Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Módszerek, amikkel eltávolíthatod a beragadt csavarokat

rozsdás csavarok

A rozsdás, beragadt csavarok eltávolítása bizony meglehetősen frusztráló feladat lehet. De ha ismersz néhány tippet és trükköt, hidd el, csodákat tehetsz, és viszonylag egyszerű megoldásokkal pontot rakhatsz az ügy végére, ahelyett, hogy egy órákig tartó rémálommá válna. A beragadt csavar leküzdéséhez ez a legfontosabb, amelyet mindenki magával vihet: légy türelmes! A türelem az elsődleges kulcsa bármely csavarprojekt megvalósításának – és hogy mi jöhet erre még? Nézzünk utána!

Alapvetően a rozsdás csavarok eltávolítására szolgáló termékek két kategóriába sorolhatók: vegyszerek és szerszámok. Előfordulhat, hogy a kettőt váltogatni kell a túl sokáig elhanyagolt kötőelemek eltávolításához. Megpróbáltuk ezeket a módszereket egyszerűség szerint sorrendbe rendezni. Nézd meg, mi működik, sok sikert!

Csavarlazító, rozsdamentesítő spray

Az ilyen áthatoló folyadékokat arra tervezték, hogy lebontsák a rozsdát vagy más szennyeződést, amely rögzíti az anyát vagy a csavart. Ha a rozsdás területeket befecskendezed a sprayvel, és hagyod kicsit állni, az anyag feltörheti a beragadt területeket és meglazíthatja a csavart. Itt még azzal is operálhatsz, hogy ha egy kis mértékben is el tudod mozgatni a kötőelemet, akkor próbáld meg becsavarni, majd vissza. A már említett rozsdasokk spray persze közben végig a jó barátod, használd!

Záró fogók vagy villáskulcsok

Bármilyen reteszelő fogó vagy megfelelő méretű villáskulcs nagyszerű lehetőség egy ilyen esetben, ezeket mindenkinek a garázsában kellene tartania. Ha elegendő nyomást tudsz kifejteni a csavarra, a fogak vagy a tökéletesen illeszkedő kulcs kellő tapadást biztosíthatnak a csavar elfordításához.

Hőterápia

Forrasztópáka használatával melegítsd fel a csavart. A fém tágulása és összehúzódása megtörheti a csavart, és végre elfordulhat.

Kalapácsterápia

Ha a cél az, hogy megszakítsd a kötést a rozsda és a csavar között, akkor a csavart érő lökőerő megteheti az ehhez szükséges hatást. Kezdd enyhe koppintással, és figyelj a mozdulatokra és az erőkifejtésre is. Még rosszabbá teheted a helyzetet, ha teljesen tönkreteszed a szálakat, úgyhogy csak óvatosan.

Csavarkihajtó készlet

Számos gyártó kínál csavarkihajtó készleteket kifejezetten erre a frusztráló helyzetre. A legtöbb fogazott kúpszerű heggyel rendelkezik, amely belemélyed a fémbe, és megragadja a jobb fogás érdekében. Csak rést kell vágnod a csavar fejébe valamilyen vágó szerszámmal, és már használhatod is.

Fúrd ki!

A legrosszabb esetben a csavar kifúrásához kell folyamodnod. Ezt csak abban az esetben tedd meg, ha rendelkezel kellő tapasztalattal és rutinnal, illetve a munkához megfelelő szerszámokkal. Szánj rá időt, kezdd egy kicsi lyukkal, és lassan tágítsd ki, amíg a csavar meg nem lazul vagy szét nem törik.

Bármennyire is szereti valaki a „csináld magad” barkácsolási mozgalmat, tudjuk, hogy nem mindenkinek van megfelelő szerszáma, biztonságos munkaterülete, szabadideje vagy magabiztossága a kisebb-nagyobb autójavításokhoz. Néha csak olyan minőségi javítási munkákra van szükséged, amelyeket olyan szakemberek végeznek, akikben megbízhatsz, akik minden területen a rendelkezésedre állnak, és bármilyen kaliberű munkában kérheted a szakavatott segítségüket. Mi pont ilyenek vagyunk, és bármikor, bármiben szívesen állunk a rendelkezésedre. Keress minket bizalommal!

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata