Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Magyarországon újított hatalmasat a Kia

Brandépítésnek sem utolsó, amit a Kia Motors Hungary Kft. bevezet ettől az évtől kezdve: az autógyártó először Magyarországon indít raliban márkakupát. A Kia Rally Cupban egyforma kocsikkal versenyeznek az indulók, hogy ne a technikán, hanem a versenyzők tudásán múljon, ki a jobb. A márciusi egri kezdésnél négy autó volt ott, kettő női, kettő férfi sofőrrel.

Marketinghúzásnak sem utolsó

A Kia Motors Hungary Kft. hivatalosan bejelentette, hogy a cég 2019-ben elindítja a Kia Rally Cup elnevezésű sorozatát, amelyben egyforma kocsikkal versenyezhetnek majd a pilóták. A dél-koreai márka autói amúgy is népszerűek a magyar piacon, ez a lépés pedig marketinghúzásnak, brandépítésnek sem utolsó. Az első versenyt március 29. és 31. között rendezték meg az Eger Rally részeként. A sorozat öt részből áll, októberig sorozatban a Székesfehérvár Rally, a Baranya kupa, az Ózd-Salgó Rally és a Mecsek Rally következik. A futamokon mindenki az 1,2 literes motorral felszerelt, 102 lóerős, elsőkerekes, szériaközeli Kia Picantóval teljesíti a távot, így nem a kocsi dönt majd a végső helyezések sorsáról, hanem a pilóta és a navigátor teljesítménye. A versenyt egyébként Jobbágy Ákos, a Kia Rally Cup jogtulajdonosa, a sorozat promótere álmodta meg, aki elmondta, az volt a célja, hogy egy elérhető árú, úgynevezett belépő kategóriát hozzanak létre azok számára, akik szeretnék kipróbálni magukat a raliban.

A sorozat idén négy autóval indul

A Kia Motors hosszú ideje Dél-Korea második legnagyobb autógyára a Hyundai Motor Company után. A múltja egészen 1944-ig nyúlik vissza, jelenleg több mint ötvenezer alkalmazottjuk van, és évente hárommilliónál is több kocsit értékesítenek világszerte. Mégsem szerepeltek korábban semmilyen élvonalbeli raliban, így a magyar kísérlet igazi szenzációnak számít. A márkának vannak azért sikerei, mert tavaly például Vogel Adrienn és navigátora, Notheisz Ivett egy Kia Picantóval nyerte meg a magyar amatőr rali sprint bajnokságot az 1,6 liter alatti kategóriában. Az általuk produkált tesztek és eredmények is azt erősítették meg, hogy van létjogosultsága a Kia Rally Cupnak. Ezt, azaz a raliban való részvételt egyébként csaknem tíz éve tervezi már a cég, de a márka akkor még alacsonyabbnak számító elismertsége, majd a világválság egy időre szőnyeg alá söpörte a terveket. Most viszont már visszavonhatatlanul elindult a sorozat, ahol a tervek szerint a fiatal tehetségek is lehetőséget kaphatnak majd a bemutatkozásra. A Kia Rally Cup idén négy autóval indult, két női és két férfi páros részvétele már biztos.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata