Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Kormányösszekötő csere

Kormányösszekötő csere akkor merül fel, ha – és ez a leggyakoribb hiba – a rúd „lógni” kezd. Javítás itt szóba sem jöhet, a helyes megoldás: cserealkatrész keresése az interneten.

A kormányösszekötő csere előtt

A kormányösszekötő csere szükségességére a legfeltűnőbben a kormányszerkezet irányából érkező kopogó hang figyelmezteti az autóst. Ez arra vezethető vissza, hogy az axiális rudat menet közben folyamatos ütések érik, ami a csuklók kikopásához vezet. A jelenség – normális körülmények között – úgy 100-150 ezer megtett kilométer után szokott jelentkezni. Mivel a kormányösszekötőnek az a feladata, hogy a kormányszerkezetet axiálisan a futóművekhez kapcsolja egy gömbcsuklóval úgy, hogy azok szabadon mozoghassanak, a meghibásodása komolyan veszélyezteti az autó kormányozhatóságát.

A kormányösszekötő csere rutin feladat

A kormányösszekötő csere nem nagy munka, egy két munkaóra alatt végezni lehet vele. Természetesen a cseréhez elő kell teremteni a cserealkatrészt, vagyis meg kell vásárolni az új kormányösszekötő rudat. Olyan axiál rudat kell a régi helyére beszerelni, ami a gépkocsi márkájának és típusának megfelel. Sőt arra is oda kell figyelni, hogy a baloldali, vagy a jobboldali rúd cseréje vált e szükségessé. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy bármelyik oldalon cseréljük is az axiál rudat, utána mindig futóműállítást kell végezni.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.