Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Milyen munkálatokkal jár a központi zár javítása?

Központi zár gombja

Murphy barátunktól megtanultuk, hogy ami elromolhat, az el is romlik, így simán beüthet, hogy egyszerűen tönkremegy az autós létünk komfortszintjét nagyban fokozó központi zár. Ennek számtalan oka lehet: mechanikai sérülések, beázik a vezérlőegység, vagy szimplán csak bekrepál. És mivel nehéz mellőzni egy már igencsak megszokott kényelmi faktort, ilyen esetben szeretnénk gyors és hathatós megoldást találni a problémára. De vajon milyen munkálatokkal jár a központi zár javítása? Nekiállhatok egyedül, vagy segítséget kell kérnem? Járjunk utána, nézzük meg a lehetőségeket!

Mi lehet az ok, ha a központi zár nem nyitja az egyik ajtót?

A központi zárat egy komfortvezérlő modul szabályozza, amely a távkapcsoló apparátusától kapja az ingereket. Amennyiben érvényes kód indukálódik, úgy a rendszer elvégzi az éppen aktuális nyitást vagy zárást. Ha ez véletlenül nem történik meg, akkor előfordulhat olyan banális eshetőség is, hogy a távkapcsolóban lemerült az elem, de persze lehet jóval komplikáltabb is az ügymenet. Potenciális szituáció lehet, hogy a navigáló blokk adta be az unalmast, lévén, ez is csak egy elektronika, esetleg be is ázhatott. Állhat a háttérben valamilyen mechanikai baki is, a központi zár is befuccsolhatott, de lehet ludas egy mozgatáshoz szükséges elektromotor, egy kiment biztosíték, sőt kábelhiba is előidézhet hasonló tényállást. Megeshet az is, hogy a központi zár ajtóban található motorja ég le, vagy az elektronikája mondja fel a szolgálatot. Sorozatos hibaforrás, hogy az ajtóban lévő kábelátvezetéseknél megsérül egy vezeték. Egyik alternatíva sem hangzik túl jól, de ne izgulj, mindenre van használható praktika!

Mi a teendő, és milyen munkálatokkal jár a javítás?

Nyugi, viszonylag egyszerű a megoldás, de mindenképpen meg kell találni az origót. Érdemes megvizsgálni az ajtóknál a kábeleket, és a sérült, gyanús vezetékeket korrigálni, rendbe hozni. Ha ez kész, lehet tesztelni a kocsit: távirányító megnyom, retesz néz. Ha még mindig nem stimmel valami, tanácsos néhány pillantást vetni a központi zár rudazatára is. Ez is elmozdulhat, meglazulhat az évek során. Állítsuk be, húzzuk meg! Ha ezek után sem működik a rendszer, a zárszerkezeteket is csekkolhatjuk kenőanyag hiány szempontjából. Ha a zár így már könnyen jár, nincs elektronikai és mechanikai gikszer, de még mindig nem szuperál a teljes szisztéma, akkor vagy a működtető motor cseréje, vagy a vezérlő modul szervizelése lesz az orvoslás kulcsa. Utóbbi esetekben mindenképpen hagyatkozz szakértő támogatásra! Hajrá, szurkolunk!

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson