Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Benzin helyett víz befecskendezés

Benzin helyetti víz befecskendezés! Eredményeként 13% -kal csökken az üzemanyag fogyasztás, 5% -al nagyobb a motorteljesítmény és 4% -al kevesebb a CO2 kibocsájtás. Legfejlettebb benzinmotorok esetén is kárba vész az üzemanyag ötöde, ugyanis magas fordulatszámon ez a teljesítmény hűtésre használódik el. Különösen hirtelen gyorsuláskor és az autópályán, folyamatos nagy sebesség mellett jelentős a veszteség. A Bosch új vízbefecskendező rendszerének segítségével, ennek nem kell így történnie. A Bosch technológia nyújtotta üzemanyag gazdaságosság leginkább a három- és négyhengeres, méret csökkentett motorok esetén lényeges, amelyek minden átlagos, középkategóriás autókban megtalálhatóak.

Hogyan működik?

Az üzemanyag meggyulladása előtt finom vízpára kerül befecskendezésre a szívócsatornába és a víz magas párolgási hője révén, hatékony hűtést nyújt. A víz aktívan hűti a levegő-üzemanyag keveréket az égéstérben, ezáltal csökkentve a motor alkatrészek kopását. Lehetővé teszi a gyorsabb gyújtás, és végső soron a nagyobb motor teljesítményét kapunk. Csak kis mennyiségű vízre van szükség.. A befecskendezési rendszert ellátó víztartályt csupán csak 3000 km után kell újratölteni 5 liter ioncserélt vízzel. Ha elfogyna sem okoz problémát a motor működésében. Mivel a rendszer, a motor leállása után minden vizet visszajuttat a tartályba, így a téli időszakban csak a tartályba fagyhat bele, amit a motor hője indulás után kiolvaszt.

További kérdések és válaszok

Már gyártásban van a technológia?
A BMW M4 GTS az első olyan gyártott jármű, amely rendelkezik az innovatív és úttörő vízbefecskendezési rendszerrel. A jármű turbófeltöltéses, hathengeres motorjába szerelt megoldás jobb teljesítményt és fo-gyasztást kínál még teljes terhelés alatt is. A BMW M4 GTS modellek vízbefecskendezési alkatrészeit a Bosch szállítja.

Mekkora az üzemanyag-fogyasztás a vezetési ciklusban?
A jövőbeli fogyasztási vizsgálat (WLTC) szerint a vízbefecskendezés akár 4%-os üzemanyag-megtakarítást is eredményez. Valós vezetési körülmények között még ennél több is elérhető: itt az üzemanyag-fogyasztás akár 13 százalékkal is csökkenthető jelentős gyorsulás vagy autópályán történő vezetés során.

A vízbefecskendezés hatására nem rozsdásodik a motor?
Nem, nem marad víz az égéstérben. A víz elpárolog, mielőtt égésre kerülne sor a motorban. Minden víz a környezetbe távozik a kipufogógázzal együtt.

Hogyan történik a víz újratöltése?
A vízbefecskendezéshez csak kis mennyiségű vizet kell a rendszerben tartani. Általában csak 3000 kilomé-terenként kell újratölteni. A különálló víztartályba desztillált vizet kell tenni.

Megfagyhat a tartályban található víz?
Amikor a motor leáll, a víz visszaáramlik a tartályba, ahol megfagyhat. A motor ismételt elindítását követően a víz ismét kiolvad.

Létezik közvetlen vízbefecskendezés?
A Bosch szívócsőbe történő befecskendezési rendszert használ az egyértelmű műszaki előnyök és az ala-csonyabb költségek miatt. Ezáltal a vízbefecskendezés nagy mennyiségben történő gyártásra és számos járműszegmensben való használatra is alkalmas.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjána