Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Megoldások az alacsony olajnyomásra

Motorolaj tartály kupakja

Alapjáraton villog vagy folyamatosan ég az olajnyomást jelző lámpa? Azonnal orvosolni kell a problémát, hiszen a motor megfelelő működéséhez elengedhetetlen a megfelelő olajnyomás biztosítása. Amennyiben az olajnyomás nem optimális, még a legjobb minőséget képviselő kenőanyag sem tud majd megfelelő védelmet biztosítani.

Mi okozhat alacsony olajnyomást az autóban?

Az olajnyomás lehet optimális, valamint magasabb és alacsonyabb a kelleténél. A következő sorokban az utóbbival foglalkozunk részletesen. A legtöbb autóból még napjainkban is kispórolják az olajnyomásjelző műszert. Azoknál az autóknál, melyeket felszereltek ezzel a műszerrel, nem kell nívópálcát használni a motorolajszint ellenőrzéséhez. Azonban az autók többségében csak egy fedélzeti kijelző, az úgynevezett olajnyomást jelző lámpa mutatja, hogy gond van az olajnyomással. Ez az olajozókanna piktogrammal ellátott jelzőfény csak 0,3-0,4 bar közötti értékre van beállítva. E feletti nyomásérték esetén nem kapunk vészjelzést. Mi okozhat alacsony olajnyomást az autóban? A probléma hátterében állhatnak többek között a tengelycsapok és tömítések között megnőtt hézagok. Alacsony olajnyomást okozhat az is, ha lerakódások vannak a szivattyúban található alkatrészeken és így az olajszivattyú nem hoz létre elegendő nyomást. Továbbá probléma lehet, ha eltömődött az olajszivattyú szívó oldali szűrője. Mindemellett alacsony olajnyomást okozhat az is, ha elkoptak a szivattyú alkatrészei.

Mi lehet a megoldás alacsony olajnyomás esetén?

Alacsony olajnyomás esetén érdemes megbízható minőségű olajkezelő adalékot és olajrendszer-tisztítót adagolni a kenőanyag-rendszerhez. Amennyiben az alacsony olajnyomást az okozza, hogy az olaj felhígult a hűtőfolyadéktól vagy az üzemanyagtól, más megoldás javasolt. Amennyiben hűtőfolyadékkal hígult fel az olaj, nem kerülhető el a motor szétszedése. Ha üzemanyaggal hígult fel az olaj, érdemes olajkezelő adalékot önteni az olajhoz. Az üzemanyagtartályba pedig üzemanyagrendszer-tisztítót célszerű adagolni. Az üzemanyagrendszer kezelésével megakadályozható, hogy újra üzemanyag kerüljön a motorolajba. Ha az olajszűrő ellenállása áll az alacsony olajszint hátterében, érdemes beszereltetni egy megfelelő gyártmányú szűrőt. Amennyiben az alacsony olajszint a motor kenőanyagrendszerében jelentkezik, fel kell tölteni olajjal a nívószintig. Amennyiben probléma van az olajnyomással, mindenképpen érdemes megbízható szervizbe vinni az autót és szakemberre bízni a probléma megoldását.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata