Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Miért jó az adaptív lengéscsillapító?

Adaptív lengéscsillapítóval még egyelőre csak a drágább kategóriájú autók rendelkeznek, ami még elérhető kategória az egyszerű ember számára az új Skoda Octavia. De nézzük miért is jó, ha autónk futóműve adaptív lengéscsillapítással van felszerelve. Az adaptív szó alkalmazkodást jelent, lehet adaptív tempomat, oktatás, IQ teszt és még egy élőlény is, ha gyorsan alkalmazkodik a környezeti változásokhoz. Ebből következőleg az adaptív lengéscsillapító is aktívan alkalmazkodik a környezeti körülmények változásához. Ezt elektronikai vezérléssel kétféle képen valósították meg. Egyik megoldás, a ki- és berugózáshoz elektromágneses szelepeket építenek be, majd ezt vezérli az elektronika. Másiknál a lengéscsillapítóban szelepekkel vezérlik a hidraulikus folyadékot, ami másodpercenként több százszor eltérő nyitás és zárással állítja a csillapítási tényezőket.

Adaptív lengéscsillapítóval szerelt futómű haszna a gyakorlatban

Az adaptív lengéscsillapító azonnal képes alkalmazkodni eltérő minőségű útra érve, így biztosítva a tökéletes kanyarodást, legrövidebb féktávolságot és még a hirtelen irány módosítást is. Legelső sorban a biztonságos vezetés luxus technológiája, de külön beállításokat is tehetünk egy gombnyomásra, ha esetleg sportos lengéscsillapítót szeretnénk. Sajnos ezt a prémium lengéscsillapítást még nagyon kevesen tudhatják maguknak, de ez a technológiai fejlesztés is azt mutatja, hogy elengedhetetlen a futómű megfelelő beállítása. Autószerviz tapasztalatok alapján az esetek többségében a jól beállított futóművel a balesetek többsége elkerülhető. Látogasson el autószervizünkbe Szegeden, és kérjen egy megbízható futómű beállítást a legpontosabb BOSCH FWA 4630 műszerünkkel.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.