Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Milyen fényszóró izzót vásároljunk?

A rövid téli napok, a szürke tónusok uralta országutak, a ködös és esős időjárási körülmények közepette, vagyis késő ősztől egészen kora tavaszig minden más évszaknál jobban oda kell figyelni az autó világítási berendezéseire. Mikor és mit vásároljunk? Fényszóró izzó beszerzésénél több szempontnak kell vezérelnie az autóst. Először is, el kell döntenie, hogy milyen típusú izzót szeretne vásárolni. Jelenleg az autókba xenon, halogén és LED-es égőket lehet alkalmazni. Ezek közül a legkorszerűbb és a legkisebb energiafogyasztásúak, továbbá a leghosszabb élettartamúak a LED fényforrások. Ezeket azonban csak a legújabb autómodelleknél lehet alkalmazni, annyira eltérő a csatlakozásuk, vagyis egészen más fényszóróházakban vannak elhelyezve, mint az elődeik. Ezért ezekkel szemben az országutakon ma futó járművek többsége még halogén vagy xenon izzókkal van ellátva, így ezek közül érdemes választani.

Fényszóró izzó csere

A másik fontos dolog, amire oda kell figyelni az izzó vásárlásakor, a csatlakozás kiképzése. Ennek természetesen olyannak kell lennie, mint amilyet az autónkban alkalmaznak. Ezért a legegyszerűbb és legjobb megoldás a meglévőt kicsavarni és annak a csatlakozásának kialakítását szem előtt tartva válogatni a kínálatban. Ha már a kezünkben van az izzó megnézhetjük rajta a típusszámot, aminek alapján még korrektebbül be lehet azonosítani a terméket. Nagyon fontos szempont az izzó kiválasztásakor, hogy rendelkezik-e UV szűrővel, ami hatékonyan akadályozza meg a reflektor üvegének mattosodását. Ez a jelenség ugyanis egy idő után komolyan lerontja az izzó fényerejét. Fényszóró beállítás már szakértelmet igényel, ezt érdemes egy autószerviz műszeres fényszóró beállítására bízni.

Márkás vagy olcsó?

A fényszóró izzók piacán is óriási verseny van. Az interneten is számtalan kedvező ajánlattal bombázzák az autósokat. Főleg a fényforrások erejére licitálnak a reklámok. Ezzel kapcsolatban érdemes tudni, hogy a szokásosnál 30-40 százalékkal erősebb fényt kibocsátó izzókkal és a márkás termékeknél jelentősen olcsóbb termékekkel támadó kereskedőkre hallgatni nem okos dolog, ugyanis nincs szükség a szabványosnál erősebb fényt kibocsátó izzókra, sőt ezek akár szabálytalanok is lehetnek, zavarhatják a többi autóst. A márkás termékek mindegyike nyújtja azt a fényességet, amire szükségünk van. Inkább figyeljünk a Kelvin fokra, ami a fény színéről tájékoztat. És itt sem a magas Kelvin (K fok) a jó, hanem a természetes fény színéhez hasonlító K értékű, ami 2800 K körül van. Akik a divatos kék színnel akarnak tündökölni a téli éjszakában, azok 6500 K értékű izzókat keressenek.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata