Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Milyen kiegészítő munkálatokkal jár egy dugattyúcsere?

Dugattyú nagyításban

Mi jelzi, hogy probléma van a dugattyúval? Mi okozhatja az alkatrész meghibásodását? Mindig cserére szorul a meghibásodott dugattyú vagy bizonyos esetekben javítható? A cseréhez szükséges szakember segítsége vagy bárki elvégezheti? A cikkben mindemellett arra is kitérünk, hogy milyen kiegészítő munkálatokkal jár a meghibásodott dugattyú cseréje.

Nem szorul cserére minden meghibásodott dugattyú

A dugattyú egy hengeres alkatrész, amely a belső égésű motorok egyik alapvető része. Feladata, hogy a hajtórudakkal elforgassa a főtengelyt. A dugattyú szelepmélyedésekkel ellátott fejrészből, gyűrűházból, kompressziógyűrűkből, gyűrűrésekből, olajáteresztő gyűrűből, olajürítési lyukakból, szoknyarészből és csuklócsapból áll. A dugattyú meghibásodását okozhatja mechanikai károsodás és kopás, valamint a szelepekkel való ütközés. Mi jelezheti, hogy a dugattyú ellenőrzésre szorul? Többek között a megnőtt olajfogyasztás, a motor teljesítményének csökkenése, a szokatlan hangok a motor működése közben és a kipufogóból távozó fekete füst. Bizonyos esetekben a dugattyú javítható fémporlasztásos módszerrel, amely során megtisztítják a sérült részeket, majd speciális anyaggal vonják be és csiszolják.

Megbízható gyártó által előállított dugattyú kerüljön a gépjárműbe

Amennyiben nem javítható a meghibásodott dugattyú, cserélni kell egy új alkatrészre. A meghibásodott dugattyú cseréje nem egyszerű feladat, mivel a teljes motort szét kell szerelni a munkafolyamat során. Ráadásul a meghibásodott alkatrész cseréje kiegészítő munkálatokkal jár. Melyek ezek a kiegészítő munkálatok? Az esetek többségében a hengerek csiszolására, valamint fúrására is szükség lehet a csere során. Az új dugattyú beszerelésekor új dugattyúcsapokra és új biztosítógyűrűkre is szükség lehet. Továbbá az új alkatrész behelyezésekor ki kell cserélni a hajtórúdcsapágy-csészéket is. Az említett kiegészítő munkálatok miatt szervizbe kell vinni az autót, mivel a dugattyúcserét tapasztalt szakemberek végzik. Az előírásoknak megfelelő dugattyúk gyártása rendkívül precíz munkálatokat igényel, emiatt megbízható technológiával és speciális gyártósorokon készülnek. A csere során mindenképpen megbízható gyártó termékét érdemes választani, amely fontosnak tartja az előírások pontos követését a gyártás során. A speciális gyártósorokon, precíz munkálatokkal és megbízható technológiával készült dugattyúk nem oxidálódnak, strapabíróak, könnyűek, jó hővezetők és elviselik a magas hőmérsékletet.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata