Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Kopott lengéscsillapítóval való közlekedés veszélyei

Az autó bal hátsó kereke pattog az úton mint a gumilabda, a kocsi rázkódásmentes és a vezető valószínűleg semmit nem vesz észre az egészből. Vajon ez a gumiabroncs a hibás vagy a lengéscsillapító romlott el és a vezető miért nem vesz észre semmit az egészből? Bár a látvány mulatságos, de veszélyes így közlekedni!

A jelenség onnan adódik, hogy a lengéscsillapítók elkoptak, elhasználódtak és a jobb hátsó végképpen felmondta a szolgálatot. Az autópályán ilyen sebesség mellett a gumiabroncs megpattanhatott egy dudoron, vagy kátyúban. Az elkopott lengéscsillapító pedig hagyta a kereket szabadon rugózni. Valószínűleg a videón látható autó súlya pont megfelelően van kiegyensúlyozva, hogy a pattogó kerekek nincsenek jelentős hatással az úton tartásra. Gondoljunk bele , mi történne ha még egy lengéscsillapító teljesen tönkremenne, vagy hátul utasok ülnek?!

Hogyan kerülhetjük a lengéscsillapító teljes pusztulását?

Miközben az abroncsok az út egyenetlen felületével érintkeznek, a rugók biztosítják az autó súlyának tartását, lengéscsillapítók pedig megakadályozzák, hogy pattogjon a jármű. A fenti videón több mint valószínű, hogy a vezető hanyag módon hozzászoktak az autó megváltozott kezeléséhez. Viszont, ami szinte biztos, hogy a szükséges autószerviz karbantartás, éves lengéscsillapító mérés elmaradt. A lengéscsillapítók kopása folyamatos, egyik szembetűnő jele a gumiabroncsokon megjelenő csipkés kopások. A lengéscsillapítókat évente érdemes ellenőrizni autószervizben egy speciális mérőpadon, és cserélni időben, hogy megóvjuk más alkatrészek élettartalmát és saját épségünk.

Hibás lengéscsillapítóval való közlekedés veszélyei:

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség va