fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

A megfelelő futómű-beállítás fontossága

Sokak számára nem elég egyértelmű, hogy miért is olyan fontos a megfelelő futómű-beállítás, amikor az autójukról van szó. Pedig ezzel az egyszerű manőverrel rengeteg időt, pénzt, és utánajárást spórolhatunk. Sajnos azonban nem lehet „házilag” elvégezni ezt, hanem szükség van szakértői segítségre is. Szerencsére már bevett szokásnak számít ez a munkálat a szervizelők körében, úgyhogy teljesen biztosan elvégzik majd, viszonylag kevés idő alatt.

Mi a futómű?

A futómű az autó azon része, amely azért felelős, hogy maga a jármű megtalálja a tökéletes kapcsolatot és egyensúlyt a talajjal. Ha ez megvan, akkor zavartalanul utazhatunk, mehetünk előre, tolathatunk, kanyarodhatunk úgy, és abban az irányban, ahogy kedvünk tartja. Viszont ha a futómű nincs tökéletesen beállítva, akkor mindezek a dolgok nem teljesülnek. Ennek nem csak a kényelmes vezetésre lehetnek kihatásai, hanem nagyon súlyos, halálos balesetet is okozhatnak. Ezért, ha az autónkat ellenőriztetjük, minden alkalommal nézessük meg, hogy megfelelő-e a beállítás. Bár a szakemberek ezt általában maguktól is megteszik, nem árt, ha mi is tudjuk, és odafigyelünk rá. Ha elhanyagoljuk ezt a dolgot, vagy észrevesszük, de nem megyünk el megcsináltatni, akkor az olyan mértékű felelőtlenségre utal, hogy komolyan el kell gondolkoznunk rajta, hogy érdemes-e nekünk sofőrnek lenni. Szerencsére azonban a legtöbb ember tisztában van ezzel, és nagyon figyel a dolgokra.

A futómű beállításai

Mivel nagyon sok feladatot látnak el, a beállításnak is több dologra kell összpontosítania egyszerre. Ha valamelyik hibás, akkor az kihatással lehet a többire is, úgyhogy nagyon oda kell figyelni, hogy miként és milyen alapossággal történik a folyamat. A kerékbeállítás szerepe az, hogy tökéletesítse a kerekek dőlésszögét a kanyarokban. Ezzel kapcsolatos a kerekek összetartásának kérdésköre is, amely az egymással szemközti párhuzamos kerekek helyes beállítására reflektál. A többi beállítás általában a csapszeg körül forog. Ezt a kormánybeállítások stabilitásának beállítása követi. Ha tisztában vagyunk mindezekkel, és rendszeresen ellenőriztetjük is őket, akkor nem akad majd problémánk a futómű beállításokkal és zavartalanul autózhatunk majd. Ezek a beállítások szerencsére nem kerülnek olyan sok pénzbe, és általában minden autótulajdonos beleszámítja a kocsija fenntartásának összegébe is. A szerelőknek pedig már annyira bevett szokásnak számít, hogy szinte lehetetlen, hogy rosszul végezzék el a feladatot.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata