Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Mit érdemes elkerülnie télen?

A nagyon kemény telek nemcsak az embereket, hanem az autókat is gyakran megviselik, ezért télen különös figyelmet kell fordítani gépjárművünkre, valamint annak alkatrészeire, hiszen a fagy és a hó sajnos mindent elér. Ha nem szeretné, hogy télen a magas fűtési számla mellett még az autóját is javítani kelljen, akkor itt az idő, hogy megtudja, miket tehet meg annak érdekében, hogy ez ne következzen be, tehát megtudhatja, mit kell elkerülnie télen.

Ellenőrizze az autó akkumulátorát

Nagyon fontos, hogy mindig ellenőrizze az akkumulátor állapotát. Az akkumulátorok általában 5 évig tartanak, de a téli hónapokban gyakran megadják magukat, hiszen ilyenkor folyamatosan használjuk a fényszórókat, a fűtőberendezéseket, illetve az ablaktörlőket is. Az új akkumulátor beszerezése nem olcsó mulatság ezért érdemes nagyon vigyázni rá. Mindig győződjön meg arról is, hogy feltölti a motorban a fagyállót, hiszen a megrepedt motorblokk több ezer forintba fog kerülni. A fagyállónak több fajtája is létezik a piacon, van, amit vízzel kell hígítani, van, amelyik már vegyes formában kapható, amit már csak a fagyálló tartályba kell önteni. Nagyon fontos, hogy mindig a megfelelő fagyállót használja autójában, ezért ha bizonytalan, akkor nézzen utána ennek az autó kézikönyvében.

A szélvédő megfelelő karbantartása

Biztos ön is ébredt már úgy a téli reggeleken, hogy már késésben van a munkából, és amikor kilépett az ajtón, akkor nem a saját autóját látta, hanem a télapó szánját, hiszen ha egész éjszaka havazik, akkor az autót sem kíméli a hó, és reggelre akár teljesen be is temetheti azt. Ahhoz, hogy csökkentse az esélyét annak, hogy a jeges szélvédő látványára ébredjen, használja a szélvédőmosó folyadékot a megfelelő adalékkal, de soha ne használjon fagyásgátlót, mert az károsítja a festést. Ha ezt elfelejtené, akkor fújja le a szélvédőt jégmentesítővel, és használjon egy kaparót, hogy letörölje a felesleges sarat, ami így keletkezett. Ha úgy érzi képes rá, akkor állítsa be az ébresztőóráját a téli időszakban néhány perccel korábbra, nehogy a végén a ködös, félig jeges ablakon át kelljen figyelnie az utat, mert ez okozza manapság a legtöbb balesetet. Viszont nem csak az éjszakák lehetnek kemények, munka után is elég elkeserítő az autóra egy igluként találni a parkolóhelyen, tehát mindig tartsa a jégmentesítőt autójában és győződjön meg arról, hogy van meleg takaró, illetve meleg ruha is.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson