Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Módszerek, amikkel eltávolíthatod a beragadt csavarokat

rozsdás csavarok

A rozsdás, beragadt csavarok eltávolítása bizony meglehetősen frusztráló feladat lehet. De ha ismersz néhány tippet és trükköt, hidd el, csodákat tehetsz, és viszonylag egyszerű megoldásokkal pontot rakhatsz az ügy végére, ahelyett, hogy egy órákig tartó rémálommá válna. A beragadt csavar leküzdéséhez ez a legfontosabb, amelyet mindenki magával vihet: légy türelmes! A türelem az elsődleges kulcsa bármely csavarprojekt megvalósításának – és hogy mi jöhet erre még? Nézzünk utána!

Alapvetően a rozsdás csavarok eltávolítására szolgáló termékek két kategóriába sorolhatók: vegyszerek és szerszámok. Előfordulhat, hogy a kettőt váltogatni kell a túl sokáig elhanyagolt kötőelemek eltávolításához. Megpróbáltuk ezeket a módszereket egyszerűség szerint sorrendbe rendezni. Nézd meg, mi működik, sok sikert!

Csavarlazító, rozsdamentesítő spray

Az ilyen áthatoló folyadékokat arra tervezték, hogy lebontsák a rozsdát vagy más szennyeződést, amely rögzíti az anyát vagy a csavart. Ha a rozsdás területeket befecskendezed a sprayvel, és hagyod kicsit állni, az anyag feltörheti a beragadt területeket és meglazíthatja a csavart. Itt még azzal is operálhatsz, hogy ha egy kis mértékben is el tudod mozgatni a kötőelemet, akkor próbáld meg becsavarni, majd vissza. A már említett rozsdasokk spray persze közben végig a jó barátod, használd!

Záró fogók vagy villáskulcsok

Bármilyen reteszelő fogó vagy megfelelő méretű villáskulcs nagyszerű lehetőség egy ilyen esetben, ezeket mindenkinek a garázsában kellene tartania. Ha elegendő nyomást tudsz kifejteni a csavarra, a fogak vagy a tökéletesen illeszkedő kulcs kellő tapadást biztosíthatnak a csavar elfordításához.

Hőterápia

Forrasztópáka használatával melegítsd fel a csavart. A fém tágulása és összehúzódása megtörheti a csavart, és végre elfordulhat.

Kalapácsterápia

Ha a cél az, hogy megszakítsd a kötést a rozsda és a csavar között, akkor a csavart érő lökőerő megteheti az ehhez szükséges hatást. Kezdd enyhe koppintással, és figyelj a mozdulatokra és az erőkifejtésre is. Még rosszabbá teheted a helyzetet, ha teljesen tönkreteszed a szálakat, úgyhogy csak óvatosan.

Csavarkihajtó készlet

Számos gyártó kínál csavarkihajtó készleteket kifejezetten erre a frusztráló helyzetre. A legtöbb fogazott kúpszerű heggyel rendelkezik, amely belemélyed a fémbe, és megragadja a jobb fogás érdekében. Csak rést kell vágnod a csavar fejébe valamilyen vágó szerszámmal, és már használhatod is.

Fúrd ki!

A legrosszabb esetben a csavar kifúrásához kell folyamodnod. Ezt csak abban az esetben tedd meg, ha rendelkezel kellő tapasztalattal és rutinnal, illetve a munkához megfelelő szerszámokkal. Szánj rá időt, kezdd egy kicsi lyukkal, és lassan tágítsd ki, amíg a csavar meg nem lazul vagy szét nem törik.

Bármennyire is szereti valaki a „csináld magad” barkácsolási mozgalmat, tudjuk, hogy nem mindenkinek van megfelelő szerszáma, biztonságos munkaterülete, szabadideje vagy magabiztossága a kisebb-nagyobb autójavításokhoz. Néha csak olyan minőségi javítási munkákra van szükséged, amelyeket olyan szakemberek végeznek, akikben megbízhatsz, akik minden területen a rendelkezésedre állnak, és bármilyen kaliberű munkában kérheted a szakavatott segítségüket. Mi pont ilyenek vagyunk, és bármikor, bármiben szívesen állunk a rendelkezésedre. Keress minket bizalommal!