Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Benzin helyett víz befecskendezés

Benzin helyetti víz befecskendezés! Eredményeként 13% -kal csökken az üzemanyag fogyasztás, 5% -al nagyobb a motorteljesítmény és 4% -al kevesebb a CO2 kibocsájtás. Legfejlettebb benzinmotorok esetén is kárba vész az üzemanyag ötöde, ugyanis magas fordulatszámon ez a teljesítmény hűtésre használódik el. Különösen hirtelen gyorsuláskor és az autópályán, folyamatos nagy sebesség mellett jelentős a veszteség. A Bosch új vízbefecskendező rendszerének segítségével, ennek nem kell így történnie. A Bosch technológia nyújtotta üzemanyag gazdaságosság leginkább a három- és négyhengeres, méret csökkentett motorok esetén lényeges, amelyek minden átlagos, középkategóriás autókban megtalálhatóak.

Hogyan működik?

Az üzemanyag meggyulladása előtt finom vízpára kerül befecskendezésre a szívócsatornába és a víz magas párolgási hője révén, hatékony hűtést nyújt. A víz aktívan hűti a levegő-üzemanyag keveréket az égéstérben, ezáltal csökkentve a motor alkatrészek kopását. Lehetővé teszi a gyorsabb gyújtás, és végső soron a nagyobb motor teljesítményét kapunk. Csak kis mennyiségű vízre van szükség.. A befecskendezési rendszert ellátó víztartályt csupán csak 3000 km után kell újratölteni 5 liter ioncserélt vízzel. Ha elfogyna sem okoz problémát a motor működésében. Mivel a rendszer, a motor leállása után minden vizet visszajuttat a tartályba, így a téli időszakban csak a tartályba fagyhat bele, amit a motor hője indulás után kiolvaszt.

További kérdések és válaszok

Már gyártásban van a technológia?
A BMW M4 GTS az első olyan gyártott jármű, amely rendelkezik az innovatív és úttörő vízbefecskendezési rendszerrel. A jármű turbófeltöltéses, hathengeres motorjába szerelt megoldás jobb teljesítményt és fo-gyasztást kínál még teljes terhelés alatt is. A BMW M4 GTS modellek vízbefecskendezési alkatrészeit a Bosch szállítja.

Mekkora az üzemanyag-fogyasztás a vezetési ciklusban?
A jövőbeli fogyasztási vizsgálat (WLTC) szerint a vízbefecskendezés akár 4%-os üzemanyag-megtakarítást is eredményez. Valós vezetési körülmények között még ennél több is elérhető: itt az üzemanyag-fogyasztás akár 13 százalékkal is csökkenthető jelentős gyorsulás vagy autópályán történő vezetés során.

A vízbefecskendezés hatására nem rozsdásodik a motor?
Nem, nem marad víz az égéstérben. A víz elpárolog, mielőtt égésre kerülne sor a motorban. Minden víz a környezetbe távozik a kipufogógázzal együtt.

Hogyan történik a víz újratöltése?
A vízbefecskendezéshez csak kis mennyiségű vizet kell a rendszerben tartani. Általában csak 3000 kilomé-terenként kell újratölteni. A különálló víztartályba desztillált vizet kell tenni.

Megfagyhat a tartályban található víz?
Amikor a motor leáll, a víz visszaáramlik a tartályba, ahol megfagyhat. A motor ismételt elindítását követően a víz ismét kiolvad.

Létezik közvetlen vízbefecskendezés?
A Bosch szívócsőbe történő befecskendezési rendszert használ az egyértelmű műszaki előnyök és az ala-csonyabb költségek miatt. Ezáltal a vízbefecskendezés nagy mennyiségben történő gyártásra és számos járműszegmensben való használatra is alkalmas.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata