fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Magyarországon újított hatalmasat a Kia

Brandépítésnek sem utolsó, amit a Kia Motors Hungary Kft. bevezet ettől az évtől kezdve: az autógyártó először Magyarországon indít raliban márkakupát. A Kia Rally Cupban egyforma kocsikkal versenyeznek az indulók, hogy ne a technikán, hanem a versenyzők tudásán múljon, ki a jobb. A márciusi egri kezdésnél négy autó volt ott, kettő női, kettő férfi sofőrrel.

Marketinghúzásnak sem utolsó

A Kia Motors Hungary Kft. hivatalosan bejelentette, hogy a cég 2019-ben elindítja a Kia Rally Cup elnevezésű sorozatát, amelyben egyforma kocsikkal versenyezhetnek majd a pilóták. A dél-koreai márka autói amúgy is népszerűek a magyar piacon, ez a lépés pedig marketinghúzásnak, brandépítésnek sem utolsó. Az első versenyt március 29. és 31. között rendezték meg az Eger Rally részeként. A sorozat öt részből áll, októberig sorozatban a Székesfehérvár Rally, a Baranya kupa, az Ózd-Salgó Rally és a Mecsek Rally következik. A futamokon mindenki az 1,2 literes motorral felszerelt, 102 lóerős, elsőkerekes, szériaközeli Kia Picantóval teljesíti a távot, így nem a kocsi dönt majd a végső helyezések sorsáról, hanem a pilóta és a navigátor teljesítménye. A versenyt egyébként Jobbágy Ákos, a Kia Rally Cup jogtulajdonosa, a sorozat promótere álmodta meg, aki elmondta, az volt a célja, hogy egy elérhető árú, úgynevezett belépő kategóriát hozzanak létre azok számára, akik szeretnék kipróbálni magukat a raliban.

A sorozat idén négy autóval indul

A Kia Motors hosszú ideje Dél-Korea második legnagyobb autógyára a Hyundai Motor Company után. A múltja egészen 1944-ig nyúlik vissza, jelenleg több mint ötvenezer alkalmazottjuk van, és évente hárommilliónál is több kocsit értékesítenek világszerte. Mégsem szerepeltek korábban semmilyen élvonalbeli raliban, így a magyar kísérlet igazi szenzációnak számít. A márkának vannak azért sikerei, mert tavaly például Vogel Adrienn és navigátora, Notheisz Ivett egy Kia Picantóval nyerte meg a magyar amatőr rali sprint bajnokságot az 1,6 liter alatti kategóriában. Az általuk produkált tesztek és eredmények is azt erősítették meg, hogy van létjogosultsága a Kia Rally Cupnak. Ezt, azaz a raliban való részvételt egyébként csaknem tíz éve tervezi már a cég, de a márka akkor még alacsonyabbnak számító elismertsége, majd a világválság egy időre szőnyeg alá söpörte a terveket. Most viszont már visszavonhatatlanul elindult a sorozat, ahol a tervek szerint a fiatal tehetségek is lehetőséget kaphatnak majd a bemutatkozásra. A Kia Rally Cup idén négy autóval indult, két női és két férfi páros részvétele már biztos.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata