Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A motor zajának diagnosztizálása

Néha, még azok is, akiknek több tapasztalatuk van a személyautók javításában, érthetetlen motorzavarokat észlelhetnek.

Az autó motorjának furcsa hangjai

Van, amikor az autó motorjának működése közben furcsa, halk zajokat észlelünk. Ezek néha annyira kicsik, hogy fel sem figyelünk rájuk, pedig komoly problémát is jelezhetnek. Előfordulhat fenyegető, hangos csörgés a motor működése közben, mely egy nagyon apró rendellenességre mutathat rá, amit akár kevés anyagi ráfordítással megoldhatunk. Mindegy, hogy egy zaj erősebb vagy halkabb, semmiképp sem szabad elsiklani felette, mert ez jelezhet egy olyan súlyos helyzetet is, mely során az autó motorját ki kell cserélnünk. Egy motorhang figyelmen kívül hagyásával, veszélybe sodorhatjuk a saját biztonságunkat, és talán a legrosszabb pillanatban ér bennünket a teljes meghibásodás. Mindenkinek lehetősége van rá, hogy időnként járművét átdiagnosztizálja, vagy szerelőhöz vigye, és így mindig biztos legyen az autó motorjának épségében.

A motorzajok jellemzői

Hallgassuk meg az autónk motorjának működését, és figyeljük meg, hogy a következő felsorolás közül, észleljük-e bármelyik hangot. Amennyiben felfigyelünk valamilyen furcsa zörejre, abban az esetben mindenképp kezdjünk hozzá az autó alapos átvizsgálásához. Ha sípolás hallatszódik a motorháztető alól, akkor rossz lehet a vízszivattyú, a szervokormány szivattyúja, a generátor, vagy a szervokormány folyadékszintje nagyon alacsony. A kopogó hang észrevételekor az elosztó sapkával, a vezérmű-lánccal, a gyújtógyertyákkal lehet a probléma. A fütyülés figyelmeztethet egy rendellenességre a főtengellyel, a fogaskerekekkel, valamint a sebességváltóval kapcsolatban. Egy fellépő sziszegés esetén, feltételezhető, hogy a hiba a hűtőrendszerrel, a kipufogóval, a katalizátorral, illetve a vákuumvezetékkel van. A durranás a gyújtóvezeték, a levegőszűrő, az elosztó sapka, a gyújtó modul vagy a motor tömörítés bajára mutathat rá. A csikorgás a motor beindításkor indító problémát jelenthet. Amennyiben a csikorgást a fékek használata során halljuk, akkor valószínűleg a fékbetétek kophattak el, illetve a rotorral lehet a gond. Ha ezek közül, bármelyik hangot is észleli az autójánál, mindenképp forduljon szerelőhöz, mert a baj nem fog magától elmúlni, és a nagyobb probléma lényegesebb anyagi ráfordítást igényelhet, vagy akár ez az összeg meghaladhatja az autó teljes értékét is.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata