Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Milyen munkálatokkal jár a központi zár javítása?

Központi zár gombja

Murphy barátunktól megtanultuk, hogy ami elromolhat, az el is romlik, így simán beüthet, hogy egyszerűen tönkremegy az autós létünk komfortszintjét nagyban fokozó központi zár. Ennek számtalan oka lehet: mechanikai sérülések, beázik a vezérlőegység, vagy szimplán csak bekrepál. És mivel nehéz mellőzni egy már igencsak megszokott kényelmi faktort, ilyen esetben szeretnénk gyors és hathatós megoldást találni a problémára. De vajon milyen munkálatokkal jár a központi zár javítása? Nekiállhatok egyedül, vagy segítséget kell kérnem? Járjunk utána, nézzük meg a lehetőségeket!

Mi lehet az ok, ha a központi zár nem nyitja az egyik ajtót?

A központi zárat egy komfortvezérlő modul szabályozza, amely a távkapcsoló apparátusától kapja az ingereket. Amennyiben érvényes kód indukálódik, úgy a rendszer elvégzi az éppen aktuális nyitást vagy zárást. Ha ez véletlenül nem történik meg, akkor előfordulhat olyan banális eshetőség is, hogy a távkapcsolóban lemerült az elem, de persze lehet jóval komplikáltabb is az ügymenet. Potenciális szituáció lehet, hogy a navigáló blokk adta be az unalmast, lévén, ez is csak egy elektronika, esetleg be is ázhatott. Állhat a háttérben valamilyen mechanikai baki is, a központi zár is befuccsolhatott, de lehet ludas egy mozgatáshoz szükséges elektromotor, egy kiment biztosíték, sőt kábelhiba is előidézhet hasonló tényállást. Megeshet az is, hogy a központi zár ajtóban található motorja ég le, vagy az elektronikája mondja fel a szolgálatot. Sorozatos hibaforrás, hogy az ajtóban lévő kábelátvezetéseknél megsérül egy vezeték. Egyik alternatíva sem hangzik túl jól, de ne izgulj, mindenre van használható praktika!

Mi a teendő, és milyen munkálatokkal jár a javítás?

Nyugi, viszonylag egyszerű a megoldás, de mindenképpen meg kell találni az origót. Érdemes megvizsgálni az ajtóknál a kábeleket, és a sérült, gyanús vezetékeket korrigálni, rendbe hozni. Ha ez kész, lehet tesztelni a kocsit: távirányító megnyom, retesz néz. Ha még mindig nem stimmel valami, tanácsos néhány pillantást vetni a központi zár rudazatára is. Ez is elmozdulhat, meglazulhat az évek során. Állítsuk be, húzzuk meg! Ha ezek után sem működik a rendszer, a zárszerkezeteket is csekkolhatjuk kenőanyag hiány szempontjából. Ha a zár így már könnyen jár, nincs elektronikai és mechanikai gikszer, de még mindig nem szuperál a teljes szisztéma, akkor vagy a működtető motor cseréje, vagy a vezérlő modul szervizelése lesz az orvoslás kulcsa. Utóbbi esetekben mindenképpen hagyatkozz szakértő támogatásra! Hajrá, szurkolunk!

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata