fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Minden, amit a fényszórók cseréjéről tudni kell

Rengeteg összetevője van egy autónak. Az átlagember nem is tudja megjegyezni az összest, és nem is várható el tőle, hogy tisztában legyen minden kis részével. Ez a szerelők feladata. Azonban hasznos, ha az autótulajdonos is konyít egy kicsit a dolgokhoz, mert van olyan helyzet, amikor a fennálló problémát ő maga is meg tudja oldani, mindenféle szakértői segítség nélkül. Azonban ehhez elengedhetetlen a tájékozódási készség. Az információkat ugyanúgy megtalálhatjuk az interneten, mint a szakkönyvekben. A lényeg, hogy egy kicsit járjunk utána, mielőtt például szervizbe rohannánk.

A fényszórók cseréjének fontossága

Ha a saját kezünkbe vesszük a sorsot, és utána járunk, hogy melyek azok a dolgok, amelyeket otthon is megszerelhetünk, vagy kicserélhetünk, akkor látni fogjuk, hogy nagyon sok ilyen van. Az, hogy melyiket vállaljuk be, csakis rajtunk múlik, lényeg, hogy biztosra menjünk: ha úgy látjuk, hogy nem tudjuk egyedül megoldani, érdemes inkább egy szervizbe vinni a járművet. Ha viszont bevállalósak vagyunk, akkor tanácsos egy kis informálódás után nekifogni a munkálatoknak. Az egyik legtöbbet vitatott szerkezet a fényszóró ebből a szempontból. Biztosan Ön is találkozott már kiégett fajtával, vagy olyannal, amelyiknek nagyon halvány volt már a fénye. Ilyenkor azonnal le kell cserélni, mert magunk, és a mások épségét is veszélyeztetni fogjuk, ha ezt használjuk. Nagyon sok információt találhatunk a fényszórók cseréjéről, de vajon el is tudjuk ezt végezni otthon, vagy rögtön szervizbe kell mennünk a járművel?

Jó hír az autótulajdonosoknak

Jó hír, hogy 2006-tól kezdődően benne van az uniós szabályzatban, hogy az autóval kapott könyvecskének tartalmaznia kell minden kis lépést (ábrákkal is), amely segíti az embert, hogy egyedül is elvégezhesse a cserét. Azonban a régebbi típusú autóknál nehezebb kicserélni ezt, sokszor el kell távolítani még az autó elejét is. Viszont az újabb típusoknál az is az előírás része, hogy ne legyen túl nehéz a csere, éppen azért, hogy bárki elvégezhesse otthon is. Ha valaki éppen menet közben veszi észre, hogy valami nem stimmel a lámpával, akkor nincs más dolga, csak félrehúzni, és orvosolni a problémát. Azonban van egy új típusú lámpa is, amelyeket nemrég hoztak be a forgalomba. Ezek a Xenon és a LED típusúak, amelyek úgy vannak tervezve, hogy kitartsanak addig, amíg az autó, viszont, ha mégis meghibásodnának (amely azért gyakran megesik), akkor csak a szervizben tudják kicserélni őket, mégpedig nagyon drágán.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.

Tájékoztatjuk, hogy 2021.12.24. és 2022.01.02. között ZÁRVA tartunk. 2022.01.03-tól a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Üdvözlettel: KA csapata