Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Minden, amit a fényszórók cseréjéről tudni kell

Rengeteg összetevője van egy autónak. Az átlagember nem is tudja megjegyezni az összest, és nem is várható el tőle, hogy tisztában legyen minden kis részével. Ez a szerelők feladata. Azonban hasznos, ha az autótulajdonos is konyít egy kicsit a dolgokhoz, mert van olyan helyzet, amikor a fennálló problémát ő maga is meg tudja oldani, mindenféle szakértői segítség nélkül. Azonban ehhez elengedhetetlen a tájékozódási készség. Az információkat ugyanúgy megtalálhatjuk az interneten, mint a szakkönyvekben. A lényeg, hogy egy kicsit járjunk utána, mielőtt például szervizbe rohannánk.

A fényszórók cseréjének fontossága

Ha a saját kezünkbe vesszük a sorsot, és utána járunk, hogy melyek azok a dolgok, amelyeket otthon is megszerelhetünk, vagy kicserélhetünk, akkor látni fogjuk, hogy nagyon sok ilyen van. Az, hogy melyiket vállaljuk be, csakis rajtunk múlik, lényeg, hogy biztosra menjünk: ha úgy látjuk, hogy nem tudjuk egyedül megoldani, érdemes inkább egy szervizbe vinni a járművet. Ha viszont bevállalósak vagyunk, akkor tanácsos egy kis informálódás után nekifogni a munkálatoknak. Az egyik legtöbbet vitatott szerkezet a fényszóró ebből a szempontból. Biztosan Ön is találkozott már kiégett fajtával, vagy olyannal, amelyiknek nagyon halvány volt már a fénye. Ilyenkor azonnal le kell cserélni, mert magunk, és a mások épségét is veszélyeztetni fogjuk, ha ezt használjuk. Nagyon sok információt találhatunk a fényszórók cseréjéről, de vajon el is tudjuk ezt végezni otthon, vagy rögtön szervizbe kell mennünk a járművel?

Jó hír az autótulajdonosoknak

Jó hír, hogy 2006-tól kezdődően benne van az uniós szabályzatban, hogy az autóval kapott könyvecskének tartalmaznia kell minden kis lépést (ábrákkal is), amely segíti az embert, hogy egyedül is elvégezhesse a cserét. Azonban a régebbi típusú autóknál nehezebb kicserélni ezt, sokszor el kell távolítani még az autó elejét is. Viszont az újabb típusoknál az is az előírás része, hogy ne legyen túl nehéz a csere, éppen azért, hogy bárki elvégezhesse otthon is. Ha valaki éppen menet közben veszi észre, hogy valami nem stimmel a lámpával, akkor nincs más dolga, csak félrehúzni, és orvosolni a problémát. Azonban van egy új típusú lámpa is, amelyeket nemrég hoztak be a forgalomba. Ezek a Xenon és a LED típusúak, amelyek úgy vannak tervezve, hogy kitartsanak addig, amíg az autó, viszont, ha mégis meghibásodnának (amely azért gyakran megesik), akkor csak a szervizben tudják kicserélni őket, mégpedig nagyon drágán.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.