fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

A motor zajának diagnosztizálása

Néha, még azok is, akiknek több tapasztalatuk van a személyautók javításában, érthetetlen motorzavarokat észlelhetnek.

Az autó motorjának furcsa hangjai

Van, amikor az autó motorjának működése közben furcsa, halk zajokat észlelünk. Ezek néha annyira kicsik, hogy fel sem figyelünk rájuk, pedig komoly problémát is jelezhetnek. Előfordulhat fenyegető, hangos csörgés a motor működése közben, mely egy nagyon apró rendellenességre mutathat rá, amit akár kevés anyagi ráfordítással megoldhatunk. Mindegy, hogy egy zaj erősebb vagy halkabb, semmiképp sem szabad elsiklani felette, mert ez jelezhet egy olyan súlyos helyzetet is, mely során az autó motorját ki kell cserélnünk. Egy motorhang figyelmen kívül hagyásával, veszélybe sodorhatjuk a saját biztonságunkat, és talán a legrosszabb pillanatban ér bennünket a teljes meghibásodás. Mindenkinek lehetősége van rá, hogy időnként járművét átdiagnosztizálja, vagy szerelőhöz vigye, és így mindig biztos legyen az autó motorjának épségében.

A motorzajok jellemzői

Hallgassuk meg az autónk motorjának működését, és figyeljük meg, hogy a következő felsorolás közül, észleljük-e bármelyik hangot. Amennyiben felfigyelünk valamilyen furcsa zörejre, abban az esetben mindenképp kezdjünk hozzá az autó alapos átvizsgálásához. Ha sípolás hallatszódik a motorháztető alól, akkor rossz lehet a vízszivattyú, a szervokormány szivattyúja, a generátor, vagy a szervokormány folyadékszintje nagyon alacsony. A kopogó hang észrevételekor az elosztó sapkával, a vezérmű-lánccal, a gyújtógyertyákkal lehet a probléma. A fütyülés figyelmeztethet egy rendellenességre a főtengellyel, a fogaskerekekkel, valamint a sebességváltóval kapcsolatban. Egy fellépő sziszegés esetén, feltételezhető, hogy a hiba a hűtőrendszerrel, a kipufogóval, a katalizátorral, illetve a vákuumvezetékkel van. A durranás a gyújtóvezeték, a levegőszűrő, az elosztó sapka, a gyújtó modul vagy a motor tömörítés bajára mutathat rá. A csikorgás a motor beindításkor indító problémát jelenthet. Amennyiben a csikorgást a fékek használata során halljuk, akkor valószínűleg a fékbetétek kophattak el, illetve a rotorral lehet a gond. Ha ezek közül, bármelyik hangot is észleli az autójánál, mindenképp forduljon szerelőhöz, mert a baj nem fog magától elmúlni, és a nagyobb probléma lényegesebb anyagi ráfordítást igényelhet, vagy akár ez az összeg meghaladhatja az autó teljes értékét is.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata