fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Benzin helyett víz befecskendezés

Benzin helyetti víz befecskendezés! Eredményeként 13% -kal csökken az üzemanyag fogyasztás, 5% -al nagyobb a motorteljesítmény és 4% -al kevesebb a CO2 kibocsájtás. Legfejlettebb benzinmotorok esetén is kárba vész az üzemanyag ötöde, ugyanis magas fordulatszámon ez a teljesítmény hűtésre használódik el. Különösen hirtelen gyorsuláskor és az autópályán, folyamatos nagy sebesség mellett jelentős a veszteség. A Bosch új vízbefecskendező rendszerének segítségével, ennek nem kell így történnie. A Bosch technológia nyújtotta üzemanyag gazdaságosság leginkább a három- és négyhengeres, méret csökkentett motorok esetén lényeges, amelyek minden átlagos, középkategóriás autókban megtalálhatóak.

Hogyan működik?

Az üzemanyag meggyulladása előtt finom vízpára kerül befecskendezésre a szívócsatornába és a víz magas párolgási hője révén, hatékony hűtést nyújt. A víz aktívan hűti a levegő-üzemanyag keveréket az égéstérben, ezáltal csökkentve a motor alkatrészek kopását. Lehetővé teszi a gyorsabb gyújtás, és végső soron a nagyobb motor teljesítményét kapunk. Csak kis mennyiségű vízre van szükség.. A befecskendezési rendszert ellátó víztartályt csupán csak 3000 km után kell újratölteni 5 liter ioncserélt vízzel. Ha elfogyna sem okoz problémát a motor működésében. Mivel a rendszer, a motor leállása után minden vizet visszajuttat a tartályba, így a téli időszakban csak a tartályba fagyhat bele, amit a motor hője indulás után kiolvaszt.

További kérdések és válaszok

Már gyártásban van a technológia?
A BMW M4 GTS az első olyan gyártott jármű, amely rendelkezik az innovatív és úttörő vízbefecskendezési rendszerrel. A jármű turbófeltöltéses, hathengeres motorjába szerelt megoldás jobb teljesítményt és fo-gyasztást kínál még teljes terhelés alatt is. A BMW M4 GTS modellek vízbefecskendezési alkatrészeit a Bosch szállítja.

Mekkora az üzemanyag-fogyasztás a vezetési ciklusban?
A jövőbeli fogyasztási vizsgálat (WLTC) szerint a vízbefecskendezés akár 4%-os üzemanyag-megtakarítást is eredményez. Valós vezetési körülmények között még ennél több is elérhető: itt az üzemanyag-fogyasztás akár 13 százalékkal is csökkenthető jelentős gyorsulás vagy autópályán történő vezetés során.

A vízbefecskendezés hatására nem rozsdásodik a motor?
Nem, nem marad víz az égéstérben. A víz elpárolog, mielőtt égésre kerülne sor a motorban. Minden víz a környezetbe távozik a kipufogógázzal együtt.

Hogyan történik a víz újratöltése?
A vízbefecskendezéshez csak kis mennyiségű vizet kell a rendszerben tartani. Általában csak 3000 kilomé-terenként kell újratölteni. A különálló víztartályba desztillált vizet kell tenni.

Megfagyhat a tartályban található víz?
Amikor a motor leáll, a víz visszaáramlik a tartályba, ahol megfagyhat. A motor ismételt elindítását követően a víz ismét kiolvad.

Létezik közvetlen vízbefecskendezés?
A Bosch szívócsőbe történő befecskendezési rendszert használ az egyértelmű műszaki előnyök és az ala-csonyabb költségek miatt. Ezáltal a vízbefecskendezés nagy mennyiségben történő gyártásra és számos járműszegmensben való használatra is alkalmas.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata