Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mit kell tudni a GAP biztosításról?

GAP biztosítás

A gépjármű vásárlása komoly dolog, amellyel egy nagy értékű vagyontárgyat veszünk a nevünkre. Természetes, hogy védjük, óvjuk, nem akarjuk, hogy bármi baja legyen, vagy illetéktelen kezekbe kerüljön. Ezt persze nem tudjuk garantálni, így a biztosítás megkötése a legjobb megoldás, hogy bizonyos mértékig nyugalomban tudjuk kedvencünket.

Miben különböznek a biztosítások?

Az első dolgunk azután, hogy kifizettük az új vagy használt autónk vételárát, hogy Kötelező Gépjármű Felelősség Biztosítást kötünk. Ezzel szavatoljuk, hogy megtérüljön annak a kára, akinek egy szerencsétlen baleset esetén kárt okozunk. Ha a mi hibánkból történik az ütközés, akkor viszont a mi javítási költségeinket nekünk kell megfizetnünk. Ehhez nyújt segítséget a Casco, amely részben leveszi a terhet a vállunkról, ha egyszerre nagyobb kiadással jár az autónk helyreállítása. Ezeken felül pedig van egy biztosítási forma, amely abban különbözik a többitől, hogy gazdasági totálkár, sőt lopás vagy rablás esetén is számíthatunk arra, hogy ha már a kocsinknak búcsút inthetünk, legalább annak a vételárát visszakaphatjuk. Ez nem más, mint a GAP (Guaranteed Asset Protection), amely a többi biztosító által fedezett piaci érték és a vételár közötti különbséget téríti meg. Az esetleges káridőponti érték, amelyet a Casco vagy a KGFB kifizet, ugyanis lényegesen kevesebb lehet, mint az autó vásárlására fordított összeg. Akkor is segítséget jelenthet a GAP biztosítás, ha hitelből vettük a kocsit, ugyanis ahelyett, hogy autó nélkül maradnánk hiteltartozással, legalább a tartozásunk kiegyenlítése biztosítva van. Persze a biztosítás megkötésének szigorú feltételei vannak.

A GAP biztosításról általában

Ha élni szeretnénk a GAP biztosítás előnyeivel, akkor az alábbi elvárásoknak kell megfelelnie az autónak: nem lehet a jármű nyolc évesnél idősebb és három és fél tonnánál nagyobb tömegű. A szerződést határozott időre köthetjük, általában egy-négy év közötti időszakra. A biztosítás díját előre, egy összegben kell rendeznünk a biztosító felé. Csak akkor van lehetőség a szerződéskötésre, ha a tulajdonszerzés után, biztosítótól függően hatvan vagy kilencven napon belül alá tudjuk írni az okmányokat. Be kell mutatnunk a pénzintézetnek az adás-vételi szerződést, amelyen a biztosítani kívánt jármű vételára nem lehet kevesebb, mint egy millió forint, de több sem, mint huszonöt millió. Ha ettől eltér, akkor el fogják utasítani az igényünket. Abban az esetben is így járhatunk, ha kiderül, hogy a megvásárolt kocsit korábban már minősítették totálkárosnak, sőt akkor is, ha nagyban eltér a gyárilag megadott leírástól, vagyis tunningolva van. Kizáró ok lehet az is, ha a járművet versenyzésre akarjuk használni. Nem élhetünk a biztosítás adta előnnyel, ha oktatóautóként vagy taxiként van jelen a forgalomban a kocsi. Visszadobják az igényünket akkor is, ha az áru szállításában szánunk szerepet a frissen vásárolt négykerekűnek. Ha aláírtuk a biztosítást és ezután történik velünk baj, akkor is figyelnünk kell néhány dologra: a jármű szervizelését a gyártói utasítások szerint kell elvégezni, és a szervizkönyvben vezetni. A káresetet a megtörténtét követő tizenöt napon belül be kell jelenteni a biztosító felé. Ha ezek nem valósulnak meg, akkor hiába tartjuk a markunkat. Ha pedig valaki azon törné a fejét, hogy szándékosan kárt okozna, vagy valótlanul lopást állítana, annak nem árt tudni, hogy ezekben az esetekben rendőrségi feljelentést kell tenni, amelynek a dokumentációját a biztosító minden esetben be fogja kérni a kárigény kifizetéséhez.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata