Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Milyen gyakran van szükség a motorolaj cseréjére

Gyakori jelenség az autósok körében, hogy eltekintenek az olyan fontos dolgoktól, mint a motorolaj rendszeres cseréje. Ez két oknak tudható be: a tudatlanságnak, vagy a pénzspórolásnak. Van, aki egyáltalán nem ért az autókhoz, és egyszerűen nem tudja, hogy mennyire fontos odafigyelni a rendszeres olajcserére. Természetesen előbb-utóbb minden autótulajdonos rájön a fontosságára, viszont legjobb lenne, ha mindenki már alapból számolna ezzel.

Az olajcsere fontossága

A második ok, a már említett spórolás, már nem ennyire egyszerű. Az autósok gyakran pont az olyan dolgokra nem akarnak költeni, amelyek elengedhetetlenek lennénk ahhoz, hogy a kocsi hosszú életű legyen, és ne kelljen folyton javítani. Tudni kell, hogy az olajcsere nem igényel akkora nagy anyagi befektetést, hogy érdemes legyen spórolni rajta. Ha mégis így teszünk, paradox módon sokkal többet kell majd rákölteni azon részecskék cseréjére, amelyek az olajcsere hiánya miatt mentek tönkre. Amit mindenképpen tudni kell, hogy a cserére maximum 15-20000 kilométeres levezetett út után kell, hogy sor kerüljön, legalábbis az újabb fajta autók esetében. Természetesen ez a szám sem törvényszerű, és igazából autótípusok függvényében változik. Amikor megvásároljuk az új autót, érdemes rákérdezni erre a kereskedőtől, vagy attól, akitől megvesszük. Viszont ha nem tettük, az sem olyan nagy probléma, hiszen az interneten es is megtalálható. Ha rákeresünk az autónk modelljére, biztosan találunk majd az olajcserére vonatkozó hasznos információkat is.

Adalékanyagok?

Amit fontos még megjegyezni a témával kapcsolatban, az, hogy a motorolaj cseréje semmiképpen nem helyettesíthető az olajba töltött adalékanyagokkal. Rengeteg reklámot találunk manapság, amely ezeknek az adalékoknak a hasznosságát népszerűsíti, azonban tudnunk kell, hogy nem olyan hasznosak, mint ahogy azt mondják. Nemhogy nem helyettesítik az olajcserét, de a teljesítményen sem javítanak. Persze, erről is rengeteg vita folyik, és rengeteg nézőpont van, amelyeknek mindegyike a maga igazát hangsúlyozza. Ha nem tudunk eligazodni közülük, akkor a legkézenfekvőbb megoldás, ha kikérjük egy pártatlan szakmabeli véleményét, és annak nyomán próbáljuk felállítani saját nézőpontunkat. Viszont egy dolgot érdemes szem előtt tartani: semmi sem menthet fel minket az olajcsere felelőssége alól! Legyünk előrelátóak, és ne higgyünk a félrevezetésnek.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata