Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Milyen kiegészítő munkálatokkal jár egy dugattyúcsere?

Dugattyú nagyításban

Mi jelzi, hogy probléma van a dugattyúval? Mi okozhatja az alkatrész meghibásodását? Mindig cserére szorul a meghibásodott dugattyú vagy bizonyos esetekben javítható? A cseréhez szükséges szakember segítsége vagy bárki elvégezheti? A cikkben mindemellett arra is kitérünk, hogy milyen kiegészítő munkálatokkal jár a meghibásodott dugattyú cseréje.

Nem szorul cserére minden meghibásodott dugattyú

A dugattyú egy hengeres alkatrész, amely a belső égésű motorok egyik alapvető része. Feladata, hogy a hajtórudakkal elforgassa a főtengelyt. A dugattyú szelepmélyedésekkel ellátott fejrészből, gyűrűházból, kompressziógyűrűkből, gyűrűrésekből, olajáteresztő gyűrűből, olajürítési lyukakból, szoknyarészből és csuklócsapból áll. A dugattyú meghibásodását okozhatja mechanikai károsodás és kopás, valamint a szelepekkel való ütközés. Mi jelezheti, hogy a dugattyú ellenőrzésre szorul? Többek között a megnőtt olajfogyasztás, a motor teljesítményének csökkenése, a szokatlan hangok a motor működése közben és a kipufogóból távozó fekete füst. Bizonyos esetekben a dugattyú javítható fémporlasztásos módszerrel, amely során megtisztítják a sérült részeket, majd speciális anyaggal vonják be és csiszolják.

Megbízható gyártó által előállított dugattyú kerüljön a gépjárműbe

Amennyiben nem javítható a meghibásodott dugattyú, cserélni kell egy új alkatrészre. A meghibásodott dugattyú cseréje nem egyszerű feladat, mivel a teljes motort szét kell szerelni a munkafolyamat során. Ráadásul a meghibásodott alkatrész cseréje kiegészítő munkálatokkal jár. Melyek ezek a kiegészítő munkálatok? Az esetek többségében a hengerek csiszolására, valamint fúrására is szükség lehet a csere során. Az új dugattyú beszerelésekor új dugattyúcsapokra és új biztosítógyűrűkre is szükség lehet. Továbbá az új alkatrész behelyezésekor ki kell cserélni a hajtórúdcsapágy-csészéket is. Az említett kiegészítő munkálatok miatt szervizbe kell vinni az autót, mivel a dugattyúcserét tapasztalt szakemberek végzik. Az előírásoknak megfelelő dugattyúk gyártása rendkívül precíz munkálatokat igényel, emiatt megbízható technológiával és speciális gyártósorokon készülnek. A csere során mindenképpen megbízható gyártó termékét érdemes választani, amely fontosnak tartja az előírások pontos követését a gyártás során. A speciális gyártósorokon, precíz munkálatokkal és megbízható technológiával készült dugattyúk nem oxidálódnak, strapabíróak, könnyűek, jó hővezetők és elviselik a magas hőmérsékletet.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson