Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Magyarországon újított hatalmasat a Kia

Brandépítésnek sem utolsó, amit a Kia Motors Hungary Kft. bevezet ettől az évtől kezdve: az autógyártó először Magyarországon indít raliban márkakupát. A Kia Rally Cupban egyforma kocsikkal versenyeznek az indulók, hogy ne a technikán, hanem a versenyzők tudásán múljon, ki a jobb. A márciusi egri kezdésnél négy autó volt ott, kettő női, kettő férfi sofőrrel.

Marketinghúzásnak sem utolsó

A Kia Motors Hungary Kft. hivatalosan bejelentette, hogy a cég 2019-ben elindítja a Kia Rally Cup elnevezésű sorozatát, amelyben egyforma kocsikkal versenyezhetnek majd a pilóták. A dél-koreai márka autói amúgy is népszerűek a magyar piacon, ez a lépés pedig marketinghúzásnak, brandépítésnek sem utolsó. Az első versenyt március 29. és 31. között rendezték meg az Eger Rally részeként. A sorozat öt részből áll, októberig sorozatban a Székesfehérvár Rally, a Baranya kupa, az Ózd-Salgó Rally és a Mecsek Rally következik. A futamokon mindenki az 1,2 literes motorral felszerelt, 102 lóerős, elsőkerekes, szériaközeli Kia Picantóval teljesíti a távot, így nem a kocsi dönt majd a végső helyezések sorsáról, hanem a pilóta és a navigátor teljesítménye. A versenyt egyébként Jobbágy Ákos, a Kia Rally Cup jogtulajdonosa, a sorozat promótere álmodta meg, aki elmondta, az volt a célja, hogy egy elérhető árú, úgynevezett belépő kategóriát hozzanak létre azok számára, akik szeretnék kipróbálni magukat a raliban.

A sorozat idén négy autóval indul

A Kia Motors hosszú ideje Dél-Korea második legnagyobb autógyára a Hyundai Motor Company után. A múltja egészen 1944-ig nyúlik vissza, jelenleg több mint ötvenezer alkalmazottjuk van, és évente hárommilliónál is több kocsit értékesítenek világszerte. Mégsem szerepeltek korábban semmilyen élvonalbeli raliban, így a magyar kísérlet igazi szenzációnak számít. A márkának vannak azért sikerei, mert tavaly például Vogel Adrienn és navigátora, Notheisz Ivett egy Kia Picantóval nyerte meg a magyar amatőr rali sprint bajnokságot az 1,6 liter alatti kategóriában. Az általuk produkált tesztek és eredmények is azt erősítették meg, hogy van létjogosultsága a Kia Rally Cupnak. Ezt, azaz a raliban való részvételt egyébként csaknem tíz éve tervezi már a cég, de a márka akkor még alacsonyabbnak számító elismertsége, majd a világválság egy időre szőnyeg alá söpörte a terveket. Most viszont már visszavonhatatlanul elindult a sorozat, ahol a tervek szerint a fiatal tehetségek is lehetőséget kaphatnak majd a bemutatkozásra. A Kia Rally Cup idén négy autóval indult, két női és két férfi páros részvétele már biztos.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!