Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Nem indul az autó? Kap elég üzemanyagot?

Kiszerelt üzemanyagszivattyú

Mondanunk sem kell, számtalan oka lehet egy autó meghibásodásának. Az egyszerűbb esetek közé tartozik az a helyzet, amikor beindul ugyan, de nem pörög fel a motor. Ilyenkor teszteléssel, az eshetőségek számba vételével jó eséllyel le tudjuk csökkenteni a lehetőségeket és megtalálhatjuk a hiba forrását.

A legegyértelműbb hiba – mi magunk

Noha sokan csak legyintenek a legegyértelműbb lehetséges „hiba” hallatán, nem árt ezt is megemlítenünk. Bizony, gyakrabban mint azt gondolnánk, a probléma forrása az, hogy kifogyott az üzemanyag. Nem biztos, hogy arról van szó, hogy napokon keresztül figyelmen kívül hagytuk a csökkenő üzemanyagszintre figyelmeztető jelzést – könnyen előfordulhat, hogy az autónk nem is jelzett. A legelső dolog, amit ilyen esetben le kell ellenőriznünk tehát, az üzemanyagszint. Könnyen meglehet, hogy feledékenység, vagy oda nem figyelés állhat a háttérben, de a jelző meghibásodása sem egy vészesen drága mulatság. Amennyiben ez okozta a galibát, örüljünk, hogy ennyivel megúsztuk.

Gyertya, pumpa, szűrő

Szintén gyakori probléma a gyertya meghibásodása. Amennyiben nem ad szikrát, az üzemanyag nem tud begyulladni, és emiatt kocsink sem indul el. Szerencsére a gyertyacsere az otthoni körülmények között leginkább kivitelezhető szerelések közé tartozik, egy kis internetes kutatással könnyedén ráakadhatunk a gyertyacsere mikéntjére saját autótípusunk esetében. Amennyiben megfelelő mennyiségű üzemanyag van az autóban, az azonban mégsem indul, előfordulhat, hogy a benzinpumpa nem tudja eljuttatni a motorba az adalékot. Ez a hiba sajnos nem javítható egy átlagember tudásával és felszerelésével, ennek elhárításához mindenképp forduljunk szakemberhez.

Az üzemanyagszűrő eltömődése vagy szennyezettsége szintén okozhatja a fenti problémát, hiszen ilyen esetben nem jut megfelelő mennyiségű üzemanyag a motorba. A szűrő meghibásodása szintén szakembert igényel, otthoni körülmények között – hacsak nem vagyunk teljesen biztosak a dolgunkban – ne is próbálkozzunk a cserével. A fentieken kívül sajnos több olyan gond is okozhat üzemanyaghiányt, aminek megállapításához szét kell szerelni az ellátórendszert. Az autó biztonsági rendszereinek meghibásodása, a befecskendezés meghibásodása, de ugyanakkor kisebb-nagyobb mechanikai hibák is okozhatják a gondot. Mindezek, mivel soktényezős egyenletről van szó, még a szakemberek számára is fejtörést okozhatnak – jól gondoljuk meg tehát, mielőtt mi magunk belevágunk a hiba felderítésébe, hiszen gyakran nagyobb kárt okozhatunk, mint amekkora eredetileg fennállt volna.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata