Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Mikor töltődik az akkumulátor?

Az autónk akkumulátora két esetben töltődik: egyszer amikor a motor fordulatszáma eléri a körülbelül 1000-1200-at, vagy amikor az akkumulátorunkat egy akkumulátor töltőre kapcsoljuk. Más lehetőség nincs.

Akkumulátor töltése generátorról

Az akkumulátorunkat jellemzően az autó áramfejlesztője, a generátor tölti. Ahhoz, hogy a motor és az egyéb elektromos berendezések működéséhez szükséges elektromos energia megtermelődjön és mindeközben az akkumulátor helyett maga a generátor szolgáltassa az áramot, legalább 1000-1200 fordulatszámon kell pörögnie a motornak. Sokan úgy gondolják, hogy az alapjáraton működő motor fordulatszáma is elég ahhoz, hogy az akkumulátor lemerítésének veszélye nélkül, nyugodtan, zenét hallgatva várakozhassunk a parkolóban. A rádiózás mellett a klímaberendezés, a világítások önmagában olyan teljesítményt vesznek fel, amihez már az akkumulátorban tárolt energiára van szükség.

Mikor tölt jól a generátor?

A generátor a legjobban hosszú utakon teljesít, amikor a motor folyamatosan és tartósan magas fordulatszámon működik. Ilyenkor az autó üzemben tartásához szükségesnél lényegesen több energiát termel. Természetesen itt is tekintetbe kell venni, hogy milyen intenzitással megy a klimatizáció, fényszórókat használjuk-e és milyen erősítővel hallgatjuk a zenét. Tudatában kell lennünk annak, hogy a mai korszerű autók számos elektromosan működő jeladóval, központi komputerrel, független elektromos motorokkal vannak felszerelve. Ezek folyamatos és elengedhetetlen üzemeléséhez egyre több elektromos energiára van szükség, aminek előállítása növeli az autó fogyasztását, és a tárolásához is egyre jobb akkumulátorokra van szükség. Továbbá autószerviz meglátogatása alkalmával érdemes ellenőrizni állapotát és időben cserélni az autó akkumulátorát!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.