Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

A külső fényforrások meghibásodása

A külső fényforrások meghibásodása az első ránézésre sem nagy gond, az esetek 90 százalékában vagy égőt, vagy biztosítékot kell cserélni, amit a gépkocsi vezetője is nagy valószínűséggel el tud végezni. A mai korszerű autóknál, amelyek xenon vagy LED fényforrásokat használnak, se olyan egyszerű az égők cseréje, mert nehezen hozzáférhető helyen vannak, vagy – néhány francia autó esetében – speciális célszerszámot igényelnek. Látni kellene az autószerelő arcát, amikor bejelentjük, hogy a Renault Clio fényszórójában égőt kell cserélni. Persze miért is lennénk meglepve, hiszen korábban már megpróbáltuk, csak az istennek sem sikerült. Nos a szerelő, aki már a sokadik égőt cseréli az autószervizben. Ugyancsak megizzad, amíg kitekert kézzel, a lemezek közé szorulva, vakon megtalálja a megfelelő állást és a helyére varázsolja az égőt.

A biztosíték cseréje

Talán ezzel kellett volna kezdeni, még mielőtt az autószervizbe hajtunk, vagy csavargatjuk az izzókat, hogy ellenőrizzük a biztosítékokat. Egyszerűbb ellenőrizni, mint autóizzókat cserélgetni. Általában valahol a kormány alatt, de esetenként a motorház egy sarkában eldugott doboz tetején megtaláljuk az útmutatót, hogy melyik biztosíték mihez tartozik a biztosíték dobozban. Természetesen, ha látjuk, hogy a biztosíték kiégett, akkor szigorúan ugyanolyan teljesítményűre cseréljük ki, mint ahogy ugyanez vonatkozik az égőkre is. Ha szakemberre volna mégis szüksége, akkor várja szegedi műhelyünk autóvillamossági szerelője!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.