Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Még erősebben dübörög a használtautó-piac

2018 második negyedévében új csúcsra jutott a magyarországi használtautó-piac. Az eladott használt autók száma a 201 ezret verte – ez 20 ezerrel szárnyalja túl az eddig mért legnagyobb értéket.

A számok tükre

A Jóautók.hu szakportál tudósítása szerint a belföldi átírások száma májusban és júniusban is eddig nem látott magas szinten, 70 ezer körül volt. Az év első felében pedig mintegy 374 ezer volt a piac forgalma, ami 14 százalékkal überelte a tavalyi szintet.

Mindemellett az import használt autók piacán túl az új autók piaca is jelentős növekedést mutatott. Az első félévben 71 ezer új autót adtak el, miközben az import használt autók száma a 79 ezret verte. Jóllehet ezek nem a belföldi adásvételek számát növelik, ám a rájuk lecserélt autók gyorsan felbukkannak az eladásra kínáltak között.

A jelenlegi folyamatok alapján a használtautó-piacon 2018-ban jócskán megdőlhet a tavalyi 686 ezres rekord. A várakozások szerint a belföldi átírások száma az év végére akár 760 ezer fölé is emelkedhet.

Opel és Volkswagen az élmezőnyben

A második negyedévben is toronymagasan az Opel uralja a magyarországi használtautó- adásvételi listát 13,4 százalékos részesedésének köszönhetően.

A második helyért az első negyedévhez hasonlóan a Volkswagen és Suzuki között zajlik a verseny. Jelenleg épp a Suzuki áll egy leheletnyivel jobban 9,9 százalékos részesedésével, míg a Volkswagen 9,8 százalékkal képviselteti magát. A negyedik és ötödik helyen a Ford és Renault lépeget.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.