Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Megoldások az alacsony olajnyomásra

Motorolaj tartály kupakja

Alapjáraton villog vagy folyamatosan ég az olajnyomást jelző lámpa? Azonnal orvosolni kell a problémát, hiszen a motor megfelelő működéséhez elengedhetetlen a megfelelő olajnyomás biztosítása. Amennyiben az olajnyomás nem optimális, még a legjobb minőséget képviselő kenőanyag sem tud majd megfelelő védelmet biztosítani.

Mi okozhat alacsony olajnyomást az autóban?

Az olajnyomás lehet optimális, valamint magasabb és alacsonyabb a kelleténél. A következő sorokban az utóbbival foglalkozunk részletesen. A legtöbb autóból még napjainkban is kispórolják az olajnyomásjelző műszert. Azoknál az autóknál, melyeket felszereltek ezzel a műszerrel, nem kell nívópálcát használni a motorolajszint ellenőrzéséhez. Azonban az autók többségében csak egy fedélzeti kijelző, az úgynevezett olajnyomást jelző lámpa mutatja, hogy gond van az olajnyomással. Ez az olajozókanna piktogrammal ellátott jelzőfény csak 0,3-0,4 bar közötti értékre van beállítva. E feletti nyomásérték esetén nem kapunk vészjelzést. Mi okozhat alacsony olajnyomást az autóban? A probléma hátterében állhatnak többek között a tengelycsapok és tömítések között megnőtt hézagok. Alacsony olajnyomást okozhat az is, ha lerakódások vannak a szivattyúban található alkatrészeken és így az olajszivattyú nem hoz létre elegendő nyomást. Továbbá probléma lehet, ha eltömődött az olajszivattyú szívó oldali szűrője. Mindemellett alacsony olajnyomást okozhat az is, ha elkoptak a szivattyú alkatrészei.

Mi lehet a megoldás alacsony olajnyomás esetén?

Alacsony olajnyomás esetén érdemes megbízható minőségű olajkezelő adalékot és olajrendszer-tisztítót adagolni a kenőanyag-rendszerhez. Amennyiben az alacsony olajnyomást az okozza, hogy az olaj felhígult a hűtőfolyadéktól vagy az üzemanyagtól, más megoldás javasolt. Amennyiben hűtőfolyadékkal hígult fel az olaj, nem kerülhető el a motor szétszedése. Ha üzemanyaggal hígult fel az olaj, érdemes olajkezelő adalékot önteni az olajhoz. Az üzemanyagtartályba pedig üzemanyagrendszer-tisztítót célszerű adagolni. Az üzemanyagrendszer kezelésével megakadályozható, hogy újra üzemanyag kerüljön a motorolajba. Ha az olajszűrő ellenállása áll az alacsony olajszint hátterében, érdemes beszereltetni egy megfelelő gyártmányú szűrőt. Amennyiben az alacsony olajszint a motor kenőanyagrendszerében jelentkezik, fel kell tölteni olajjal a nívószintig. Amennyiben probléma van az olajnyomással, mindenképpen érdemes megbízható szervizbe vinni az autót és szakemberre bízni a probléma megoldását.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallhat