Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

A motor zajának diagnosztizálása

Néha, még azok is, akiknek több tapasztalatuk van a személyautók javításában, érthetetlen motorzavarokat észlelhetnek.

Az autó motorjának furcsa hangjai

Van, amikor az autó motorjának működése közben furcsa, halk zajokat észlelünk. Ezek néha annyira kicsik, hogy fel sem figyelünk rájuk, pedig komoly problémát is jelezhetnek. Előfordulhat fenyegető, hangos csörgés a motor működése közben, mely egy nagyon apró rendellenességre mutathat rá, amit akár kevés anyagi ráfordítással megoldhatunk. Mindegy, hogy egy zaj erősebb vagy halkabb, semmiképp sem szabad elsiklani felette, mert ez jelezhet egy olyan súlyos helyzetet is, mely során az autó motorját ki kell cserélnünk. Egy motorhang figyelmen kívül hagyásával, veszélybe sodorhatjuk a saját biztonságunkat, és talán a legrosszabb pillanatban ér bennünket a teljes meghibásodás. Mindenkinek lehetősége van rá, hogy időnként járművét átdiagnosztizálja, vagy szerelőhöz vigye, és így mindig biztos legyen az autó motorjának épségében.

A motorzajok jellemzői

Hallgassuk meg az autónk motorjának működését, és figyeljük meg, hogy a következő felsorolás közül, észleljük-e bármelyik hangot. Amennyiben felfigyelünk valamilyen furcsa zörejre, abban az esetben mindenképp kezdjünk hozzá az autó alapos átvizsgálásához. Ha sípolás hallatszódik a motorháztető alól, akkor rossz lehet a vízszivattyú, a szervokormány szivattyúja, a generátor, vagy a szervokormány folyadékszintje nagyon alacsony. A kopogó hang észrevételekor az elosztó sapkával, a vezérmű-lánccal, a gyújtógyertyákkal lehet a probléma. A fütyülés figyelmeztethet egy rendellenességre a főtengellyel, a fogaskerekekkel, valamint a sebességváltóval kapcsolatban. Egy fellépő sziszegés esetén, feltételezhető, hogy a hiba a hűtőrendszerrel, a kipufogóval, a katalizátorral, illetve a vákuumvezetékkel van. A durranás a gyújtóvezeték, a levegőszűrő, az elosztó sapka, a gyújtó modul vagy a motor tömörítés bajára mutathat rá. A csikorgás a motor beindításkor indító problémát jelenthet. Amennyiben a csikorgást a fékek használata során halljuk, akkor valószínűleg a fékbetétek kophattak el, illetve a rotorral lehet a gond. Ha ezek közül, bármelyik hangot is észleli az autójánál, mindenképp forduljon szerelőhöz, mert a baj nem fog magától elmúlni, és a nagyobb probléma lényegesebb anyagi ráfordítást igényelhet, vagy akár ez az összeg meghaladhatja az autó teljes értékét is.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson