Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Nem indul az autó? Kap elég üzemanyagot?

Kiszerelt üzemanyagszivattyú

Mondanunk sem kell, számtalan oka lehet egy autó meghibásodásának. Az egyszerűbb esetek közé tartozik az a helyzet, amikor beindul ugyan, de nem pörög fel a motor. Ilyenkor teszteléssel, az eshetőségek számba vételével jó eséllyel le tudjuk csökkenteni a lehetőségeket és megtalálhatjuk a hiba forrását.

A legegyértelműbb hiba – mi magunk

Noha sokan csak legyintenek a legegyértelműbb lehetséges „hiba” hallatán, nem árt ezt is megemlítenünk. Bizony, gyakrabban mint azt gondolnánk, a probléma forrása az, hogy kifogyott az üzemanyag. Nem biztos, hogy arról van szó, hogy napokon keresztül figyelmen kívül hagytuk a csökkenő üzemanyagszintre figyelmeztető jelzést – könnyen előfordulhat, hogy az autónk nem is jelzett. A legelső dolog, amit ilyen esetben le kell ellenőriznünk tehát, az üzemanyagszint. Könnyen meglehet, hogy feledékenység, vagy oda nem figyelés állhat a háttérben, de a jelző meghibásodása sem egy vészesen drága mulatság. Amennyiben ez okozta a galibát, örüljünk, hogy ennyivel megúsztuk.

Gyertya, pumpa, szűrő

Szintén gyakori probléma a gyertya meghibásodása. Amennyiben nem ad szikrát, az üzemanyag nem tud begyulladni, és emiatt kocsink sem indul el. Szerencsére a gyertyacsere az otthoni körülmények között leginkább kivitelezhető szerelések közé tartozik, egy kis internetes kutatással könnyedén ráakadhatunk a gyertyacsere mikéntjére saját autótípusunk esetében. Amennyiben megfelelő mennyiségű üzemanyag van az autóban, az azonban mégsem indul, előfordulhat, hogy a benzinpumpa nem tudja eljuttatni a motorba az adalékot. Ez a hiba sajnos nem javítható egy átlagember tudásával és felszerelésével, ennek elhárításához mindenképp forduljunk szakemberhez.

Az üzemanyagszűrő eltömődése vagy szennyezettsége szintén okozhatja a fenti problémát, hiszen ilyen esetben nem jut megfelelő mennyiségű üzemanyag a motorba. A szűrő meghibásodása szintén szakembert igényel, otthoni körülmények között – hacsak nem vagyunk teljesen biztosak a dolgunkban – ne is próbálkozzunk a cserével. A fentieken kívül sajnos több olyan gond is okozhat üzemanyaghiányt, aminek megállapításához szét kell szerelni az ellátórendszert. Az autó biztonsági rendszereinek meghibásodása, a befecskendezés meghibásodása, de ugyanakkor kisebb-nagyobb mechanikai hibák is okozhatják a gondot. Mindezek, mivel soktényezős egyenletről van szó, még a szakemberek számára is fejtörést okozhatnak – jól gondoljuk meg tehát, mielőtt mi magunk belevágunk a hiba felderítésébe, hiszen gyakran nagyobb kárt okozhatunk, mint amekkora eredetileg fennállt volna.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson