postai és elektronikus úton is igényelni kell.

Könnyebb a munkavállalás

Az ingyenes KRESZ-vizsga ötlete nem meglepő, hisz már régebben is felröppentek róla hírek, azonban az Emberi Erőforrások Minisztériumának döntése ezt június végén biztossá tette. Novák Katalin államtitkár ekkor arról számolt be, hogy maximum 25 000 forint igényelhető vissza a B kategóriás jogosítvány megszerzése esetén. A tanfolyam több módon is abszolválható: hagyományos vagy elektronikus formában. A tárca szerint az a fiatal, aki megszerezi a vizsgát, könnyebben tud elhelyezkedni. Mivel KRESZ vizsga nélkül nincs jogsi sem, ezért állják ők a hozzá vezető első lépést, és a közlekedési ismeretek elsajátítása egyébként is fontos. A tájékoztató szerint összesen 3,4 milliárd forint áll rendelkezésre a kezdeményezéshez a költségvetésben.

További pozitív hozadékok

Minden évben mintegy 50 000 20 év alatti próbál KRESZ vizsgát tenni, közülük kb. 60%-nak sikerül. A tanfolyam eredményeként arra is számítanak, hogy a jövőben nő a sikeres vizsgázók száma. Július elsején a www.kreszvizsga.ujnemzedek.hu oldalt is elindították, ahol a programmal kapcsolatos infókat olvashatják az érdeklődők. Telefonon is kérhető információ: az Új Nemzedék Központ a +36 30 711 0643 vagy a +36 30 711 8280 telefonszámon call centert működtet, hétfőtől csütörtökig 9-16 óráig, pénteken 9-14 óra között érhetőek el. A visszatérítés pontos mikéntjéről a Magyar Államkincstártól kérhető felvilágosítás. A pénzt postai és elektronikus úton igényelhető vissza.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!